VINUM

Vinum

 
 
vinum@sbb.rs
 
 • VINARIJA
 • PROIZVODNjA RAKIJE
 
                                
 
 • Bela vina
 • Roze
 • Gorki likeri
 
 • D.O.O. "VINUM" iz Novog Sada, sa vinarijom u Sremskim Karlovcima, posluje od 2002. godine. 

  Isprva je to bila vinarija izrasla iz duge porodične tradicije uzgajanja vinove loze i ’spravljanja lepih vina’.

  U to vreme započinje trajna i bogata poslovna saradnja sa Institutom za voćarstvo i vinogradarstvo Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu od kojeg otkupljuje grožđe (’probirne berbe’) najkvalitetnijih vinskih sorti sa njihovog oglednog dobra, a po preporukama vrhunskih tehnologa te prestižne ustanove postavlja tehnologiju za preradu tog grožđa, čime obezbeđuje dostizanje maksimalnog mogućeg kvaliteta vina obzirom na sortu i rod grožđa, kao i mikroklimatske uslove koji su vladali u toku godine do momenta berbe.
                                                  
 
 
 
 • Takođe, to je vreme uspostavljanja vizuelnog identiteta preduzeća, izbora pravca daljeg razvoja, izbora ciljne grupe klijenata i testiranja funkcionalnosti svih karika proizvodnog lanca.
 
         
 
 • Valorizacija ispravnosti izbora i napora svih koji su uzeli učešće u bilo kojem segmentu aktivnosti došla je kroz priznanja koja su počela da se nižu već sledeće, 2003. godine na Novosadskom sajmu.

  Ohrabreni priznanjima na lokalnim ocenjivanjima, krenulo se dalje, van granica tada SRJ.

  Srebrna medalja za kvalitet za ’Zlatni talijanski rizling’ u Gornjoj Radgoni 2003. i srebrna medalja za ’Frankovku’ na svetski čuvenom pariškom ocenjivanju februara 2004. godine motivisali su preduzeće da proširi kapacitete, poveća asortiman i krene sa razvojem sopstvenih zasada visokokvalitetnih vinskih sorti grožđa.

  Trenutno je ukupno 6ha pod zasadima, a u planu je i dalje povećanje te površine, ali isključivo parcelama koje svojim geografskim i mikroklimatskim svojstvima i karakteristikama tla obećavaju uspešno uzgajanje kvalitetnih i visokokvalkitetnih vinskih sorti.
 
                                 
 

Najsavremenijom opremom za proizvodnju, punjenje i pakovanje, ’Vinum’ trenutno proizvodi

 • bela vina (’Zlatni talijanski rizling’, ’Viner’ i ’Sauvignoni), zatim
 • ’Rose’ kao i
 • čuveno desertno vino ’Vinumov Bermet’ (crni), a od skoro i beli
 
 • U savremeno opremljenoj vinariji, uređen je i prostor za prijem gostiju, druženje i degustaciju vrsnih vina, a sve sa ciljem postizanja ugodne atmosfere, širenja iskrene priče o vinu i promovisanja kulture njegovog konzumiranja.
 
                                 
 
 
 
 • Talijanski rizling
  'Rizling talijanski' je najzastupljenija sorta grožđa fruškogorskog vinogorja. Zauzima vodeće mesto u proizvodnji vrhunskih i kvalitetnih vina za domaće i strano tržište. Vino je veoma pitko, osvežavajuće, harmonično, finog sortnog ukusa i bledo žutozelenkaste boje.
  Poslužuje se rashlađen, na temperaturi 10 - 12 °C, najčešće uz riblje specijalitete.
  Alkohol: 11,5 - 12 % vol.
 • Zlatni talijanski rizling
  Zlatni talijanski rizling je visokokvalitetno suvo vino, nagrađeno zlatnom medaljom za kvalitet na novosadskom sajmu. Proizvedeno je od posebno odabranog, prirodnom selekcijom izdvojenog klona 'SK54' sorte grožđa 'Rizling talijanski', na čijem odvajanju i usavršavanju već godinama uspešno radi Ogledno dobro Instituta za voćarstvo i vinogradarstvo u Sr. Karlovcima. Organoleptička ocena pokazuje prednost ovog u odnosu na vino dobijeno od osnovne populacije sorte obzirom na veći procenat nakupljenog šećera u plodu.
  Služi se rashlađen na 10 - 12 °C obično uz jela sa roštilja, hladna predjela, pileći paprikaš...
  Alkohol: 13% vol.
 • Roze
  Frankovka
  Frankovka je sorta za kvalitetna crvena vina, a na pojedinim lokalitetima i uz povoljne klimatske uslove daje grožđe i za vrhunska vina. Vino je lepe rubin boje, pitko i harmonično, osvežavajuće, sa specifičnim sortnim bukeom.
  Obično se poslužuje blago rashlađeno na 15 - 16 °C uz pikantne sireve, teža i masnija jela, a odlično se uklapa i sa sitnim slatkim kolačima.
  Alkohol: 11,5 - 12% vol.
 
 
 
Ilije Ognjanovića 1 - Novi Sad -
021 6619924;
LOKACIJE
  Lokacija
 1. Novi Sad Ilije Ognjanovića 1
  +381 21 6619924;

Poruku prima: Vinum

Ime i prezime:*

e-mail:*

telefon:*

Poruka:*

*Obavezno je popuniti sva polja

Back to Top
Portal Srbija logo

Copyright © Portal Srbija 2006-2023 :: Powered by PORTALSRBIJA