Starački domovi - Domovi za stare - Gerontološki centri

Starački domovi za stare Beograd
DOM ZA STARE Sa zadovoljstvom Vam predstavljamo prvi privatni, namenski građen, dom za smeštaj i negu starih lica u Beogradu luks kategorije – DOM ZA STARE "AGAPE". Dom se nalazi u mirnom delu grada, na Voždovcu, u ulici Zaplanjska 86g. Naš dom nudi luksuzan smeštaj i vrhunsku negu i usluge za 52 korisnika. Od nege, higijene i ishrane pa do medicinskih usluga, radne terapije i društvenog života, sve je osmišljeno u cilju pružanja visoko kvalitetnih usluga kako bi se naši korisnici osećali sigurno, komforno i zbrinjeno. O našim korisnicima brine stručno osoblje koje čine socijalni radnik, lekar opšte prakse, fizioterapeut, medicinske sestre, negovateljice i ostalo osoblje kojima su jedini ciljevi zdravlje, komfor i zadovoljstvo naših klijenata. DOM ZA STARE "AGAPE" registrovan je od strane MINISTARSTVA RADA i SOCIJALNE POLITIKE rešenjem br. 022-02-00028/2009-19 od 06.11.2009. USLUGE Specijalizovano osoblje doma za stare “Agape” tu je da korisnicima pruži vrhunsku negu. Pod nadzorom nutricioniste, kuhinja doma priprema tri obroka i dve užine, kao i poseban režim ishrane prema potrebi. Socijalna služba osmišljava individualne i grupne aktivnosti i organizuje društvene dogadjaje, proslave praznika, rodjendane, društvene igre, izlete, razne kreativne radionice i grupe, jednom rečju celokupan kulturno zabavni život korisnika i uvek je tu za savet i razgovor kako se naši klijenti nikada ne bi osećali usamljeno. Dom nudi i medicinske usluge koje vodi i kontroliše lekar opšte prakse, i koje obuhvataju merenje krvnog pritiska, šećera, telesne temperature, EKG, pružanje medikamentne terapije (unosa lekova), davanje infuzije, obradu dekubitalnih rana, plasiranje katetera, itd. Za sve specijalističke usluge, uz nadzor domskog lekara i medicinskog osoblja, organizuju se pozivi lekara specijalista ili transport do zdravstvenih ustanova ukoliko je indikovano. Dom svojim korisnicima pruža i fizikalnu terapiju, kao i masažu. U slučaju medicinske indikacije dom obezbedjuje poziv hitne pomoći i prevoz do odgovarajućih zdravstvenih ustanova. SMEŠTAJ Dom "Agape"

Dom za stara lica Jakovljević

Dom za stara lica Jakovljević logo
Beograd, Mirijevo, Ljubiše Miodragovića 7c 065 4040401 |
069 4040408 |
Dom za stara lica Jakovljević logo
STARAČKI DOMOVI ZA STARE - DOM ZA STARA LICA JAKOVLJEVIĆ Dom za stara lica Jakovljević se nalazi na Mirijevu u veoma lepom i mirnom delu grada. Dom je povezan sa gradskim saobraćajnicama u blizini okretnice autobusa. Objekat je nove gradnje opremljen po najvišim standardima za smeštaj starih lica.

Dom za stare BG Dom 56

Dom za stare BG Dom 56 logo
Beograd, Voždovac, Jovana Popovića 13 011 3973693 |
066 8800888 |
Dom za stare BG Dom 56 logo
STARAČKI DOMOVI ZA STARE - BG DOM 56 Starački dom BG DOM 56 je dom koji u svima budi ljubav, zaštitu i sigurnost.BG DOM 56 ima višegodišnje iskustvo, pažljivo odabrano stručno i kvalitetno osoblje koje korisnicima pruža jedinstvenu uslugu.Dom se nalazi u najlepšem delu opštine Voždovac,u mirnoj ulici na svega sedam minuta od centra Beograda. Okruženi smo vilama i porodičnim kućama sa dvorištima i mirisnim baštama.Dom BG DOM 56 ima svoja dva zasebna stambena objekta u ulici Jovana Popovića 7 i 13, na rastojanju od 20m.
Dom za stare i penzionere Zlatno doba lux logo
STARAČKI DOMOVI ZA STARE - DOM ZA STARE I PENZIONERE ZLATNO DOBA LUX Dom za stare i penzionere "Zlatno doba lux" nalazi se na teritoriji opštine Voždovac u naselju Jajinci. Objekat je okruženom brojinim zelenilom i prostranim dvorištem koji se prostire na 11 ari placa.Pružamo 24 - časovni nadzor i negu. Redovno se sprovodi terapija, kako oralna tako i svi oblici parenteralne terapije prema potrebi korisnika i nalogu lekara, koji je sastavni deo stručnog tima.

Dom za stare Vila Suzana

Dom za stare Vila Suzana logo
Beograd, Železnik, Stevana Filipovića 103v 011 2571048 |
064 2461086 |
Dom za stare Vila Suzana logo
STARAČKI DOMOVI ZA STARE - DOM ZA STARE VILA SUZANA Novo otvoreni Dom za stare osobe VILA SUZANA ima za cilj pružanje visoko kvalitetnih usluga starijim osobama u izuzetno prijatnom ambijentu i domaćoj atmosferi. Usluge koje nudimo podrazumavaju smeštaj, ishranu, negu (higijenu) i raznovrstan društveno rekreativan život zavisno od potreba, sposobnosti i interesovanja korisnika.

Starački dom Palma

Starački dom Palma logo
Beograd, Voždovac, Vojvode Vlahovića 16 063 8302855 |
011 3960425 |
Starački dom Palma logo
STARAČKI DOM - STARAČKI DOM PALMA Dom za stara lica Palma nalazi se na opštini Voždovac, naselje Braće Jerković, Vojvode Vlahovića 16 (okretnica autobusa 16).Nastao je sa namerom da pruži visoko kvalitetne usluge u domenu nege i smeštaja starije populacije.

Dom za stare Torlak

Dom za stare Torlak logo
Beograd, Voždovac, Jorgovana 55/b 060 6222215 |
011 3946060 |
Dom za stare Torlak logo
STARAČKI DOMOVI ZA STARE - DOM ZA STARE TORLAK Vila Torak je komforan objekat za smeštaj i negu starih lica, izgrađen po najvišim standardima kapaciteta 38 ležaja. Počeo je sa radom 2015 godine na osnovu Rešenja Ministarstva rada i socijalne politike. Dom za stare Torlak se nalazi na opštini Voždovac nedaleko od Farmaceutskog Fakulteta i Instituta Torlak u izuzetno mirnom i prijatnom okruženju. Vila Torlak je udaljena oko 3km od Trošarine i Banjice, a blizina i broj autobuskih linija omogućava lak i brz dolazak.
Dom za stare Vila Agacija logo
STARAČKI DOMOVI ZA STARE - VILA AGACIJA Starački dom „Vila Agacija” je profesionalno opremljena ustanova koja poseduje licence i dozvole za rad nadležnih ministarstava.Vila se nalazi na adresi Kumodraška 76 v na teritorije opštine Voždovac i namenski je uređena u skladu sa najvšim standardima u svojoj oblasti.

Dom za stara lica Zeleni dom

Dom za stara lica Zeleni dom logo
Beograd, Višnjička Banja, Višnjica, Dragana Lukića 40 011 2780267 |
065 8799902 |
Dom za stara lica Zeleni dom logo
STARAČKI DOMOVI ZA STARE - ZELENI DOM Dom za stara lica “Zeleni Dom” postoji već dugi niz godina. Smatramo da smo profesionalnim radom i kvalitetom usluga obezbedili da se naše ime spominje kao sinonim za kvalitet ponude privatnih staračkih domova u Beogradu. Ponosimo se ostvarenim kontinuitetom u poslovanju, a samim tim i pružanju sigurnosti za sve naše korisnike. Naša misija je zato oduvek bila nalaženje savršenog balansa u odnosu cena-kvalitet. Da bi ovo postigli najbitnije nam je bilo da se nikad ne štedi na dve najvažnije stvari. Pružanju medicinskih usluga najvišeg nivoa, i na komforu naših ukućana.
Dom za stare Zlatno Srce logo
STARAČKI DOMOVI ZA STARE - DOM ZA STARE ZLATNO SRCE Naša misija je da o Vama, o Vašim prijateljima, o Vašim bližnjima, brinemo kao o svojim najdražima. U cenu su uključene svakodnevne usluge medicinske opšte prakse.Trudićemo se da osetite toplinu naše kuće i u njoj nađete mir kao da ste u svojoj.

