Vinarije, proizvodnja vina Sremski Karlovci

Vinarije Sremski Karlovci

Vinarija dulka

Sremski Karlovci, Poštanska 8 021 571711
PROIZVODNJA VINA PROIZVODNJA ŽESTOKIH ALKOHOLNIH PIĆA Jedna od čuvenih sremsko - karlovačkih vinarskih porodica je i porodica Dulka, koja se ovima poslom bavi zvanično od 1920. godine, i s' kolena na koleno proširuje i unapređuje uzgoj grožđa i njegovu preradu. Trenutno kod Dulkinih rame uz rame rade četvrta i peta generacija porodice. Priznatim kvalitetom vina i jakih pića od strane vrhunskih stručnjaka i komisija iz ove oblasti, mnogi naši proizvodi su bili nagrađivani zlatnim medaljama za kvalitet na Novosadskom sajmu. Pored vinjaka koji je ovenčan sa čak devet medalja, tu su i župljanka, rizling, jabukovača, lozovača... BERMET AUSBRUH ŽUPLJANKA CABERNET SAUGVINON CABERNET SAUGVINON RIZLING ITALIJANSKI RIZLING ITALIJANSKI ROZE VINJAK BRESKOVAČA JABUKOVAČA KOMOVICA LOZOVAČA ŠLJIVOVICA TRAVARICA Vinarija DULKA, u svom asortimanu ima vina, bermet, vinjak i rakije vrhunskog kvaliteta. Počevši od 1920. godine prošlog veka pa do danas, intenzivno radi na unapređenju kako proizvodnje, tako i finalizacije, odnosno plasmana proizvoda. Brojne medalje dobijene na sajmovima svedoče o kvalitetu, trudu i radu cele porodice. Kod nas možete kupiti flaširani italijanski rizling, župljanku, cabernet saugvinon, roze, beli i crni bermet, vinjak iz '95 godine odlikovan sa devet zlatnih medalja, kao i brojne rakije: breskovaču, komovicu, lozovaču, šljivovicu i jabukovaču. Ono što bismo želeli da istaknemo je da grožđe i voće potiču sa naših plantaža i voćnjaka i da smo u pravom smislu proizvođači. NAŠI VINOGRADI Sigurno najpoznatije vinogorje u Vojvodini je vinogorje Sremskih Karlovaca koje leži sa jedne strane na obroncima Fruške Gore, a sa druge na obali Dunava. Uslovljena makro i mikro klimom ova oblast je još od davnina, računa se negde od XV veka, davala dobar, kvalitetan i obilan rod svih sorti grožđa, koje su se kroz vekove smenjivale, od starih nekalemljenih pa do današnjih u svetu nadaleko cenjenih, modernih i traženih. Dulkini vinogradi leže na tzv. južnim stranama brežuljaka,

Vinarija kosović

Sremski Karlovci, Karlovačkog mira 42 021 882842 |
064 2098668 |
Vinarija Kosović se nalazi u Sremskim Karlovcima na Fruškoj Gori. S obzirom na geografsko poreklo proizvodi: Vino, Rakiju i Bermet sa svojih plantažnih vinograda. Uz proizvodno izlozben asortiman kao i prodajni bavi se turističkom delatnosti grupno i pojedinačno uz degustaciju: Belih vina: Župljanke i Talijanskog Rizlinga Crnog vina: Vranac, Bermeta crnog i belog Rakije: Lozovača i Komovica Vinarija Kosović poseduje vinski podrum "Lagum" ukopan u bregu Kalvarija. Poseduje prostor sa vinotekom svojih vina, gde može primiti 60 turista . Sadržaj vinskog turizma: Predavanje o vinu i rakiji i kako prepoznavati kvalitet proizvoda. Poslužuje: domaća šunka, sir, pogačice sa čvarcima, kifle i razna pića. "VINARIJA KOSOVIĆ" je kućni biznis gde je uključeno 3 generacije. Posedujemo 3 hektara plantažnog vinograda koji su primerni u Sremskim Karlovcima. Imamo veoma kvalitetno grožđe, zbog toga i vino ima vrhunski kvalitet. Vinogradi se nalaze na parcelama "lipovac" i "srednji matej" nadomak Sremskih Karlovaca. Sva 3 hektara porodica Kosović uspe da obradi i još sadi svake godine po 1 hektar novog zasada vinove loze. Bermet je aromatizovano apritivno vino veoma cenjeno kod potrošača bermet je u prošlim vekovima proslavio Sremske Karlovce na svoj način uticao je na mnoge važne događaje u istoriji srpskog naroda a posebno Vojvodine. Bermet se pio na Bečkome dvoru a par flaša pronađeno je na potonulom titaniku. U Sremskim Karlovcima postoji proizvodnja nekoliko bermeta, svaka vinarija ima svoj recept koji se nikom ne daje i čuva ga tradicionalno. Crni bermet je tradicionalno piće. Vinarija Kosović proizvodi bermet od 3 sorte grožđa sa 17% alkohola, sladunjavog i aromatičnog mirisa. BELI BERMET Beli Beret je aromatizovano apritivno vino proizvod mlade generacije. Beli Beret u Vinariji Kosović proizvodi se od tri sorte belog grozđa sa 17% alkohola i sladunjavog je ukusa. TALIJANSKI RIZLING Talijanski Rizling je zelenkasto-žute boje voćnog mirisa i lepog bukea. Veoma je

Vinarija kiš

Sremski Karlovci, Karlovačkog mira 46 021 882880 |
063 8139204 |
CRNI i BELI BERMET ITALIJANSKI i RAJNSKI RIZLING FRANKOVKA BERMET MERLO i GAME Vinarija Kiš datira još iz davne 1830.godine. Počeci se vezuju za najstarijeg člana loze Kiš. Vinarija je prošla kroz sve faze razvoja (uzgojni oblik, sorte grožđa, kvalitet vina)

