VITIS VINO - VINO JELENKOVIĆ

Vitis vino - vino jelenković

 
 
 vitisvino@negotin.info
 
 • Moć sunca i slast grožđa sazrelog na rajskim terenima Negotinskog vinogorja su pretočena u vina proizvedena na tradicionalan način po savremenoj tehnologiji u podrumu "Viti Vino" porodice Jelenković u Negotinu.
 
                   
 
 • U porodičnom podrumu Jelnković vrlo pažljivo se odabira sorta grožđa od koje će se spravljati vino, vodeći pri tom računa o zemljištu, klonovima i klimi u kraju gde se nalaze vinogradi.

  Za Vas smo s ljubavlju pripremili:
 
 • GAME, RAJSKI LIZLING, CHARDONNAY
 • NEGOTINSKA LOZOVAČA
 • VINO BELO
 • VINO CRVENO
 
 
 
                 
 
 • Vinogorja i vina Negotinskog kraja, odavno su već poznata svim ljubiteljima vina. Još pre drugog svetskog rata je vino lađom stizalo do Beograda gde su vinski trgovci snabdevali viđenije kafane ovim vinom koje je bilo znak prestiža i kvaliteta ponude.

  Nakon drugog svetsko rata država je forsirala društvenu proizvodnju. ali mnogi privatni proizvođači, na sreću, nisu prestali da se bave proizvodnjom iako su je ograničili skoro samo za sopstvene potrebe. Međutim poslednjih dvadesetak godina mnogi mali proizvođači su ponovo oživeli svoju proizvodnju vina i polako počeli da se pojavljuju na tržištu.

  Zahtevi savremenog tržišta postali su vrlo strogi, a konkurencija izuzetno velika. Zbog toga na uspeh može da računa samo onaj ko prihvati da je proizvodnja vina znatno napredovala, da je enologija sada uvažena nauka i da se vinogradarstvo i vinarstvo stalno usavršava zbog čega je neophodno neprestano pratiti sve novine koje oni donose.

  Mi smo jedni od onih koji su to u potpunosti prihvatili i udružili sa tradicijom i iskustvom koju ima porodica Jelenković. Danas u našoj proizvodnji vina učestvuju tri generacije Jelenkovića, a već je sigurno da će ljubav biti preneta i na najmlađe koji će nastaviti porodičnu tradiciju.
 
                    
 
 
 
 • Zeleći da proširi i unapredi svoja znanja Prvul Jelenković je 1953. godine otišao na studije, nakon kojih mu je pozicija stručnjaka pomogla da doprinese popravljanju kvaliteta vina. Sin Goran posle diplomiranja na poljoprivrednom fakultetu 1985. godine stiče dragocena iskustva kao tehnolog u Krajina Vinu, a od 2002. godine se potpuno posvećuje sopstvenoj proizvodnji vina.

  Od tada se kreće u ozbiljnu proizvodnju i danas podrum porodice Jelenković godišnje prerađuje skoro 70.000 kilograma grožđa, i proizvodi oko 35.000 litara vina. To su uglavnom vrhunske sorte grožđa kao što su šardone, rizling rajinski i game.

  Podrum Vitis Vino uradio je elaborat o proizvodnji i zaštiti vina sa oznakom zaštićenog geografskog porekla za Rajinski rizling kao vrhunsko vino, Šardone - vrhunsko vino, Game - kvalitetno vino i za rakiju - Negotinska loza.

  Podrum Vitis Vino je otvoren za sve ljubitelje dobrog vina i rado pomaže stručnim savetima vinare, šireći tako vinsku kulturu u svom kraju.
 
                
 
 
 
Mire Vinklajt 17 - Negotin -
019 542500; 064 1997736;
LOKACIJE
  Lokacija
 1. Negotin Mire Vinklajt 17
  +381 19 542500; +381 64 1997736;

Poruku prima: Vitis vino - vino jelenković

Ime i prezime:*

e-mail:*

telefon:*

Poruka:*

*Obavezno je popuniti sva polja

Back to Top
Portal Srbija logo

Copyright © Portal Srbija 2006-2024 :: Powered by PORTALSRBIJA