Dom za stara lica Sunčana Padina

Dom za stara lica Sunčana Padina logo
Beograd, Medaković, Veliki Mokri Lug, Sergija Nikolića 8 011 3468009 |
063 263874 |
Dom za stara lica Sunčana Padina logo
DOMOVI ZA STARE, STARAČKI DOMOVI - SUNČANA PADINA SUNČANA PADINA je jedinstvena zajednica ljudi trećeg doba, smeštena na padinama Medaković naselja u Beogradu. Kućna atmosfera, koja se ogleda u ne prevelikoj veličini, eleganciji unutrašnjosti, prelepom sunčanom pogledu na Beograd, kao i dobrom društvu, čini Sunčanu Padinu odličnim izborom za život. Mi u Sunčanoj Padini smo se obavezali da pružimo usluge, organizujemo aktivnosti i omogućimo svakodnevnu životnu prijatnost koju Vi zaslužujete i očekujete u svom trećem dobu.

Dom za stare Siguran Život

Dom za stare Siguran Život logo
Beograd, Borča, Krnjača, Kotež, Pančevački put 148 011 2748333 |
060 3069152 |
Dom za stare Siguran Život logo
DOM ZA STARE Dom za stara lica "Siguran Život" otvoren je sa ciljem pružanja visoko kvalitetnih usluga starijim osobama (pokretnim, slabo-pokretnim, nepokretnim) u kućnoj atmosferi. Smeštaj korisnika je u konfornim sobama (jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim) koje su prilagođene svakom korisniku sa svim potrebnim inventarom. Socijalni radnik naše ustanove pored pružanja usluga stručnog socijalnog rada zadužen je i za saradnju sa svim društvenim institucijama u ostvarivanju određenih prava korisnika. Kapacitet ustanove je 20 korisnika. Korisnici koji boluju od šećerne bolesti, srca, demencije i oni koji imaju neurološke dijagnoze imaju potreban tretman u vidu specijalne nege koju zahtevaju njihova oboljenja. Nudimo izuzetno kvalitetne usluge našeg stručno-medicinskog tima: - lekar urgentne medicine - lekar psihijatar - fizioterapeut (5 dana u nedelji) - medicinski nadzor 24h - negovateljice - bolničarke - bolničari. Medicinsko osoblje je edukovano i osposobljeno za izvršavanje svih medicinsko-tehničkih radnji: - svakodnevno praćenje vitalnih funkcija korisnika (merenje krvnog pritiska, broj otkucaja srca, merenje temperature) - nega nepokretnih korisnika koja se sprovodi u skladu sa standardima vezanim za prevenciju nastajanja dekubitusa - opšta higijena korisnika - opšta nega korisnika - davanje per-os terapije - davanje injekcija (i.m. i.v. s.c. infuzioni rastvori) - davanje insulinske terapije, merenje vrednosti glikemije, davanje terapije u slučaju Hipo ili Hiperglikemije - plasiranje, ispiranje i zamena katetera - nega i zamena ANUS DISKOVA - previjanje i obrada svih rana i dr. U našoj ustanovi mogu se organizovati pregledi lekara svih specijalnosti kao i laboratorijske analize, rengenska snimanja, kolor-dopler krvnih sudova i ostalo. Dom za stare “Siguran Život” ima potpisan ugovor sa hitnom lekarskom i transportnom službom. RADNO VREME svim danima 00 - 24h

Milagrocasa Dom za stare

MilagroCasa Dom za stare logo
Beograd, Zvezdara, Mite Ružića 29a 011 2864055 |
063 7885600 |
MilagroCasa Dom za stare logo
STARAČKI DOMOVI ZA STARE - MILAGROCASA DOM ZA STARE Dom za stare MilagoCasa počeo je sa radom 2009. godine sa željom da svim korisnicima ponudi luksuzan, udoban i bezbedan smeštaj, u novom i kvalitetno građenom objektu kapaciteta 25 ljudi. Naša specijalizovana ustanova za brigu o starijim osobama uređena je po svetskim standardima kada je u pitanju smeštaj, ishrana, medicinska nega, društveni život korisnika i poseduje licencu broj 022-02-00006/2014-19.
Long life nudi Vam svoje gostoprimstvo u pre svega prelepom, novoizgradjenom, komfornom i prijatnom za boravak objektu, udaljenom samo 15 kilometara od Beograda, u središtu bujne vegetacije i čistog vazduha. Pansion je gradjen namenski, po svim važećim propisima za gerijatriske ustanove. Objekat ima više od 1000 kvadrata i okružen je sa dvadeset ari placa. Pored stalnog boravka u našoj ustanovi, nudimo Vam i uslugu kraćeg boravka. Sem komfornog smeštaja, za Vas smo obezbedili profesionalnu medicinsku negu, fantastičnu ishranu kao i bogat društveni život. Našim korisnicima nudimo sledeće usluge: 24h medicinskog nadzora Merenje krvnog pritiska Davanje terapije Merenje nivoa šećera u krvi Briga o ličnoj higijeni korisnika usluga Pakenteralna terapija Davanje injekcija Uvodjenje i skidanje katetera Saniranje dekubita Previjanje Naše profesionalno medicinsko osoblje uz doktorsku konsultaciju pruža kompletnu medicinsku uslugu. Postoji mogućnost internističkih pregleda kao i ultrazvuka. Organizovana je nabavka svih: lekova medikamenata potrebnih pomagala za nepokretne i polupokretne osobe Za potrebe korisnika organizovana je i fizikalna terapija. U slučaju potrebe hitnog smeštaja u bolnicu organizujemo prevoz hitne pomoći. Long life je opremljen i sobama za intezivnu negu, što sem stalnog medicinskog i video nadzora podrazumeva i specijalne krevete za tu svrhu. Negovateljice su neprekidno na raspolaganju poluzavisnim kao i zavisnim korisnicima usluga, i vrše poslove kao što su: pomoć pri hranjenju presvlačenju kupanju češljanju šetnji usluga vešeraja Sobe su apartmanskog tipa, što podrazumeva da su komforne, lepo uredjene, poseduju kupatilo, televizor, telefon kao i sopstveni balkon. Sobe su po strukturi: jednokrevetne dvokrevetne trokrevetne Restoranski deo omogućava izlazak na veliku terasu sa koje se pruža pogled na zelenilo. Prostor je koncipiran tako da je svaka prostorija, prostrana i tako uredjena da pruža osećaj prijatne atmosfere. Ceo objekat je obojen brižljivo biranim pastelnim tonovima. Objekat je opremljen: video nadzorom javljačima požara telefonskom centralom kablovskim internetom klima uredjajima agregatom sopstvenim parkingom Ishrana:

Dom za stara lica Kruna

Dom za stara lica Kruna logo
Beograd, Zvezdara, Svetog Nikole 43 011 2427891 |
062 8205822 |
Dom za stara lica Kruna logo
STARAČKI DOMOVI ZA STARE - DOM ZA STARA LICA KRUNA Dom za stare Kruna postoji od 2004. godine. Nalazimo se na teritoriji opštine Zvezdara u ulici Svetog Nikole broj 43 (bivša Baja Sekulića), u neposrednoj blizini "Gradske bolnice". Dom Kruna je ustanova osposobljena za rad sa starim i bolesnim osobama i isključivo bavi negom i pomoći za odrađivanje osnovnih životnih potreba.

Dom za stare Olga

Dom za stare Olga logo
Beograd, Borča, Krnjača, Kotež, Veletinska 5d 011 2717501 |
064 3305471 |
Dom za stare Olga logo
DOM ZA NEGU i SMEŠTAJ STARIH LICA Dom za stare Olga je licenciran od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja pod brojem 022-02-00123/2016-19 Tim od osmoro ljudi 24 časa brine o ličnoj higijeni korisnika doma, o higijeni kuće u kojoj borave korisnici i o njihovoj kvalitetnoj ishrani sa 4 obroka dnevno O zdravlju korisnika 24 časa brine lekar opšte prakse a po potrebi preglede vrše i lekari specijalisti. Korisnici su smešteni u vrlo udobnim dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama Pored brige o korisnicima doma, pružamo usluge nege,zamene katetera i drugim licima kojima je takva vrsta nege potrebna u njihovom stanu Obroke spremljene u našoj kuhinji dostavljamo na kućnu adresu licima kojima je takva usluga potrebna Dom pokriven medicinskim nadzorom 24h Pokriveno sa lekarom opšte prakse Tri obroka + 2 užine Pružamo našim korisnicima udoban smeštaj i stručnu medicinsku pomoć

Dom za stare Dušan Lukač

Dom za stare Dušan Lukač logo
Beograd, Zvezdara, Žikina 22e 011 4038916 |
060 0345958 |
Dom za stare Dušan Lukač logo
STARAČKI DOMOVI ZA STARE - DOM DUŠAN LUKAČ Dom Dušan Lukač je novi, savremeno opremljeni objekat, koji svojim korisnicima nudi bezbedan i udoban smeštaj. Kapacitet doma je 26 korisnika, što omogućava svima prijatan boravak. Objekat se prostire na 3 nivoa u u potpunosti je prilagođen potrebama korisnika.