Podrum vina probus

Sremski Karlovci, Matoševa 32 021 881468 |
021 881553 |
Porodična tradicija gajenja vinove loze i proizvodnja vina, po zapisima i po sećanjima naših predaka, seže još do pred kraj XVIII i početak XIX veka. Od tada je mnogo vremena prošlo. Menjali su se ljudi i navike, ali ljubav prema vinogradu je bila u srcima naših predaka, u našim je i biće u budućim generacijama naših potomaka. Promenule su se sorte vinove loze, načini obrade vinograda, mehanizacija je učinila svoje, kao i sama tehnologija proizvodnje vina koja je unapređivana i osavremenjivana, ali ono što se nije promenilo kod nas, to je trud i ogroman rad koji, iz godine u godinu, naša porodica ulaže u obradu vinograda i negovanje finalnih proizvoda u podrumima tako da bi ljubiteljima dobre kapljice ponudila kvalitetne sorte vina. Deda Đura je jedan od najstarijih vinogradara i vinara u Sremskim Karlovcima i kako ga neki još zovu i „legendom “ i z a njega su vinograd i podrum sve u životu. Teško se kreće, ali se uz pomoć tačke i baka Nadine podrške (što fizičke, što moralne), poštapa da može ići i raditi u vinogradu, ali ne odustaje. Tada se zaboravlja na bolove u rukama i nogama i sve se može. Vinograd je lek za sve dekine boljke. Naša vina se proizvode pod budnim deda Đurinim okom i nadzorom enologa i vinskih eksperata od sorti grožđa rizlinga, župljanke, vranca, čuvena je „deda Đurina“ frankovka, merloa, starih sorti - plemenke i slankamenke i drugih vrsta. Podrum „Probus“ je proizvodjač i i nekoliko vrsta rakija (rakije od grožđa: lozovače,voćne: kruške, višnjevače, kajsijevače, dunje, šljive ...). Vrhunac tradionalne vinske proizvodnje predstavlja nadaleko čuveni bermet čija se receptura čuva kao porodična tajna i prenosi sa kolena na koleno u karlovačkim porodicama.

Podrum bajilo

Sremski Karlovci, Jovana Popovića 10 021 881124 |
064 2969324 |
VRANAC PORTUGIZER KABERNA SOVINJON BERMET Godišnje se u podrumu Bajilo proizvede oko 30.000l vina. Akcenat je na crnim sortama poput vranca, portugizera i kaberne sovinjona. Proizvode se i bela vina i to italijanski i rajnski rizling. Aromatični bermet je, takođe, jedan od proizvoda ovoga podruma. Od vina koja proizvodi ova porodica svakako su na prvom mestu kaberne sovinjon, vrhunsko crno vino prepoznatljivog bukea, i portugizer, kvalitetno crno vino poznato od davnina po svom izuzetnom ukusu, ali i po tome što se pravi u malim količinama. Već 15 godina, porodica Bajilo učestvuje na sajmovima i osvojila je 80 medalja. Kruna svega je titula "Šampion Novosadskog sajma" osvojena 2003. U narednom periodu, planira se sađenje još 10ha novih vinograda, a velika pažnja se posvećuje i primeni moderne tehnologije u proizvodnji vina. Udružene tradicija i savremena tehnologija garant su kvaliteta.

Vinarija i muzej pčelarstva živanović

Sremski Karlovci, Mitropolita Stratimirovića 86b 021 881071 |
063 528155 |
CRNO VINO BELO VINO CRVENO VINO

Podrum benišek

Sremski Karlovci, Mitropolita Stratimirovića 72 021 881605 |
021 884315 |
BELA VINA CRVENA VINA RAKIJE LIKERI KONjAK

Vinarija kurjak

Sremski Karlovci, Žarka Zrenjanina 17 021 882520
Godišnje se u ovom podrumu proizvede oko 10.000 lit. vrhunskog vina Vinarija Kurjak proizvodi bela i crna vina Od belih sorti kod njih su zastupljeni rizling i neoplanta, a od crnih kaberne i merlo. Treba pomenuti, takođe, i bermet, nezaobilazno vino kada su Karlovci u pitanju. Vinarija Kurjak godišnje proizvede oko 1000l ovog zaista posebnog vina. Ova vinarija je učestvovala na mnogim sajamskim manifestacijama širom Srbije, gde je ostvarila zapažene rezultate, od kojih je jedna od najznačajnijih "Zlatna medalja" za bermet na Novosadskom sajmu.

Podrum petrović

Sremski Karlovci, Karlovačkog mira 34 021 881981
VINA - bela VINA - crna Godišnje se u podrumu Petrović proizvede oko 20.000 lit. vina. Reč je o belim sortama kao što su italijanski rizling i sila, ali takođe i o crnim poput kabernea i merloa. Sledeći savete starih, iskusnih Karlovčana, od prošle godine je počeo da proizvodi i bermet, vino koje predstavlja sinonim za Karlovce.

Došen vinarija

Sremski Karlovci, Karlovačkih đaka 10 021 881974 |
063 558931 |
VINA - bela VINA - crna

Apatović podrum

Sremski Karlovci, Mitropolita Stratimirovića 134 021 881926

Podrum Opalić

Sremski Karlovci, Karlovačkog mira 28 021 881515

Patrijarški podrum

Sremski Karlovci, Trg Branka Radičevića 8 021 883006

Podrum radmilo dimitrijević - roša

Sremski Karlovci, Patrijarha Rajačića 5 021 881911
Back to Top
Portal Srbija logo

Copyright © Portal Srbija 2006-2022 :: Powered by PORTALSRBIJA