STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DR MILAN PAVLOVIĆ

Stomatološka ordinacija dr milan pavlović

 
 
office@drmilanpavlovic.com
 
                                      
 
 • ESTETSKA STOMATOLOGIJA 
 
                     
 

Dobrodošli na prezentaciju Dr. Milana Pavlovića, specijaliste za oralnu medicinu i parodontologiju

 • Kompletna estetska stomatologija
 • Kompjuterska protetika
 • Bezmetalna keramika
 • Implanti
 • Ugradnja cirkona
 • Beljenje zuba
 
 
 
                                       

BISERNI OSMEH

 • Smejte se, zdravo je, poručuje dr Milan Pavlović, beogradski stomatolog «ekstra klase»

Kao što i u neuglednim školjkama rastu biseri, srećom i na ovim našim prostorima postoje stomatolozi koji su uspeli da svoju profesiju uzdignu do umetnosti.

Zato je dragoceno saznanje da ne samo u svetskim metropolama, već i u Beogradu postoji mala grupa, koja je bar dva koraka ispred svih, jer s lakoćom snove o noedoljivom osmehu pretvara u stvarnost.

 

                          
 
 
 
 • Dobar stomatolog može da učini više čuda, nego bilo koja haljina prestižnog kreatora. Jer, ako imate holivudski osmeh i u farmerkama i beloj košulji bićete autentično elegantni.
         
   - Svakako su srećnici oni koji imaju blistav, široki ili zagonetni osmeh. Jer to je adut koji vas nikada neće izneveriti, a može Vas uzdići do visina ideala, tvrdi dr Pavlović i nastavlja:

   - Osmeh koji deluje prirodno i daje svetlost licu je imperativ za dobar izgled. Sve drugo je prolazna moda.
         
  Tako govori poznati beogradski stomatolog dr Milan Pavlović, kome treba verovati. Jer njegov CV nije potrebno izmišljiati.

  U gradskim modnom krugovima (poznat kao doktor za osmeh sa naslovne strane), za njega u šali kažu da je majstor da napravi zube koji se smeše čim ih pokažete, čak i kada ste ozbiljni.

  Iz ordinacije dr Pavlovića odlaze sa osmehom koji deluje prirodno i zato za svog  «dr Zubu» misle da je suviše dobar za Beograd, ali je srećom ipak ovde.
        
  Dr Pavlović je poznat i po tome što svojim delima stvara novi kanon lepote.

  Ima hrabrosti da se čak pomalo «igra slikara» u ustima pacijenata, pa poput čarobnjaka često pored pacijenta iznenadi i sebe.
 
                         
 
 •  - Jedan od načina je blagovremeno popravljanje i nadoknada karijesnih defekata pa i čitavog zuba.  Zavisno od toga,  da li  nedostaje samo deo,  površina, ili celi zub sa korenom, zubi se nadograđuju plombama, krunicama i mostovima.

  Ovim se postižu svi atributi prirodnosti i funkcionalnosti zuba, čak i u slučajevima gde nedostaje veliki deo zubnog tkiva, kod takozvanih krezubih osoba.

  Zasto je svaki zub važan?

   - Kad je reč o prednjim zubima svima je to jasno, njihovu neophodnost niko ne dovodi u sumnju. Ali problem nije samo u estetici, već u ulozi svakog zuba u ukupnoj funkciji vilica.

  Prednji zubi služe za ogrizanje hrane. Zadnji za mlevenje i usitnjavanje, osim toga oni su stubovi nosači vilica i preko njihovih brojnih i širokih korenova prenose velika opterećenja na čitav koštani sistem glave.

  Ne samo u toku žvakanja, već i tokom celog dana zubi obe vilice dolaze u kontakt. Svi stresovi, napetosti i emocije reflektuju se na stiskanje zuba. Zbog toga je važno da su upravo zadnji zubi pravilno postavljeni, čvrsti i da su u dovoljnom broju. Tako se, sile koje nastaju prenose ravnomerno na sve zube obe vilice.
    
  Ne treba zanemariti ni istinu da zdravlje zuba direktno utiče na zdravlje čitavog orgavizma. Lepota je svakako začajna, ali divan osmeh nije uvek dar prirode.
    
  Kako se izboriti sa "haosom u ustima" koji je sve češća pojava, čak i kod mladih?

   - Gubitkom dela ili čitavog zuba, funkcija celog sistema za žvakanje postaje poput lanca kome nedostaje jedna karika. Organizam teži da nadoknadi tu kariku pri čemu zubi koji se nalaze ispred i iza slobodnog prostora  teže da "popune" taj  prostor.

  To naginjanje susednih zuba ka slobodnom prostoru, rezultira  promenom uglova i ekvatora tih zuba. Ekvator je ispupčeni deo u čijem se predelu susreću dva zuba,koji grade kontaktne tačke koje sprečavaju zapadanje hrane te njegov gubitak ima za posledicu zaostajanje i zavlačenje hrane izmedju njih, ispod desni i stvaranje džepova i novih karijesa, progresivne parodontopatije. I tako nastaje haos.
   