Dom za stare Arija

Dom za stare Arija logo
Beograd, Zemun, Rada Končara 85 011 3165781 |
060 3554001 |
Dom za stare Arija logo
DOM ZA SMEŠTAJ STARIH LICA U srcu Zemuna, mirnoj ulici u blizini Doma zdravlja nalazi se Dom za negu starih lica ARIJA. Namenjen je starim i nemoćnim licima kojima je potrebna pomoć i nega. Prostire se na preko 1200 kvadratnih metara i raspolaže sa 19 jednokrevetnih, dvokrevetnih i višekrevetnih luksuzno opremljenih soba. Svaka soba ima zasebno kupatilo, kablovsku televiziju, klimu, frizider i kutak za posete. Postoje i sobe za intenzivnu negu opremljene specijalnim automatizovanim krevetima za nepokretne korisnike. Dva velika i svetla dnevna boravka sa klavirom, velikim TV i društvenim igrama u organizaciji socijalne radnice učiniće boravak u domu prijatnim i sadržajnim. Cilj nam je da našim korisnicima olakšamo i ulepšamo život kroz organizovanu rekreaciju, društvene aktivnosti u saradnji sa klubovima penzionera Stari Grad i Čukarica, kao i školama slikanja i muzike, izradi ručnih radova i dr. Brigu o korisnicima vodi tim koji se sastoji od socijalnog radnika, lekara, medicinskih sestara i negovateljica. Dom je opremljen po vrhunskih standardima i uređen sa velikom pažnjom i razumevanjem potreba korisnika. Posebnu paznju posvećujemo negovanju dosadašnjih navika i hobija korisnika, razvijanju društvenog života između korisnika, organizovanju izleta i koncerata i izgrađivanju pozitivnog odnosa prema sebi i okolini. Naša misija je poboljšanje fizičkog i psihičkog života korisnika u cilju dugotrajne i plodotvorne saradnje. NAŠE USLUGE OBUHVATAJU - Smeštaj u klimatizovanim sobama sa tv-om i zasebnim kupatilom, jednokrevetnim, dvokrevetnim, i višekrevetnim - Svakodnevne, standardne medicinske usluge, 24h nadzor medicinskog osoblja - Intenzivnu negu i fizikalnu terapiju - Psihičku i socijalnu rehabilitaciju - Ličnu higijenu - Raznovrsnu i kvalitetnu ishranu, u skladu sa zdrastvenim stanjem i potrebama korisnika - Organizaciju aktivnog društvenog života. Okupljanje i druženje, igranje društvenih igara (šah, domine, karte), obeležavanje verskih praznika, rođendana i sl. TRAJNI i PRIVREMENI SMEŠTAJ Dom Arija nudi nov i udoban smeštaj u luksuznim sobama svima koji svoju
DOM ZA STARE Gerontološki centar Kragujevac je ustanova socijalne zaštite, u nadležnosti Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, čija je osnovna delatnost pružanje usluga domskog smeštaja za odrasla i starija lica. Ustanova ima dugu tradiciju brige o odraslim i starijim osobama. 2012. godine obeleženo je 50 godina rada našeg doma na sadašnjoj lokaciji, ali i 100 godina tradicije zbrinjavanja odraslih i starih osoba u Gradu Kragujevcu. Ustanova raspolaže sa 330 mesta za pružanje usluga domskog smeštaja. Gerontološki centar Kragujevac broji preko 130 zaposlenih koji su organizovani kroz 4 službe: službu za socijalna pitanja, zdravstvenu službu, službu za opšta, pravna i kadrovska pitanja i službu računovodstva. Od ukupnog broja, 83% zaposlenih angažovano je na neposrednom radu sa korisnicima usluga. Korisnicima se osim usluge smeštaja, ishrane, nege i higijene pružaju i usluge stručnog socijalnog rada, zdravstvene zaštite, fizikalne terapije i radnookupacione terapije. Zahtev za priznavanje prava na smeštaj podnosi lice koje traži smeštaj, odnosno njegov zakonski zastupnik ili staralac, ili se pokreće postupak po službenoj dužnosti. Zahtev se podnosi Centru za socijalni rad, koji je mesno nadležan prema prebivalištu lica koje traži smeštaj. Dokumentacija koja se dostavlja Centru za socijalni rad: 1. Izvod iz matične knjige rođenih (2 primerka foto-kopija) 2. Fotokopija lične karte sa JMBG (2 primerka) 3. Fotokopija zdravstvene knjižice 4. Dokaz o imovini – uverenje o imovnom stanju, izvod iz zemljišne knjige i drugi dokazi 5. Ček od penzije (2 primerka fotokopije poslednjeg čeka) i drugi dokazi o prihodima i primanjima 6. Dokaz o primanjima za srodnike koji su po Zakonu dužni da izdržavaju lice koje traži smeštaj (za kvartal koji prethodi podnošenju zahteva) 7. Izjava o mogućnosti i načinu plaćanja troškova smeštaja, koju daje podnosilac zahteva, srodnik ili treće lice 8. Medicinska dokumentacija Kompletnu dokumentaciju nadležni centar za socijalni rad dostavlja Gerontološkom centru. Cena smeštaja razlikuje se
DOM ZA SMEŠTAJ i NEGU STARIH LICA Dom "Baka i Deka" je ustanova osposobljena za brigu prema starim i nemoćnim osobama. Od 1.septembra tekuće godine, naš dom se nalazi na novoj atraktivnoj lokaciji. Obezbedili smo mnogo veći prostor, sa prostranim dvorištem koje je puno zelenila, i sve to u mirnom i tihom delu Beograda. Mi pružamo starim licima ono što im je najneophodnije - pažnju i drušveni život. Pored svakodnevne posvećenosti i pomoći pri odrađivanju osnovnih životnih potreba, naše stručno osoblje je tu da našim štićenicima pruži i društvene aktivnosti. SMEŠTAJ Naš smeštaj pruža apartmane koji su opremljeni svojim kupatilom, čajnom kuhinjom i boravkom za ručavanje. Svaki apartamn ima svoj TV uređaj i interent koji je svima na raspolaganju Naš dom za stara lica je ograđen i time obezbeđen - bez straha da če ga bilo ko napustiti bez znanja osoblja. U sklopu doma se nalazi i parking prostor. USLUGE Medicinska nega 24h dnevno! Posedujemo sopstvenu ambulantu u sklopu doma. S obzirom da je starost nepredvidiva, mi smo obezbedili sve što je u našoj moći da se lica osećaju sigurno i prijatno tokom boravka kod nas. U našoj ustanovi možemo uraditi i pojedine specijalističke preglede: - psihijatrijski - internistički - oftalmološki - laboratorijske analize Organizovali smo i rad sa fizioterapeutom - za korisnike čija dijagnoza to zahteva. ISHRANA Veliku pažnju poklanjamo i obrocima koji se pripremaju za naše korisnike. Svi obrosi su pripremljeni po njihovim potrebama i u odnosu na njihovo zdravstveno stanje. Korisnici koji imaju dijagnozu koja zahteva poseban režim ishrane i to dobijaju u sklopu naših usluga. Naše ljubazno osoblje je tu da pomogne i onim korisnicima koji nisu u mogućnosti sami da se hrane. Oni sa puno strpljenja i ljubavu pomažu starim licima i od obroka prave pravo zadovoljstvo. 21. januara 2011. godine - Dom za

