VISOKA TURISTIČKA ŠKOLA BEOGRAD

Visoka turistička škola beograd

 
 
info@visokaturisticka.edu.rs
 
 • VISOKA TURISTIČKA ŠKOLA
 
    
 
 
 
 • Visoka turistička škola, osnovana 1967. godine kao državna institucija, ima najdužu tradiciju u obrazovanju kadrova za potrebe turističke privrede. Škola obrazuje kadrove za obavljanje stručnih poslova i upravljačkih funkcija u preduzećima turističke privrede.
 
 • Sadašnju, lidersku poziciju Škole, obezbedile su brojne generacije profesora i studenata koji su se dokazali u nauci i praksi, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Visoka turistička škola je moderna visokoobrazovna ustanova koja svojim studentima pruža obrazovanje, koju odlikuju tradicija, kvalitetan nastavni i vannastavni kadar i vrhunska tehnička opremljenost.
       
       
 
 • Interesovanje za Visoku turističku školu već godinama je veliko, a savremeni nastavni plan i program, znanje, stručnost i iskustvo profesora garancija su uspeha. Škola je dobitnik velikog broja domaćih i stranih nagrada i priznanja za kvalitet i razvoj obrazovnog procesa.
 
 • Pored predavanja, vežbi i konsultacija, Škola veliku pažnju posvećuje stručnoj praksi i ekskurzijama kao sastavnom delu ukupnog obrazovnog procesa. Stručna praksa, koju studenti imaju mogućnost da obavljaju u najeminentnijim preduzećima turističke privrede u zemlji i inostranstvu, kao i stručne ekskurzije koje sami organizuju i realizuju širom Srbije i Evrope, daju neponovljivo iskustvo koje će sutra moći da primene u svojim profesionalnim karijerama.
 
       
 
 • Međunarodna saradnja odavno je zaštitni znak ove visokoškolske ustanove, pa je već uobičajen i dolazak stranih predavača, koji svoje bogato iskustvo i znanje dele sa studentima. Škola ima razvijenu saradnju sa velikim brojem fakulteta i drugih visokoškolskih ustanova u zemlji i inostranstvu.
 
 • Visoka turistička škola organizuje i manifestaciju „Ambasadori govore“, u okviru koje ambasadori turistički najrazvijenijih zemalja, uz prigodan program i druženje, predstavljaju studentima Škole osobenosti i kulturu svoje zemlje, kao i dostignuća svojih zemalja u oblasti ekonomije i turizma.
 
                                            
 
 • Škola je organizator Prve Beogradske međunarodne turističke konferencije-BITCO 2012. pod nazivom „Savremeni turizam želje i mogućnosti“ koja je privukla veliki broj stručnjaka iz čitavog sveta.
 
       
 
 • Nastavni kadar i studenti Visoke turističke škole aktivno učestvuju u organizaciji i realizaciji velikog broja stručnih manifestacija, konferencija i sajmova (Međunarodni festival turističkog i ekološkog filma „SILAFEST“, Međunarodni filmski i muzički festival „Kustendorf“, Sajam turizma u Beogradu, „LORIST“ u Novom Sadu ...).
 
 • Škola izdaje i naučno-stručni časopis „Turističko poslovanje“ u kome se objavljuju članci iz teorije i prakse turizma. Visoka turistička škola veliku pažnju posvećuje kulturi i sportu, pa tako u svom sastavu ima KUD VTŠ „Novi Beograd“, plesnu grupu VTŠ i sportsko društvo, koji su ostvarili značajne uspehe na različitim manifestacijama i takmičenjima.
 
        
 
 • Škola je takođe i organizator međunarodnog konkursa za grafiku, u kategoriji akademskih grafičara i studenata završnih godina likovnih akademija, kao i konkursa za najlepše fotografije Srbije - „Lepo lice Srbije“.
 
 
 
Bul. Zorana Đinđića 152a - Beograd - Novi Beograd
011 2698222; 011 2698206; 011 3196630;
LOKACIJE
  Lokacija
 1. Beograd Novi Beograd Bul. Zorana Đinđića 152a
  +381 11 2698222; +381 11 2698206; +381 11 3196630; +381 11 3196631;

Poruku prima: Visoka turistička škola beograd

Ime i prezime:*

e-mail:*

telefon:*

Poruka:*

*Obavezno je popuniti sva polja

Back to Top
Portal Srbija logo

Copyright © Portal Srbija 2006-2024 :: Powered by PORTALSRBIJA