  Od čega zavisi način nadogradnje i šta pri izboru treba da prevagne?
     
   - Način nadgradnje zavisi od količine izgubljenog tkiva.  Kad zub ima dovoljnu masu, nadogradjuje se plombom ili keramičkim inlejem.

  Defektan zub nije dovoljno samo prekriti plombom, nego ga u potpunosti rekonstruisati, reagovati blagovremeno dok zubi susedni jos nisu zauzeli njegov prostor. Plombe koje imaju četiri zida imaju najbolju prognozu.  Kod većih nedostataka zubnog tkiva plombe se ugradjuju u precizno pripremljene šupljine koje svojim oblikom obezbedjuju stabilnost i postojanost čitavog ispuna.

  Ukoliko je gubitak tkiva toliko veliki da su preostali zidovi zuba previše tanki, neophodno je obezbediti stabilnost i zubno tkivo posebno ojačati. 

  Kod većih gubitaka zubnog tkiva, preporučuju se krunice ili mostovi. Za savremenu stomatologiju ne postoje nerešivi problemi. U praksi ima rešenja i za najteže slučajeve.
 
 
 
                                        
 
 •  - Baviti se estetskom stomatologijom ne znači samo uklopiti zub među postojeće susede već unapred planirati dentalni status pacijenta.

  Najnovija svetska dostignuća primenjuju se i kod nas, ali je poruka koju treba  zapamtiti:

  «Štedite i čuvajte svoje zube, koliko je to moguće»
        
  Kako postići efekat zubnog niza poput bisera?

   - Bezmetalna keramika je izmenila pogled na dentalnu struku.U idealnom slučaju potrebno je onoliko korenova nosača, koliko korenova treba nadoknaditi,  da bi zubi nosači ostali zdravi a ne preopterećeni. To znači ako nedostaju dva zuba, potrebna su dva susedna zuba sa korenom, koji će biti nosači mosta. Međutim u praksi se često protetska rešenja prilagodjavaju se finansijskim mogućnostima, a donekle su uslovljena i  individualnim osobinama pacijenta.
   
  U ovoj ordinaciji ističu, da je preduslov za optimalan protetski rad -dobar otisak. Neophodno je dobro obrusiti zub i koristiti dobre otisne materijale. U suprotnom, nadoknada se automatski odražava na buduće zdravlje zuba i desni. Ukoliko protetski rad ne prijanja uz ivicu desni u te mikrošupljine zapada hrana , što dovodi do kvara zuba,  stvaranje džepova i povlačenja desni.

  Takvim protetskim radom nije rešen problem, već je stvoren novi izvor nevolja za pacijenta. Jedini način da se problem reši je uklanjanje postojećeg, i izrada novog protetskog rada. Nažalost, mi smo često u prilici da radimo, tek kada ispravimo tuđe greške, kaža dr Pavlović.

  Porcelansko carstvo omogućuje sjaj osmeha milionima ljudi kojima priroda nije podarila  vrhunski dizajn i željenu boju zuba. Ako i Vi tu spadate ne jadikujte. Jer, nije beznačajna uteha da se za savršenim lepoticama možda neko i okrene na ulici ali o njima niko ne sanja.

  Najpoželjnije su ipak žene sa zanosnim osmehom, jer baš one na svoju okolinu ostavljaju utisak čiji efekat traje neizbrisivo dugo. Zato se smejte, jer smejati se je i lepo i zdravo.

 

                                  
 
 • BEZBOLNI TRETMANI

   - Ordinacija dr Pavlovića je veliki korak ispred i u primeni anestetika. Lokalna anestezija omogućuje da se pacijent oseća bezbedno i lagodno, a kod  hipersenzibilnih pacijenata, kad postoje indikacije i na njihov zahtev, intervencije se obavljaju u opštoj anesteziji.

  Pacijent se uspava do odredjenog stanja svesti da pri zahvatu može može mehanički da postupa po zahtevu doktora, da pomeri glavu, otvori usta..Kad po završenom zahvatu otvori oči, ima utisak da je sve vreme spavao.     

 • U KORAK SA SVETOM

   – U ovoj ordinaciji postoji težnja da se dostignuća svetske stomatologije sto pre učine dostupnim pacijentima.

  Zbog toga sarađuju sa najboljim laboratorijama uz upotrebu kompjuterske tehnologije, tako da je sada moguće izraditi i kod nas zubne nadoknade istog kvaliteta kao u  Americi ili Nemačkoj, ali po mnogo nižim cenama.

 

                                 
 
 
 
Makedonska 21 - Beograd - Stari Grad
011 3373718; 063 218520;
LOKACIJE
  Lokacija
 1. Beograd Stari Grad Makedonska 21
  +381 11 3373718; +381 63 218520;

Poruku prima: Stomatološka ordinacija dr milan pavlović

Ime i prezime:*

e-mail:*

telefon:*

Poruka:*

*Obavezno je popuniti sva polja

Back to Top
Portal Srbija logo

Copyright © Portal Srbija 2006-2022 :: Powered by PORTALSRBIJA