Starački dom senior plus 2

Beograd, Višnjička Banja, Višnjica, Darinke Jevrić 40 011 2972934 |
064 3086649 |
DOM ZA NEGU STARIH i NEPOKRETNIH LICA Dom za negu starih i nepokretnih lica SENIOR PLUS radi sa ciljem da osobama trećeg životnog doba pruži adekvatnu brigu, a u skladu sa svetskim standardima u oblasti smeštaja, ishrane, medicinskih usluga i društvenog života. U skladu sa tim principi, privatni starački domovima će poslovati i novootvoreni objekat SENIOR PLUS 2 koji se nalazi u Višnjičkoj banji. Na poverenje koje nam poklanjaju naši korisnici, odgovaramo visokokvalitetnim uslugama celokupnog tima sastavljenog od iskusnog i stručnog osoblja raznih pro Ciljevi koje sebi postavljamo, usmereni su prvenstveno što prijatnijem i komfornijem boravku starijih osoba u našoj ustanovi. STRUČNI TIM O zdravlju naših korisnika svakodnevno brine lekar specijalista kardiolog, a po potrebi se organizuje i dolazak lekara druge specijalnosti. Medicinska nega i zaštita postoji 24 sata, od strane iskusnih i obučenih medicinskih sestara, posebno osposobljenih za brigu o osobama obolelim od Alchajmerove bolesti i demencije. Dvadesetčetvoročasovna nega pruža se i od strane iskusnih negovateljica, zaduženih za higijenu korisnika i njihovog životnog prostora. O ishrani korisnika sa brinu naše kuvarice, koje svakodnevno pripremaju obroke u skladu sa planom i preporukom nutricioniste, a prema specifičnim potrebama naših korisnika. U domu je zaposlen i fizioterapeut, koji pruža usluge fizioterapije korisnicima kojima je ona potrebna, a prema unapred predviđenom rasporedu. Dom ima i svog socijalnog radnika, zaduženog za individualne i grupne aktivnosti, organizaciju društvenih događaja, proslave rođendana i praznika i razne druge aktivnosti kroz intenzivan individualni kontakt. USLUGE MEDICINSKE USLUGE: svakodnevno merenje krvnog pritiska, šecera u krvi, telesne temperature, davanje medikamentne terapije, infuzije i injekcija, plasiranje katetera, vađenje krvi, prevencija nastajanja dekubitisa i pravilno tretiranje već postojećih, redovni labaratorijski pregledi, EKG-srca, itd. ISHRANA: U našoj kuhinji se svakodnevno pripremaju tri glavna obroka i dve užine. Posebna pažnja sa obraća na svežinu i ispravnost namirnica, kao i nutricionističku vrednost spremljenih obroka.
Naša ustanova, dom za smeštaj starih lica i penzionera "Melinum", nastala je u cilju pružanja visokvalitetnih usluga smeštaja, nege i medicinske brige starijim osobama, sve u cilju kako olakšavanja životne situacije njih tako i njihovih porodica. Tu smo da našom posvećenošću, profesionalnošću, brigom, toplinom i pozitivnom energijom produžimo i ulepšamo životni vek naših korisnika. Dom za smeštaj starih lica i penzionera, "Melinum", nudi vam luksuzan smeštaj, organizovan po principu dvokrevetnih, trokrevetnih i petokrevetnih soba, moderno i ukusno uređenih te opremljenih svim potrebnim sadržajima, u potpunosti prilagođenim potrebama starijih lica i penzionera. Novoizgrađeni namenski objekat "Melinum", pored luksuznih soba opremljenih zasebnim kupatilima, raspolaže i prostranim i lepo uredjenim dnevnim boravkom, kao i ukusno uređenom trpezarijom. Smešten na samo 15ak minuta vožnje od centra grada, Dom za smeštaj starih lica i penzionera "Melinum" svojim korisnicima prezentovaće jedan novi kvalitet života, u kome će 24h pažnja našeg stručnog osoblja biti usmerena na zadovoljavanje njihovih potreba i stvaranje osećaja domaćinske atmosfere u kojoj će moći pronaći toplinu svog novog doma. Dom za smeštaj starih lica i penzionera Melinum registrovan je od strane Ministarstva Rada i Socijalne Politike rešenjem br. 022-02-00002/211-19 USLUGE 24h medicinska nega, kao i nadzor lekara opšte prakse i po potrebi specijaliste, osnova su naše ponude korisnicima starije životne dobi, dok će naše negovateljice i medicinske sestre za poluzavisne i potpuno zavisne korisnike pružiti svu neophodnu pomoć pri hranjenju, presvlačenju, održavanju lične higijene, davanju propisane terapije i pružanju sve ostale medicinske pomoći, koja uključuje i nabavku lekova, medikamenata i pomogala. Program ishrane sprovodi se pod nadzorom lekara nutricioniste i uključuje tri obroka i dve užine dnevno, a prema potrebi i konkretnom slučaju, pripremaće se i poseban režim ishrane za pojedinačne slučajeve, po preporuci lekara. Uz usluge fizioterapeuta, Dom za smeštaj starih lica i penzionera Melinum, na raspolaganje svojim korisnicima pruža i

Starački dom senior plus

Beograd, Meljak, Lipovački put 13 011 7875040 |
064 3086649 |
Dom za stara i nepokretna lica "SENIOR PLUS" nalazi se u lepom, neprometnom delu Lipovice, na obodu Lipovačke šume, 13km od centra Beograda

Dom za stara lica Avala Lux

Dom za stara lica Avala Lux logo
Beograd, Avala, Jajinci, Patrijarha Germana 87b 061 2372237
Dom za stara lica Avala Lux logo
STARAČKI DOMOVI ZA STARE - AVALA LUX AVALA LUX dom za smeštaj i negu starih lica, namenjen je svima onima koji žele da svoje treće doba provedu u luxuznom i komfornom ambijentu doma za stare uz 24h negu i nadzor odabranih stručnih lica. Za negu i zdravstveno praćenje korisnika su zaduženi lekar, medicinski tehničari, negovatelji, diplomirani socijalni radnik i fizioterapeut-maser.
NAŠE TREĆE DOBA je prvi privatni dnevni boravak za starije osobe u Beogradu. Namenjen je starijim pokretnim, polupokretnim i osobama koje zbog godina starosti imaju promene u psiho-fizičkom stanju (senilna demencija, početna faza Alchajmerove bolesti, moždani udar i dr.) i nisu sposobne da se brinu o sebi te im je neophodna pomoć drugih osoba. Prednost ovakvog smestaja starijeg člana porodice u odnosu na smeštaj u domu je u tome da ostaje i dalje u krugu porodice i u poznatoj sredini – susedstvu. Budući korisnici dobijaće konkretnu radnu terapiju, imaće obezbeđenu hranu, rad sa socijalnim radnikom, ali bez usluge noćenja.

Dom za stara lica Plavi horizonti

Dom za stara lica Plavi horizonti logo
Beograd, Dedinje, Senjak, Velisava Vulovića 47 011 7675735 |
064 6149038 |
Dom za stara lica Plavi horizonti logo
Dom za stare „Plavi horizonti“ se nalazi u mirnom i lepom delu Zemuna, naselje Plavi Horizonti. Objekat poseduje 5 spavaćih soba, prostran i moderno uređen dnevni boravak, dve trpezarije, tri kupatila, tri terase i prostran vrt bogat zelenilom koji će ulepšati boravak našim korisnicima. Dom za stare je registovan i poseduje dozvolu Ministarstva rada i socijalne politike, sektor za brigu o porodici i socijalnu zaštitu, rešenje broj 022-02-00013/2011-19. Usluge koje nudimo korisnicima doma uključuju tretman po visokim standardima i toplinu porodičnog doma. Stručnost našeg tima garantuje kvalitet usluga koje ćemo pružiti vašim najmiljima i opravdava vaše poverenje. Pozovite nas, dođite i uverite se u naš profesionalizam, odgovornost i spremnost da ispunimo vaše zahteve.

