VINARIJA VINUM LODI

Vinarija vinum lodi

 
 
vinumlodi@gmx.net
 
 • PROIZVODNJA VINA
 • PROIZVODNJA RAKIJA
 
                               
 
 • PODRUM

  Već 1998. godine podignut je podrum Vinum - Lodi, od strane i po planovima gradjevinarskog preduzetnika Mesaroš Maćaša, iz Temerina.

  Podrum se sastoji iz više prostorija. Starinski podzemni podrum s lukovima prihvatio je hrastovu burad u kojima odležava vino.

  U drugom podzemnom podrumu se nalaze cisterne za vino, u kojima se vrši vrenje. Tu su još pečara za rakiju, prodavnica, kancelarija i sanitarni cvor.

  Podrum je opremljen jednom pneumatskom presom kapaciteta 1,2 tone, muljacom, uređajem za filtriranje vina, mašinom za punjenje flaša, aparatom za lepljenje etiketa, raznim cisternama ukupnog kapaciteta 23.000 litara i posudama za vrenje zapremine 15.000 litara. 
 
 
 
            
 
 • Podrum je otvoren dnevno od 7 do 19 časova, sem nedelje.
  Svakoga srdačno očekujemo na jedan neobavezan poset ili na degustaciju vina.

  Srdačno primamo posetioce na degustaciu vina ili na apero do 40 osoba na osnovu telefonskog dogovora.
 
            
 
 • U voćnjaku iza podruma gaji se kajsija, dunja, šljiva i kruška, od koji se peče voćna rakija najvišeg kvaliteta. 
 
           
 
 
 
 • F r a n k o v k a – suvo, crveno vino, zatvorene crvene boje, srednje kurpulozno. Vino je izvanrednog ukusa, sa puno voća – podseća na trešnju, sa dosta kiselina. Na ovom Feketićkom području daje izjednačeno, harmonično vino, punog ukusa i dosta tanina. Preporučujemo je uz paprikaše i uz jela sa paradajzom, uz slana testenina, uz sva pečenja, uz sireve, kao i za prijateljska pijuckanja. Idealna temperatura trošenja je od 15 do 17 C.   
 • K a b e r n e t  S o v i n j o n – suvo, crveno vino, duboke tamne crvene boje. Jedno kurpulozno, puno, teško vino, mora da odlezi barem godinu dana. Ima visok sadržaj tanina i ekstrakta, u ukusu podseća nas na šumsko voće, vanilu, čokoladu i na mirisljavi biber. Kiseline su izražene, intimno se oceća i barik. Mišljenja smo da se flaširano može čuvati ovo vino dugo godina. Ovo nam je najvrednije vino, na žalost imamo je u ograničenim količinama. Preporučujemo je uz sva jela pripremljena braun sosom, uz paprikaše, jela od gljiva, uz jela od divljači, sva vrsta pečenja, uz zrele sireve, kao uz deserte pripremljenim čokoladom. Iznenadite svoje prijatelje i ljubimce flašom vrednog vina. Idealna temperatura serviranja je od 15 do 18 C. 
 • R a j n s k i  R i z l i n g - suvo, belo vino, slama-zelenkasto-žute boje, srednje kurpulozno. Ima dosta kiselina, koja nosi mirise poljskih cvetova, kao i ukus gorkog badema. U završnici deluju ukusi voća. Ovo nam je najelegantnije vino, preporučujemo je uz aperitiv, uz riblja jela, hladne bife, bela pečenja. Idealna temperatura trošenja je od 9 do 12 C.  
 • I t a l i a n s k i  R i z l i n g  – Suvo belo vino, svetlejuće žute boje. Srednje puno vino, sa izuzetnom harmonijom između ukusa i kiselina. Ima miris cveta loze, a u ukusu primećujemo bagremov cvet.. Ovo je najtipičnije Feketićko vino, nosi u sebi sve karakteristike ovog područja. U završnici je dug i zaokružen. Preporučujemo je kao aperitiv , uz sva riblja jela, uz bela pečenja, uz sve testenine, friske sireve. Idealna temperatura trošenja je od 9 do 12 C. 
 • Ž u p j a n k a  - suvo, belo vino, izrazito frisko i lako, zelenkasto-žute boje. Ima manje kiselina i manje alkohola, izvanredno je već i kao novo vino, posle drugog pretakanja se već može uživati u njoj. Ima izraziti ukus voća, a u završnici se oseca ukus grožđa. Može se trošiti uz svako jelo, od supa do deserta, zbog manje alkohola u sebi svaka čaša zove «još». Idealna temperatura serviranje je od 9 do 13 C.
 
                                                             
 
 • Vina se flaširaju u boce od 7,5 dl i 1 lit, sa vrlo elegantnim etiketama. Naša vina su nosioci i brojnih priznanja sa raznih ocenjivanja vina.

  Primamo narudžbe i rezervacije za svadbe, krstenja, slave i druge proslave. Za cene može se zainteresovati na našim telefonskim brojevima.

  Kontrolu kvaliteta vina vrši Tehnoloski Fakultet u Novom Sadu.

  Kao što smo videli, jeste, Feketićko zemljište je itekako pogodno za vinovu lozu.
 
      
 
 • Priča se u selu, da je Feketićko zemljište pogodno za vinovu lozu. Ali da li je to tačno?

  Već pet generacija porodice Lodi bavi se vinogradarstvom .

  Ilona i Mikloš su započeli u jednom ne jednostavnom vremenu u jednoj ne jednostavnoj državi 1997. godine ulozivsi zaspareni kapital, zarađeno u Švajcarskoj.
 
               
 
 
 

Na zadnjim padinama Telečkanskih brežuljaka, pored bare Krivaja, te godine zasađeno je:

 • 0,4 ha frankovke
 • 0,2 ha kaberne sovinjon
 • 0,8 ha italijanski rizling
 • 0,3 ha rajnski rizling
 • 0,3 ha župljanka

2003. godine, vinograd je proširen:

 • 0,5 ha frankovka
 • 0,5 ha kaberne sovinjon
 
         
 

Oblik obrađivanja je visok, jednokratni Moserov sistem, sa duplim cokotima.

Razdaljina između redova je 2,9 m. Obrađivanje zemljišta i hemijsku zaštitu vrši brat Gašpar, a zelene radove Terebeši Ištvan.

Protiv bolesti vinove loze branimo se sa kontaktnim i sistematskim sredstvima zaštite iz jednog integralnog programa za zaštitu čovekove sredine, herbicide ne upotrebljavamo.

 
 
 
Njegoševa 36 - Feketić -
024 738276; 064 2598215;
LOKACIJE
  Lokacija
 1. Feketić Njegoševa 36
  +381 24 738276; +381 64 2598215;
Povezane kategorije:

Poruku prima: Vinarija vinum lodi

Ime i prezime:*

e-mail:*

telefon:*

Poruka:*

*Obavezno je popuniti sva polja

Back to Top
Portal Srbija logo

Copyright © Portal Srbija 2006-2020 :: Powered by PORTALSRBIJA