OSNOVNA I SREDNJA MUZIČKA ŠKOLA AMADEUS

Osnovna i srednja muzička škola Amadeus

 
 • PRVA PRIVATNA MUZIČKA ŠKOLA REGISTROVANA OD STRANE MINISTARSTVA PROSVETE REPUBLIKE SRBIJE
 
    
 
 
 
 • Osnivači škole su Jelena Živković (violina) i Jelena Ušćumlić (violončelo), članice Dua Jelena. Ove godine one proslavljaju 10 godina umetničkog rada i u sklopu tog jubileja su 12. aprila održale koncert u velikoj sali Kolarca.
 
       
 
 • Iza njih je preko sto koncerata, nastupa na festivalima, dva spota, saradnja sa Classic FMTV iz Londona, knjige i osnivanje prve privatne muzičke škole.
 
 • Ovih dana su u toku završne pripreme za drugi Festival "Amadeus". Tim povodom one kažu:
  Želele smo da znanje i iskustvo koje smo sticale u proteklih 10 godina prenesemo na najmlađe.
 
 • Pedagogija je prirodan put svakog vrhunskog izvođača te smo i nas dve želele da se u njoj oprobamo. Puno stvari koje su već postojale kod nas, želele smo da malo osavremenimo i više prilagodimo deci. Sistem školovanja kod nas je zamišljen da stvara vrhunske umetnike, što je svakako dobra ideja. Na žalost, često se događa da se ispusti iz vida da su u pitanju samo deca.
 
       
 
 • Izgled knjiga i njihov sadržaj, nije prilagođen današnjem trenutku. Zbog toga smo se potrudile da i mi nečim konkretnim doprinesemo, te smo napisale tri knjige: "Škola violine 1 i 2" (PC knjiga) i "Violončelice – škola violončela 1" (Dobar naslov).
 
 • Ono što nam je takođe zapalo za oči, jeste da deca za 6 godina trajanja osnovne muzičke škole, nikada na času solfeđa niti instrumenta, ne preslušaju niti jedan CD, kasetu ili ploču, ne odu ni na jedan koncert, operu ili baletsku predstavu.
 
         
 
 • To sve za posledicu ima da deca nemaju jasnu predstavu o tome kuda vodi put muzičkog školovanja i kako sve to treba da izgleda. Takođe se događa da nastavnici iz različitih razloga nisu dovoljno zainteresovani ni posvećeni radu sa učenicima.
 
 • Imaju previsoke zahteve, preoštar kriterijum i gube iz vida da je deci potrebno vreme da savladaju određeni program a da pri tom treba da zavole muziku, jer će im ona u životu pružiti mnogo radosti i utehe, bez obzira na njihovo profesionalno opredeljenje.
 
       
 
 • Događa se, ne retko, da zbog nedostatka razumevanja, talentovana deca bivaju proglašena za netalentovanu. Na žalost ovakvi đaci izgube motivaciju i u potpunosti odustanu od muzičke škole. Postoje i slučajevi nedovoljno stručnih ljudi, koji zauzimaju mesta nastavnika bez odgovarajuće diplome, iako je to zakonom veoma jasno i najstrožije propisano.
 
 • Zbog svega ovoga postoji ogromno nezadovoljstvo kod nastavnika, ali i kod učenika i njihovih roditelja. Mi se u svakom smislu trudimo da decu podržimo, da im pružimo šansu da što više nastupaju, da rado dolaze na časove, pevaju, sviraju, jednom rečju uživaju u muzici.
 
       
 
 • Ove godine 23. maja organizovale smo drugi Festival "Amadeus" za učenike svih razreda osnovnih muzičkih škola. Veoma nam je drago što su se takmičila deca svirajući violinu, violončelo, klavir, gitaru i klarinet.
 
 • Nadamo se da će sva ova deca celog života aktivno učestvovati u muzičkom životu naše zemlje, bilo kao izvođači bilo kao publika.
 
     
 
 
 
Toše Jovanovića 11 - Beograd - Čukarica, Čukarička Padina
011 6546111; 062 294944; 062 294945;
LOKACIJE
  Lokacija
 1. Beograd Čukarica, Čukarička Padina Toše Jovanovića 11
  +381 11 6546111; +381 62 294944; +381 62 294945;
  Lokacija
 2. Beograd Novi Beograd Bulevar Mihajla Pupina 10d
  +381 62 294944; +381 62 294945;
  Lokacija
 3. Beograd Stari Grad Kralja Petra 7
  +381 62 294943; +381 62 294944; +381 62 294945;
Pitaj ŠKOLU AMADEUS

Poruku prima: Osnovna i srednja muzička škola Amadeus

Ime i prezime:*

e-mail:*

telefon:*

Poruka:*

*Obavezno je popuniti sva polja

Back to Top
Portal Srbija logo

Copyright © Portal Srbija 2006-2024 :: Powered by PORTALSRBIJA