Dom za stare sveti trifun

Beograd, Železnik, Branka Radičevića 7g 011 2581057
DOM ZA STARE DNEVNI BORAVAK ZA STARA LICA Železnik TELEFONI Direktor: 063-338-251 Socijalni radnik: 063-437-114 PR doma: 063-437-043 Dom za smeštaj odraslih i starijih je Ustanova socijalne zaštite koja svoje usluge pruža svima kojima su one potrebne i neophodne bez posebnih preduslova. Mlađi ili stariji, pokretni, polupokretni, nepokretni, dezorjentisani, dementni, životno ugroženi… i sve grupisane prema njihovom stanju. Posebni uslovi su obezbeđeni nepokretnim osobama, za koje imamo specijalne bolničke krevete sa latofleks letvicama koje se šteluju prema kilaži osobe, a upravljaju se tj. podižu i spuštaju na daljinsko upravljanje. Ovo je jako važno zbog sprečavanja pojave dekubita, rana po telu i poboljšanja cirkulacije. Uz adekvatno zaposlen stručan i obučen kadar usluge koje pružamo su potpuno odgovarajuće osobama koje zbrinjavamo. Iako nismo Zdravstvena Ustanova ili bolnica, zbog očuvanja vitalnosti i života naših korisnika i eventualnog ukazivanja prve pomoći, pored socijalnog radnika zapošljavamo lekare specijaliste, fizioterapeute, tehničare, više medicinske i gerentološke sestre, bolničarke i negovateljice. Medicinska nega pokriva 24h. sedam dana u nedelji, 365 dana u godini, gde je svakodnevno prisustvo kompletnog osoblja koje se smenju i radi po smenama. Brinemo o davanju i pakovanju terapija korisnicima a nakon svakodnevih preglada lekara, terapiju korigujemo, menjamo ili predlažemo dodatno analize, skenere, rengene, isl. Po potrebi organizujemo, zakazujemo i vodimo korisnike kod drugih specijalista kako bi bili sigurni da naši oni primaju adekvatnu zdravstvenu pomoć. Nega korisnika je na najvišem mogućem nivou, kupanja se sprovode dva puta nedeljno uz jutarnju (umivanje, ispiranje usne duplje, pranje zuba) i večernju toaletu pogotovu kod žena a poseban tretman imaju nepokretne osobe, koje se peru posle svake promene pelene što se čini najmanje četiri puta u toku 24 sata. Higijena je pola zdravlja s toga je jako važno da se sprovodi ispravno i redovno. Dorćol Pored obezbeđenog odgovarajućeg osoblja, druga važna stvar je hrana koja je prilagođena
Dom PAUN, nalazi se na samo 35 km od centra Beograda u mestu Umčari Našim korisnicima nudimo luksuzni smeštaj u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama sa kupatilom, profesionalnu medicinsku negu i usluge. Prelep enterijer, upotpunjuje i divno dvorište, tj. odmaralište od 30 ari placa, na zelenoj površini sa brojnim letnjikovcima i fontanom, za odmor i relaksaciju. Naš dom prima 32 korisnika i o njima 24 časa brine stručna, iskusna služba koju sačinjavaju: - Socijalni radnik - Lekar specijalista opšte prakse - Fizioterapeut - Medicinske sestre - Negovateljice - Servirke - Spremačice
Dom za stare i negu bolesnih MELIORVITA nalazi se nadomak Beograda (25km), u mirnom delu Jakova u blizini Bojčinske šume, Manastira Fenek i reke Save. Od Zemuna je udaljen 20km, a od hitne pomoći Surčin 3km. MeliorVita, dom za stare i negu bolesnih, osnovan je sa ciljem pružanja visokokvalitetnih usluga i olakšavanja života starim i nemoćnim osobama i njihovim porodicama. Već dolaskom kod nas Vi postajete član naše porodice, mi o Vama brinemo kao o svojim roditeljima. Polupokretnim i nepokretnim osobama nudimo: - Kompletnu medicinsku negu - Psihološku podršku - Animaciju i pažnju - 24 - časovni nadzor - Primerenu ishranu - Ličnu negu Usluge koje pružamo podeljene su u nekoliko grupa i prilagođene su starim, a posebno nemoćnim osobama: - Medicinske usluge - Ishrana - Nega i lična higijena - Društveni život Medicinske usluge su na raspolaganju svim našim stanarima. Svakodnevne vizite na odeljenju bolesnih prepuštene su domskom lekaru, koji poziva lekare konsultante različitih specijalnosti po potrebi. Redovno pratimo vitalne funkcije stanara doma: - Krvni pritisak - Telesna temperatura - Nivo šećera u krvi - Pratimo unose lekova Uz konsultacije sa lekarima, naše medicinske sestre pružaju kompletne medicinske usluge i pomoć. Nakon stabilizovanja zdravstvenog tanja, naši stanari opet se vraćaju u dom. U okviru doma postoji i poliklinika. Ishrana je pod nadzorom lekara nutricioniste Redovno pripremamo tri obroka i dve užine Za stanare čija dijagnoza to zahteva, organizovan je poseban režim ishrane Posebno nam je značajan društveni život članova naše porodice. Sociolog i radni terapetut brinu o njihovom korisno uloženom vremenu: - Obeležavaju se svi društveni događaji - Slave se rođendani usaradnji sa porodicama - Obeležavaju se krsne slave Za stare osobe organizuju se kreativne radionice i grupe: - Likovne - Čitalačke - Domaće radionice - Izleti - Posete manastiru Fenek - Posete pozorištima Dom raspolaže sa 37
PRVI LEGALAN i PRIVATAN STARAČKI DOM odobren i pod kontrolom Ministarstva za rad i socijalnu politiku Vlade Republike Srbije NOVOGODIŠNjA AKCIJA U TOKU, POPUST 10%! Savremeni način i tempo života, nastojanje da se u teškim emotivnim trenucima obezbedi makar i dovoljan prihod koji treba da podmiri egzistencijalne potrebe, neumitno je uzrokovao promene u životu svakog pojedinca, iziskujući maksimalne radne napore i angažovanje u tom pravcu, a što je sa druge strane stvorilo za posledicu gubitak slobodnog vremena i to najčešće onog vremena kojeg čovek treba i mora posvetiti sebi, svojoj porodici i svom okruženju. I upravo nedostatak tog i takvog vremena stvorio je potrebe, između ostalog, i za otvaranjem ovakvih ustanova kakav je naš Senior Mediclub. To međutim nije i jedini razlog nastajanja organizacija ovakvog tipa. Savremeno društvo, paralelno sa nastojanjem da razvije sopstvenu ekonomsku moć, gradeći pri tome i sopstveni identitet, nastoji kroz izgradnju istog razviti i njegov humani karakter. Ustanove kao što je naša nastoje potvrditi humani karakter, kako društva u celini, tako i sopstvenog postojanja... Ono osnovno što čini smislenim naše postojanje i naš primarni zadatak, je pružanje maksimuma komfora, zdravstvene i socijalne zaštite upravo onima kojima je to neophodno, a posebno ljudima u osetljivom starijem životnom dobu. Senior Mediclub, u tom smislu, pruža taj maksimum potrebnog i mogućeg, a kao jedan od bitnih dokaza za to je i taj da Senior Mediclub predstavlja prvi privatni aktivni i legalan zvanični pravni subjekt ovog tipa, koji je odobren i pod kontrolom Ministarstva za rad i socijalnu politiku Vlade Republike Srbije. U jednom od najelitnijih beogradskih naselja, u okruženju prelepih privatnih vila, na samom brežuljku naselja Medaković u opštini Voždovac, smešten je i naš Senior Mediclub. Od centra grada deli nas tek nešto više od 3km, što govori o izuzetnoj poziciji i pristupačnosti doma, kako za korisnike, tako
Gerontološki centar je jedinstvena ustanova organizovana u devet radnih jedinica i službi. Osnovni kriteriji za ovakav model organizacije su bili vrsta usluga, odnosno potrebe socijalne zaštite starih lica, neophodne prateće službe i odgovornost za rad i rezultate rada. Potrebe za domskim smeštajem zadovoljavaju: RJ Dom penzionera na Limanu RJ Dom penzionera na Novom Naselju RJ Dom penzionera u Futogu Privremeni prihvat lica u stanju socijalne potrebe: RJ Prihvatilište sa Prihvatnom stanicom Otvoreni oblici socijalne zaštite: RJ Pomoć u kući i nega RJ Klubovi za stara i odrasla lica Drugi poslovi Ustanove: RJ Društvena ishrana RJ Zajednički poslovi u okviru kojih postoji 5 službi: - Ekonomsko-finansijska služba - Služba komercijale - Služba pravno-administrativnih poslova - Služba održavanja - Služba vešeraja RJ Ugostiteljstvo Ustanova raspolaže sa: 812 mesta za smeštaj (411 soba) u domovima penzionera 35 mesta u Prihvatilištu za stara i odrasla lica Od ukupnog broja mesta u domovima 51% se odnosi na tzv. stacionarni smeštaj (polupokretni i nepokretni, poluzavisni i zavisni) korisnika, dok je 49% mesta smeštajnog kapaciteta opredeljeno za pokretne, odnosno nezavisne korisnike. Svi korisnici Prihvatilišta tretiraju se kao zavisni korisnici. Gerontološki centar raspolaže sa: 170 mesta u jednokrevetnim apartmanima 100 mesta u dvosobnim apartmanima sa jednokrevetnim sobama 40 mesta u dvokrevetnim apartmanima 130 mesta u dvokrevetnim 216 mesta u trokrevetnim 68 mesta u četvoro-krevetnim 87 mesta u petokrevetnim sobama U Ustanovi je ukupno zaposleno 440 radnika. Prema kvalifikacionoj strukturi i aktu o sistematizaciji, zaposleno je: 20 lica sa visokom stručnom spremom (socijalni radnici, pravnici, psiholozi, pedagozi, lekari, ekonomisti) 28 lica sa višom spremom (socijalni radnici, medicinske sestre, radni terapeuti, inženjeri, ekonomisti) 168 sa srednjom (medicinske sestre, fizioterapeutske sestre/tehničari, ekonomski tehničari) 65 radnika sa VKV i KV spremom 179 zaposlenih su polukvalifikovani i nekvalifikovani radnici U okviru kompleksa Doma za stare i penzionere u Futogu, kao zaseban inamenski

