VINARIJA MILUTINOVIĆ

Vinarija milutinović

 
 
info@antiquinarium.com
 
 • Vinarija MILUTINOVIĆ je porodična vinarija, koja se bavi restauracijom i oživljavanjem postupka pravljenja čuvenih i traženih vina iz Sremskih Karlovaca, sa vinorodnih obronaka Svete Fruške Gore
 
      
 

PROIZVODI

Iz čiste žudnje za lepim, iz ogromne potrebe da se razlikujemo i budemo bliži tragu postojanja početka i večnog trenutka trajanja, stvaranje je dobilo smisao i mi ono što jesmo.

 • Ausbruch
 • Bermet
 • Schiller
 • Rozolija

Proizvodnja je standardizovana i ograničena na 1.000 buteljki od 0,5l po vrsti pića. Namenjena je isključivo za specijalne korporativne poklone i ne može se kupiti u maloprodaji niti naručiti u ugostiteljskim objektima. Prodaje se jedino kod ekskluzivnog distributera za Srbiju i region u izložbenom salonu ANTIQUINARIUM ili kod ovlašćenih prodavaca.

Sva pića kontroliše i atestira Tehnološki i Medicinski fakultet u Novom Sadu.

 
      
 
 • U sklopu vinarije nalaze se dva laguma iz XVIII veka i najveća privatna Arhiva vina, sa optimalnim uslovima za odležavanje i negovanje vina, kao i ekskluzivna Vinoteka.

  Vinarija Milutinović proizvodi specijalna aromatična i desertna vina Ausbruch, Bermet i Schiller, kao i snažno alkoholno piće Rozolija.

  Sva pića sačinjena su po starim receptima koje nam je u nasleđe ostavio znameniti prosvetitelj i vinar Zaharije Orfelin, uz primenu iskustava savremene enologije.
 
      
 

PAKOVANJA

 • Standard pakovanje (1/1)
 • Exclusive pakovanje (1/1, 2/1, 3/1)
 • Extra Brand pakovanje (1/1, 2/1)

Originalnost proizvoda potvrđuju hologram, sertifikat i komparativna numeracija.

ISPORUKA

 • Franko Novi Sad
 • Konzularno predstavništvo u Beogradu
 • DHL

Rok isporuke je do 15 dana od dana uplate. Troškove transporta snosi kupac. Za Extra Brand pakovanje količine i rokovi se posebno ugovaraju. Moguća sukcesivna isporuka na godišnjem nivou.

 
      
 
 • Ausbruch
  Gospodsko vino, zlatno-žute boje, od probranog grožđa kasne berbe i suvarka. U osnovi, Ausbruch je kupaža Sile, Petre, Belog Burgundca... oplemenjeno maceratom mente, belog gloga, kantariona, majčine dušice... kao i primarnim dodatkom suve smokve i meda. Ausbruch spada u specijalna vina sa visokom količinom alkohola, neprevrelog šećera i ekstrakta.
  U duhu tradicionalne manufakture, najmodernjim tehnološkim postupkom, nakon odležavanja od 24 do 36 meseci, dobija se prestižno vino zavidnog kvaliteta i izuzetne harmonije.
  Može da se pije iz čistog zadovoljstva, a izvanredan je i kao aperitiv uz masne sireve, guščiju paštetu, a naročito kao dižestiv uz kolače i torte. Služi se na temperaturi 14-16°C a hladi se na par stepeni ispod.
 • Bermet
  Nadaleko čuveno, autohtono, specijalno aromatično vino, koje je pronelo slavu Sremskih Karlovaca i ovog blagorodnog podneblja širom sveta.
  Bermet se proizvodi od odbranih crvenih vina, začinskih i lekovitih biljaka. Pelin je noseća biljka našeg vinskog dragulja a u tragovima tu su još neven, kleka, vanila, menta i desetak drugih „đakonija”. Bermet je čuvar našeg zdravlja, kako fizičkog tako i duhovnog. Antioksidativna svojstva mogu ga svrstati u „špecije čiste medicine”.
  To je vino koje govori samo za sebe, medijum koji nas čini različitim i autentičnim, pokretač dobrog raspoloženja, mudrac koji nas vodi pravom stazom.
  Hranu treba birati prema Bermetu, a prija jednako pre i posle jela. Svoj raskošni buke najbolje ispoljava na temperaturi i preko 18°C.
 
      
 
 • Schiller
  Identitet i individualnost ovog nesvakidašnjeg pića leži u blistanju i prelivanju rubinsko ružičstih iskričavih nijansi, delikatnoj, suptilnoj aromi i neuporedivom bukeu.
  Nastao je sjedinjavanjem Burgundca crnog, Plemenke, Lize... i macerata nevena, kima, lovorovog lista, muskatnog oraščića... koji se u procesu sazrevanja stapaju u skladnu celinu.
  Schiller je specijalno aromatično vino čija organoleptička svojstva naprosto osvajaju. U društvu nas čini posebnim a u trenucima osamljenosti punim energije. Jednom rečju: piće koje se jednom proba i nikad ne zaboravlja!
  Uz ovo arhivsko vino preporučuju se crvena mesa, pečna srnetina ili divlja svinja kao i deserti. Služi se na temperaturi 14-16°C.
 • Rozolija
  Iz bogate riznice našeg nasleđa, lozova rakija oplemenjena esencijom planinskog meda, aromatičnim i lekovitim biljem, budi i jača duh slovenskog naroda.
  Rozolija je lepe prirodno žuto-zelenkaste boje, bogatog mirisa, usklađenog odnosa alkohola i ekstrakta, neuporedivo prijatnog ukusa.
  Rozolija je piće atmosfere, uzročnik ali i posledica događanja, osećajnosti punoće života i otkrića ljubavi, kao osnovnog pokretača svega oko nas i u nama.
  Koristi se i kao apertiv i kao dižestiv, stvarajući pri umerenoj upotrebi uvek prijatno raspoloženje. Rozoliju treba blago rashladiti, a piti je na sobnoj temperaturi, po mogućstvu iz bokastih čašica.
 
 
 
Grčkoškolska 7 - Novi Sad -
021 425976;
LOKACIJE
  Lokacija
 1. Novi Sad Grčkoškolska 7
  +381 21 425976;

Poruku prima: Vinarija milutinović

Ime i prezime:*

e-mail:*

telefon:*

Poruka:*

*Obavezno je popuniti sva polja

Back to Top
Portal Srbija logo

Copyright © Portal Srbija 2006-2020 :: Powered by PORTALSRBIJA