Žestoka alkoholna pića - proizvodnja Negotin

Žestoka alkoholna pića - proizvodnja Negotin
Proizvodnja vina Proizvodnja rakija Nalazimo se ... u istočnoj Srbiji, u negotinskoj krajini, poznatoj po Hajduk Veljku, Stevanu Mokranjcu, i proizvodnji vina, na sedamnaestom kilometru od Negotina, u Veljkovu.(Vidi mapu!) O kvalitetu brinu ... Predrag Janucić, dipl.inž. prehrambene tehnologije, Aleksandar Cekić, dipl.inž. agronomije, inače tvorac čuvene "Hajdučke kapljice", i Vojislav Janucić, vlasnik podruma "Janucić". Planiramo da ... uskoro, našu paletu proizvoda obogatimo sa još dve vrste belog i crvenog vina, koje će biti mnogo karakterističnije za područje Visočkog brda. Uopšte, smer našeg razvoja vidimo u plasmanu novih proizvoda koji će biti u skladu sa starim, oprobanim receptima za dobijanje kvalitetnih vina i prirodnih rakija. Ne želimo da ... povećavamo obim proizvodnje i time potencijalno ugrozimo kvalitet pića odgnegovanih u našoj pimnici. Želimo ... samo da probate! Naši proizvodi: "Rajnski rizling" je stono belo vino dobijeno od istoimene sorte vinove loze, koju uzgajamo na Visočkom brdu. Posebno se ponosimo ovim vinom jer je po njegovoj proizvodnji naša porodica poznata već dugi niz godina.Ono je pravo "suvo zlato" naše pimnice, a njegova specifična aroma i jedinstveni šarm kristalisali su kroz decenije iskustva i time zaslužili poverenje čak i najizbirljivijih ljubitelja Rajnskog rizlinga Stono crveno vino "Game" poseduje svu punoću ukusa koja krasi ovu čuvenu sortu grožđa, inače veoma čestu kod uzgajivača. Brižljivom negom vina u našem podrumu, opravdali smo mišljenje mnogih stručnjaka u oblasti proizvodnje vina - da je nakon Bordoa,baš područje Visočkog brda najpogodnije za uzgajanje sorte "Game". Već u prvoj čaši naćićete hiljadu dokaza za ovu tvrdnju... Žestinu prirode i isceljiteljsku moć vinove loze sjedinili smo na nama svojstven način, u prirodnoj rakiji "Komovica" . Dobijena tradicionalnim načinom, i bez upotrebe prese, predstavlja jasan putokaz ka povratku prirodnim vrednostima, i daje naš prilog paleti upečatljivih domaćih pića Prirodna rakija "Lozovača" , vinskog podruma "Janucić", proizvodi se od sorti "Hamburg"
Moć sunca i slast grožđa sazrelog na rajskim terenima Negotinskog vinogorja su pretočena u vina proizvedena na tradicionalan način po savremenoj tehnologiji u podrumu "Viti Vino" porodice Jelenković u Negotinu. U porodičnom podrumu Jelnković vrlo pažljivo se odabira sorta grožđa od koje će se spravljati vino, vodeći pri tom računa o zemljištu, klonovima i klimi u kraju gde se nalaze vinogradi. Za Vas smo s ljubavlju pripremili: GAME, RAJSKI LIZLING, CHARDONNAY NEGOTINSKA LOZOVAČA VINO BELO VINO CRVENO Vinogorja i vina Negotinskog kraja, odavno su već poznata svim ljubiteljima vina. Još pre drugog svetskog rata je vino lađom stizalo do Beograda gde su vinski trgovci snabdevali viđenije kafane ovim vinom koje je bilo znak prestiža i kvaliteta ponude. Nakon drugog svetsko rata država je forsirala društvenu proizvodnju. ali mnogi privatni proizvođači, na sreću, nisu prestali da se bave proizvodnjom iako su je ograničili skoro samo za sopstvene potrebe. Međutim poslednjih dvadesetak godina mnogi mali proizvođači su ponovo oživeli svoju proizvodnju vina i polako počeli da se pojavljuju na tržištu. Zahtevi savremenog tržišta postali su vrlo strogi, a konkurencija izuzetno velika. Zbog toga na uspeh može da računa samo onaj ko prihvati da je proizvodnja vina znatno napredovala, da je enologija sada uvažena nauka i da se vinogradarstvo i vinarstvo stalno usavršava zbog čega je neophodno neprestano pratiti sve novine koje oni donose. Mi smo jedni od onih koji su to u potpunosti prihvatili i udružili sa tradicijom i iskustvom koju ima porodica Jelenković. Danas u našoj proizvodnji vina učestvuju tri generacije Jelenkovića, a već je sigurno da će ljubav biti preneta i na najmlađe koji će nastaviti porodičnu tradiciju. Zeleći da proširi i unapredi svoja znanja Prvul Jelenković je 1953. godine otišao na studije, nakon kojih mu je pozicija stručnjaka pomogla da doprinese popravljanju kvaliteta vina. Sin Goran posle diplomiranja

Krajina vino

Negotin, Pikijeva 13 019 541710
KOMOVICA LOZOVAČA ŠLjIVOVICA VINJAK VINO BELO KVALITETNO VINO BELO STONO VINO CRVENO KVALITETNO VINO CRVENO STONO KOLA LIMUNADA ORANŽADA SIRUPI TONIK Najveći doprinos razvoju vinogradarstva i proizvodnji kvalitetnih i vrhunskih vina poslednjih decenija u Krajini dalo je "Krajina vino" A.D. u Negotinu vinogradarski zasadi "Bukovsko zlatno brdo" savremena tehnologija i objekti za proizvodnju i negovanje vrhunskih i kvalitetnih vina kvalitetno crno vino game kvalitetno vino crni burgundac vrhunsko belo vino rajnski rizling vrhunsko belo vino šardone Još u doba Rimljana, za vreme cara Marka Aurelija Proba (278-282) u Timočkoj Krajini je uzgajana vinova loza koja je pod sunčanim podnebljem davala odlična vina. Gajenje vinove loze i tradicionalni način proizvodnje i čuvanja vina zadržao se do danas.
LOKACIJE
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Aleksandrovac
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Bačka Palanka
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Bajina Bašta
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Bela Crkva
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Belušić
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Brus
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Čačak
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Čoka
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Crvenka
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Divostin
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Erdevik
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Gornji Milanovac
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Jagodina
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Karan
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Kikinda
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Knjaževac
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Kosjerić
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Kovin
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Kragujevac
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Krnjevo
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Kruševac
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Ljubovija
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Negotin
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Neštin
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Novi Pazar
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Novi Sad
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Osečina
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Petrovaradin
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Rajac
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Rakovac
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Razbojna
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Rekovac
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Rogljevo
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Sombor
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Sremski Karlovci
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Subotica
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Tavankut
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Topola
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Užice
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Valjevo
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Velika Drenova
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Vršac
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Vučje
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Žagubica
žestoka alkoholna pića - proizvodnja Zlatibor
Back to Top
Portal Srbija logo

Copyright © Portal Srbija 2006-2020 :: Powered by PORTALSRBIJA