Dom za stare lug

Beograd, Kovačevac, Brestovačka 29 011 8213981 |
011 8213982 |
PROVEDITE STARIJE DANE DOSTOJANSTVENO, NA IZVANREDNOJ LOKACIJI U PRELEPOM AMBIJENTU! objekat 1 objekat 2 Ustanova "Centar za negu i zdravstveni nadzor starih lica Lug" posluje u sastavu preduzeća "Komerc Javor" iz Kovačevca - Mladenovac. Podignuta je na 70 ari uređenog parka. Sadrži: centralno grejanje, klimatizaciju, lift i privatni parking. Mirna i ugodna okolina sa uređenim parkom, bez prometa i buke pruža panoramski pogled na grad Mladenovac i planine Kosmaj i Bukulju. Klima je umereno kontinentalna sa dosta sunčanih dana u godini. U neposrednoj blizini je poznata i priznata Selters banja u Mladenovcu (postoji mogućnost korišćenja usluga iste). Ustanova "Lug" je osnovana kao Centar za opštu i specijalnu negu starih lica. Raspolaže jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Moguće je ponuditi i apartmanske uslove života. Ukupan kapacitet ležajeva omogućava egzistenciju i negu za 70 lica. ZDRAVSTVENI NADZOR: simptomatska terapija (parenteralna, oralna, infuzije), merenje krvnog pritiska elektrokardiogramske analize (EKG), kao i mogućnost kontrole u koronarnoj jedinici u Mladenovcu kontrola šećera u krvi (lokalno savetovalište za dijabetičare) zamena katetera (dostupna i gradska nefrološka ambulanta) previjanje (dostupna lokalna hirurška ambulanta uz konsultaciju hirurga) mogućnost internističkih pregleda, ultrazvuka abdomena i srca, kao i pregleda u oftalmološkoj gradskoj ambulanti Stručna medicinska nega uz prisustvo lekara, dežurstvo medicinskih sestara i stručnih negovateljica, organizacija nege i nadzora je 24 sata dnevno, fizikalna terapija korisnika. Smeštaj u komfornim sobama sa: kupatilom predsobljem balkonom Smeštaj u apartmanima: kuhinja dnevna soba spavaća soba kupatilo predsoblje Raznovrsna i kvalitetna domaća kuhinja, priprema dijetale ishrane. TV i radio prijemnici u dnevnom boravku, kao i u svim sobama i usluge frizerskog salona u okviru Centra "Lug". Organizovana nabavka svih lekova, medikamenata i potrebnih pomagala, za nepokretne osobe postoje kreveti za poluintenzivnu negu sa antidekubitalnim dušecima, korišćenje telefona u svim sobama, za hitne slučajeve omogućena je upotreba signalizacije ugrađene u sobi. DRUŠTVENI ŽIVOT Organizovanje svakodnevnih

Una dom - dom za stare

Beograd, Voždovac, Gostivarska 89 011 3097200 |
064 3941555 |
Na raspolaganju - Stručni medicinski tim 00h-24h - Prijatno i ljubazno osoblje - Udoban i prijatan smeštaj - Higijena na visokom nivou - Zabavno rekreativni program - Obezbeđen transport korisnika do svih zdravstvenih ustanova Našim korisnicima nudimo udoban i prijatan smeštaj u trokrevetnim sobama i apartmanima. Ono što nas čini posebnim je usluga zbrinjavanja starih osoba tokom dana ili noći, tipa dnevnog ili noćnog boravka u domu. U svakodnevnu ishranu ulazi sveza i kvalitetna hrana u dogovoru sa nutricionistom. Po potrebi, korisnicima uvodimo i specijalni režim ishrane. O svemu navedenom brine stručan, iskusan i odgovoran tim koji čine osoblje ove ustanove. UVERITE SE DA SMO NAJBOLjI

Stara bežanija - privatni dom za stare

Beograd, Bežanijska Kosa, Bežanija, Surčinski put 11t 011 2260559 |
064 9666854 |
Dom "STARA BEŽANIJA" namenjen je brizi o starijim osobama koje zbog starosti ili drugih razloga ne mogu živeti u svom domu, odnosno porodičnom okruženju. Mi smo tu da našim korisnicima pružimo udoban smeštaj i kvalitetne usluge u prijatnom ambijentu našeg doma. Usluge koje dom "STARA BEŽANIJA" nudi podrazumevaju smeštaj, negu, održavanje lićne higijene, ishranu, društveno rekreativni život i pomoć u svakodnevnim aktivnostima. Usluge obuhvataju i: - Stručno osoblje 24 časa dnevno vodi računa o našim korisnicima - Mogućnost kraćeg boravka
VAŠE MIRNO i SIGURNO TREĆE DOBA JE NAŠ PRIORITET Sa zadovoljstvom Vam predstavljamo prvi privatni dom za smeštaj starih lica na Altini u Beogradu - "Andrea"! Naš Dom nudi prijatan smeštaj, vrhunsku negu i profesionalne usluge za svoje korisnike. Od nege, higijene i ishrane, pa do medicinskih usluga, radne terapije i društvenog života, sve je osmišljeno u cilju pružanja visoko kvalitetnih usluga kako bi se naši korisnici osećali sigurno, komforno i zbrinuto. O našim korisnicima brine stručno osoblje, kojem je jedini cilj zdravlje, komfor i zadovoljstvo naših klijenata. Svratite ili nas pozovite i raspitajte se o uslovima smeštaja Vas ili Vašeg bližnjeg.
DOMOVI ZA NEGU i SMEŠTAJ STARIH LICA

Starački dom medikalija

Beograd, Borča, Krnjača, Kotež, Save Kovačevića 4b 011 3319522 |
064 6410575 |
Patronažna služba Beo-zdravstvena pomoć počela je sa radom 1992. godine kao prva privatna (i u to vreme jedina) na prostoru Srbije, koja je u kućnim uslovima pružala usluge: Lekara (urgentne medicine, kardiologa, pulmologa, urologa, ortopeda, hirurga, vaskularnog hirurga, hematologa, ginekologa, dermatologa, orl) Sestrinske usluge (davanje injekcija, infuzije, plasiranje urinalnog katetera, davanje klizme-klistir, previjanje operativnih i dekubitalnih rana, negu i čuvanje bolesnika (0-24), umivanje, obrada usne duplje, kupanje, pranje genitalija, masaža i vežbe za pospešivanje cirkulacije, evidencija terapije u terapijskoj listi, evidencija temperature, disanja, krvnog pritiska, pulsa, unosa i iznosa tečnosti, stolice, u listivitalnih funkcija, prema kojima se prati stanje bolesnika...) Fizioterapeutske usluge (vežbe pasivnog i aktivnog tipa, radna terapija (kod preloma kuka, butne kosti, nadlaktice, podlaktice..., moždanih udara, infarkta srca, paraliza, paraplegu, multipleks skleroze, parkinsonizma, alshajmerove bolesti...) Snimanje srca EKG - aparatom Ultrazvuk abdomena, srca, štitne žlezde, dojke... Rengen pluća abdomena, različitih preloma... Prevoz bolesnika sanitetskim vozilom ZDRAVSTVENE USLUGE Nakon 14 godina postojanja i uspešnog delovanja patronažne službe, za potrebe ljudi sa različitim dijagnozama otvoren je dom za stare BZP - 04 koji poseduje namenski inventar i aparaturu koji služe za kvalitetnije pružanje pomoći korisnicima: - medicinske krevete sa rukohvatima, ogradicom i daljinskim upravljačem pomoću koga se pritisnuvši na dugme namesti odgovarajući položaj bolesniku - antidekubitalne dušeke na struju (prema potrebi) - antidekubitalne silikonske šlaufe - vazdušaste podmetače za laktove pete - invalidska kolica - hodalice - medicinske natkasne koje se mogu prilagoditi prema visini i položaju korisnika... Za potrebe pogoršanja zdravstvenog stanja posedujemo aparate: - EKG - koncentrator kiseonika - aspirator - lampa sa polarizovanom svetlosti (za bržu sanaciju različitih rana) - autoklav (za sterilizaciju sanitetskog materijala i posteljine) - setove za previjanje - setove za postavljanje ur. katetera, klizme, infuzija... - kvarc lampu za sterilizaciju prostora SMEŠTAJ Kvalitet u radu i zalaganje ove službe prema bolesnicima uslovio

Senekta - dom za stara lica

Beograd, Zemun, Petra Kočića 35a 011 3165148 |
011 3165149 |
DOM ZA STARA LICA SENEKTA

Kosmajski konak

Beograd, Sopot, Dositejeva 2 011 8251414
DOM ZA BRIGU O STARIM LICIMA
DOM ZA SMEŠTAJ i NEGU STARIH LICA
Delatnost ustanove definisana je u smislu pružanja usluga smeštaja i zbrinjavanja kategorije psihički očuvanih, odraslih i starih lica. Ustanova vrši zbrinjavanje: nezavisnih poluzavisnih zavisnih korisnika KAPACITET Kapacitet ustanove je od februara 2007. godine 100 mesta. Od navedenog kapaciteta 60 je namenjeno za smeštaj odraslih i starih lica koja su pokretna, a 40 mesta je namenjeno za smeštaj teže pokretnih odnosno nepokretnih lica, kojima je neophodna pomoć i nega drugog lica i adekvatne usluge zdravstvene zaštite. Važno je istaci da ustanova zbrinjava kategoriju psihički očuvanih lica. USTANOVA POSEDUJE 21 dvokrevetnih soba 9 trokrevetnih soba, od čega su četiri u objektu za smeštaj izbeglih lica 5 cetvorokrevetne sobe, od čega jedna u stacionaru, a dve u objektu za smeštaj izbeglica 3 petrokrevetne sobe koje se nalaze u stacionarnom delu ustanove, gde se na smeštaju nalaze zavisni korisnici Višekrevetne sobe su namenjene smeštaju i zbrinjavanju teže pokretnih i nepokretnih korisnika i prilagođene svim normativima i standardima koji važe za ovu kategoriju zbrinjavanja. U USTANOVI SU ZAPOSLENI Direktor Socijalni radnik Pravnik Šef računovodstva Ekonomsko finasijski radnik Magacioner Lekar opšte prakse Medicinske sestre Negovateljice Kuvar Pomoćni kuvar Servirka Vešerka Spremačice
DOM ZA STARA LICA FIZIKALNA TERAPIJA i MEDICINA
DOM ZA NEGU STARIH LICA

Nacionalni dom

Vladimirovac, Cara Lazara 20 013 2190219 |
066 238238 |
USTANOVA ZA SMEŠTAJ i NEGU STARIH LICA SA SOPSTVENIM UREĐENIM PARKOM DOM SE NALAZI NA OBRONCIMA DELIBLATSKE PEŠČARE NOVOIZGRAĐENI OBJEKAT UREĐEN JE U SKLADU SA POTREBAMA OSOBA TREĆEG DOBA
DOM ZA NEGU i SMEŠTAJ STARIH LICA

Elizabeta - dom za stare i negu bolesnih

Beograd, Višnjička Banja, Višnjica, Četvrte Flavijeve Legije 16 011 2993041 |
065 5858566 |
DOM ZA NEGU STARIH LICA
SMEŠTAJ i NEGA STARIH LICA MEDICINSKE USLUGE ISHRANA DRUŠTVENI ŽIVOT
Dom za stare Moja kuća logo
TRAJNI i PRIVREMENI SMEŠTAJ KOMPLETNA ZDRAVSTVENA NEGA MEDICINSKI NADZOR 24h UVEK SVEŽA HRANA FIZIOTERAPIJA PO NALOGU LEKARA FRIZERSKE, PEDIKIRSKE i SLIČNE USLUGE PO DOGOVORU KORIŠĆENjE SLOBODNOG VREMENA PREMA ŽELjI KORISNIKA Bežanijska kosa Dom starih "Moja Kuća" je privatni dom za smeštaj starih i nemoćnih osoba. Dom nudi lepe i sunčane prostorije, moderan ambijent a prostorna infrasktruktura daje prirodan ugođaj svakodnevnici. Bežanijska kosa Sve usluge obavlja stručno medicinsko osoblje (medicinske sestre, fizioterapeuti, radni terapeuti) sa dugogodišnjem iskustvom uz saradnju i nadzor doktora opšte prakse. Dom nudi ležećim i bolesnim osobama ugoćaj, ali isto tako profesionalnu i kompletnu negu. Nastojimo očuvati dostojanstvo i privatnost svakog korisnika. Svoje slobodno vreme koriste prema vlastitim sposobnostima i željama u mirnoj, porodičnoj atmosferi. Bežanijska kosa Naših 22 kreveta raspoređeni su u svetlim i ugodnim dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Ugodan i prostran dnevni boravak je centar dnevnih aktivnosti. Velika terasa u hladovini i veliki vrt samo su neke od pogodnosti koje nudi MOJA KUĆA. Ako ste usamljeni ili bolesni, ako Vam je potrebno druženje ili nega, neka MOJA KUĆA bude Vaša kuća gde ćete naći sebe za vikend, mesec ili godinu, gde ćemo zajedno živeti ovozemaljski život, organizovati proslave, izlete, druženje ali i svakodnevnicu, sve prema Vašim željama i mogućnostima, a pod budnim okom stručnog osoblja: lekara, fizioterapeuta, kuvara... Bežanijska kosa Kompletna telesna i zdravstvena nega Uvek sveža i prema potrebama korisnika pripremljena hrana, Fizikalna terapija po nalogi odgovornih lekara, Pranje stvari, Frizerske i slične usluge po dogovoru ... Surčin USLUGE Trajni i privremeni smeštaj Kompletna zdravstvena njega Medicinski nadzor 24 sata Uvek sveža i prema potrebama korisnika pripremljena hrana Fizioterapija po nalogu odgovornog doktora Frizerske, pedikerske i slične usluge po dogovoru Korišćenje slobodnog vremena prema želji korisnika Surčin Ako Vam treba pomoć oko staranja o roditeljima za vreme vašeg odsustva ili duže - tu smo

Dom za stara lica i penzionere zlatno doba

Dom za stara lica i penzionere zlatno doba logo
Beograd, Jakovo, Braće Vitamirović 22 011 8417403 |
011 8417404 |
Dom za stara lica i penzionere zlatno doba logo
KOMPLETNA BRIGA O STARIM LICIMA

Starački dom viva

Beograd, Zemun, Ugrinovački put 5 064 9203177 |
064 1179696 |
DNEVNI BORAVAK BORAVAK NA ODEĐENO VREME STRUČNI KADAR VODI BRIGU O STARIMA
DOMOVI ZA SMEŠTAJ i NEGU STARIH LICA
DOM ZA STARA i BOLESNA LICA Dom za stara lica ALTINA smešten je u mirnom delu istoimenog naselja i raspolaže sa 60 mesta u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama, sve sobe su opremljene sa kupatilom, tv. Dom se prostire na više od 1500m2 i opremljen je sa vrhunskom kuhinjom, trpezarijom, dnevnim boravkom, dvorištem i ostalim prostorijama potrebnim za ugodan boravak. Nudimo vrhunsku negu, ishranu, 24h medicinsku uslugu, radnu terapiju i bogat zajednički društveni život. O našim korisnicima brine stručno osoblje koje ima za cilj da omogući što ugodniji boravak. Obezbeđujemo visok kvalitet usluga: smeštaj, ishrana, lečenje i medicinska nega, lična higijena i higijena prostora, fizikalna terapija, pshiho-socijalna rehabilitacija, radno-okupaciona terapija, organizujemo kulturno-zabavne aktivnosti i dr. U prilog visokom standardu usluga, jeste i činjenica, da ustanova zapošljava veći broj stručnog i ostalog osoblja, u odnosu na propisane standarde resornog ministarstva. Našim korisnicima je omogućena svakodnevna poseta, oni održavaju kontakte sa svojim porodicama i prijateljima, a u skladu sa mogućnostima, željama i potrebama. ISHRANA Hrana se priprema u moderno opremljenoj kuhinji, po HACCP standardima. Hrana je raznovrsna, zastupljene su sve vrste namirnica, i prilagođena je različitim zdravstvenim i drugim potrebama korisnika, a služi se u trpezarijama ili sobama. Osim standardnih, pripremaju se i dijetalni obroci, hrana za dijabetičare, miksirana hrana, za osobe koje imaju problem sa žvakanjem i gutanjem. Jelovnik se pravi u dogovoru sa nutricionistom i to na mesečnom nivou. Dnevno obezbeđujemo tri glavna obroka, i dve užine. NEGA i LIČNA HIGIJENA Svakodnevno se sprovodi jutarnja i večernja toaleta za nepokretne korisnike, a kupanje je jedanput nedeljno a po potrebi i češće, šišanje, friziranje i usluge pedikira planiraju se u dogovoru sa korisnikom. Za osobe muškog pola redovno brijanje, pranje i održavanje ličnog rublja, garderobe, posteljnog rublja i peškira obavlja se u domskoj vešernici a čišćenje podova u sobama je svakodnevno.
SMEŠTAJ i ISHRANA MEDICINSKI NADZOR 24h LEKARSKI NADZOR LEKARA INTERNISTE KARDIOLOGA OPORAVAK NAKON BOLNIČKOG LEČENjA MEDICINSKE USLUGE RAZNOVRSTAN DRUŠTVENO REKREATIVNI ŽIVOT Dom za stare osobe Vinijum nalazi se u Kačulicama na 15 Km od Čačka, na obroncima planine Jelice u čistoj i netaknutoj prirodi. Dom je otvoren sa ciljem pružanja visoko kvalitetnih usluga starijim osobama u izuzetno prijatnom ambijentu i domaćoj atmosferi. Cilj nam je da zauzmemo lidersku poziciju na polju pružanja usluga u smeštaju i nezi starih i bolesnih osoba sa težnjom promene svesti ljudi po pitanju domskog zbrinjavanja, isticanju njegovih prednosti kao i prevazilaženju mogućih predrasuda ili osećaja odbačenosti. Dom za stare i negu bolesnih Vinijum je ustanova socijalne zaštite, građevinski izvedena po najvišim svetskim standardima u skladu sa primenjivom funkcijom a namenski da omogući što bolji kvalitet pružanja odgovarajućih usluga. Potrebno je naglasiti da je objekat opremljen tako da zadovolji najstrožije kriterijume ustanovljenih normi i standarda uz ispunjavanje svih propisanih građevinskih i funkcionalnih normativa propisanih od nadležnog ministrastva. Usluge koje ovaj dom obezbeđuje podrazumevaju smeštaj (u dvokrevetnim sobama i apartmanima), ishranu (prilagođena potrebama korisnika, zdrava i ekološki ispravna hrana), negu (stručni medicinski tim i mogućnost davanja terapije najtežim bolesnicima), higijenu i raznovrstan društveno rekreativni život zavisno od potreba i interesovanja korisnika. Obezbeđujemo: - Medicinski nadzor 24h dnevno - Lekarski nadzor lekara interniste kardiologa - EKG, UVZ - Oporavak nakon bolničkog lečenja - Rehabilitacija od strane fizioterapeuta - Svakodnevno merenje pritiska, merenje šećera u krvi, davanje infuzije - Plasiranje katetera, davanje injekcija, saniranje dekubitalnih rana - Redovno se vrše labaratorijski nalazi SMEŠTAJ Dom raspolaže sa 44 ekskluzivno opremljenih soba. Na raspolaganju su Vam jednokrevetne i dvokrevetne sobe. Svaka soba poseduje: - Zasebno kupatilo - Nezavisnu terasu - Klima uredjaj - Roletne - Interfon vezu sa sestrinskom sobom - Telefon (lokal) - LCD televizor - Noćno svetlo iznad

Dom za stara lica medmaris

Beograd, Voždovac, Bulevar JNA 26 011 3944018 |
069 1062111 |
OSNOVNE i DODATNE USLUGE RADNA TERAPIJA BRIGA O ZDRAVLjU i NEGA

Dom za smeštaj odraslih i starijih mojsilović plus

Beograd, Višnjička Banja, Višnjica, Todora Manojlovića 3 011 2085661 |
064 9543054 |
STARAČKI DOMOVI
DOM ZA STARA i BOLESNA LICA

Dom za stare alta vista

Beograd, Dedinje, Senjak, Milovana Glišića 5 065 9996969 |
011 2651896 |
DOMOVI ZA STARA LICA
PRVI PRIVATNI DOM ZA SMEŠTAJ PENZIONERA i STARIH LICA Dom za smeštaj penzionera i starih lica "Kneževi konaci" u Vrnjačkoj Banji je ustanova osposobljena za brigu prema starim i iznemoglim osobama. Veliki broj ljudi, koji su zaposleni u inostranstvu ili u domaćim firmama, ljudi koji u nedostatku vremena ili fizičke sposobnosti, nisu u mogućnosti ukazati potrebnu negu svojim najmilijim, ukazali su na veliku potrebu za ovakvom ustanovom. Pored svakodnevne pažnje i nege koja im je posvećana i pomoći za određivanje osnovnih životnih potreba, starački dom nudi pre svega društvenu aktivnost štićenicima, koja im je preko potreban. SMEŠTAJ i USLUGE Za smeštaj i boravak u ustanovi obezbeđeno je sledeće : 24 sata dnevno nadzor negovateljki i medicinskih sestara topli obroci po određenim standardima dvokrevetne sobe osnovni lekovi lepa velika zelena površina i staza za šetnju i dnevni boravak lekarska poseta određena terapija na osnovu nalaza lekara Hrana se priprema u vlastitoj kuhini od svežih namirnica koje se svakodnevno nabavljaju. Za korisnike čija dijagnoza to zahteva, organizovan je poseban režim ishrane. Medicinsko osoblje će pomagati korisnicima koji se ne mogu sami hraniti. Pomno birano i stručno selektovano osoblje daje garanciju zadovoljavanja svih zakonskih i moralnih zahteva osoba o kojima se mi brinemo. Redovno će se pratiti vitalne funkcije korisnika: pritisak temperatura puls preko temperaturne liste vrši se nadzor unosa lekova i tečnosti U konsultaciji sa lekarima naše osoblje može korisnicima dati osnovne medicinske usluge i pomoć. U slučajevima težih ili naglih pogoršanja zdravstvenog stanja naših korisnika, mi pozivamo pomoć i prevozimo. PRATEĆI SADRŽAJ U sklopu doma od pratećih sadržaja se nalaze: teretana bilijarska sala prodavnica frizerski salon salon za masažu kupatila sa hidromasažnom kadom sauna ambulanta dnevni boravak sala za ručavanje recepcija javne prostorije u objektu su pokrivene video nadzorom Za posetioce doma tj. rodbinu i prijatelje korisnika doma obezbeđeni su

Dom lena - dom za stara lica

Beograd, Medaković, Veliki Mokri Lug, Dušana Srezojevića 4 011 3467959 |
065 5761588 |
DOM ZA STARA LICA USLUGE SOCIJALNIH RADNIKAŽNEGA NEPOKRETNIH i DEMENTNIH KORISNIKA ORGANIZOVANjE FIZIKALNE TERAPIJE LABORATORIJSKE DIJAGNOSTIKE PREGLED LEKARA MERENjE ŠEĆERA U KRVI TRI OBROKA i DVE UŽINE DNEVNO USLUGE PRANjA i PEGLANjA VEŠA MEDICINSKE USLUGE

Dom za stare avalska oaza

Beograd, Avala, Jajinci, 1. nova 23 064 4026722
DOMOVI ZA STARE
LOKACIJE
Starački domovi za stare Aleksinac
Starački domovi za stare Apatin
Starački domovi za stare Bačka Palanka
Starački domovi za stare Bečej
Starački domovi za stare Bela Zemlja
Starački domovi za stare Blace
Starački domovi za stare Čačak
Starački domovi za stare Čenej
Starački domovi za stare Čurug
Starački domovi za stare Dimitrovgrad
Starački domovi za stare Donji Dušnik
Starački domovi za stare Futog
Starački domovi za stare Gadžin Han
Starački domovi za stare Jagodina
Starački domovi za stare Kanjiža
Starački domovi za stare Kikinda
Starački domovi za stare Knjaževac
Starački domovi za stare Kragujevac
Starački domovi za stare Kruševac
Starački domovi za stare Kučevo
Starački domovi za stare Kucura
Starački domovi za stare Kula
Starački domovi za stare Leskovac
Starački domovi za stare Mataruška Banja
Starački domovi za stare Mol
Starački domovi za stare Negotin
Starački domovi za stare Niš
Starački domovi za stare Novi Kneževac
Starački domovi za stare Novi Sad
Starački domovi za stare Padina
Starački domovi za stare Pančevo
Starački domovi za stare Petrovaradin
Starački domovi za stare Popučke
Starački domovi za stare Požarevac
Starački domovi za stare Prokuplje
Starački domovi za stare Ruma
Starački domovi za stare Ruski Krstur
Starački domovi za stare Šabac
Starački domovi za stare Sombor
Starački domovi za stare Stari Banovci
Starački domovi za stare Subotica
Starački domovi za stare Surdulica
Starački domovi za stare Vladimirovac
Starački domovi za stare Vrbas
Starački domovi za stare Vrnjačka Banja
Starački domovi za stare Vršac
Starački domovi za stare Zrenjanin
Back to Top
Portal Srbija logo

Copyright © Portal Srbija 2006-2019 :: Powered by PORTALSRBIJA