VINARIJA IVANOVIĆ

Vinarija ivanović

 
 
kontakt@ivanovicvino.com  
 
 • PROIZVODNjA VINA
 
                                 
 
 • Vino koje piješ u sebi nosi priču zemlje iz koje ponikne loza, sunca koje zalije zrna, klime koja mu daje miris i ruku čoveka koji mu daje ukus.

  Vina koja predstavljamo su rodom iz župe, male pitome kotline oivičene sa severa obroncima Goča, sa juga Kopaonikom, a sa zapada zaštitnikom cele župe, Zeljinom.

  Proizvodnja grožđa i vina počela je još dolaskom Rimljana u ove krajeve, a prva srpska svedočanstva o proizvodnji vina u Župi nalaze se u Povelji Stefana Nemanje iz XII veka, u kojoj župske podrume i vinograde poklanja manastiru Studenici.
 
                                 
 
 • Prokupac
  Iz zaborava istorije ponovo se vraća. Prokupac, kralj župe, vino koje je vekovima vladalo župskim vinogradima i pronosilo njenu slavu nadaleko. Ovo prirodno vino izradjeno je na tradicionalan način.
  Zagasite rubin boje, svežeg i složenog mirisa zrelog crvenog voća, zajedno sa umerenom, finom i dobro uravnoteženom strukturom, savršeno će pristajati uzvišenim tonovima tradicionalne srpske kuhinje.
 • Petite Rose
  (Mala ruža - ružica) tradicionalno župsko vino sa novim, burgundskim pečatom. Dobijeno hladnom maceraciom groždja Prokupca i Pinot Noir-a, a zatim hladnom fermentacijom njihove šire, Petite Rose je nežnog ukusa (podseća na jagodu), prozračne crvene boje poput tek rascvetalih latica ruže i lepršavog mirisa proleća.
  Svojim laganim ukusom i mekanim kiselinama idealno se slaže sa mladom jagnjetinom, voćem i voćnim desertima i lenčarenjem u hladovini letnjeg dana.
 
                                                     
 
 • Tamjanika
  Ako je Prokupac kralj župe, onda je Tamjanika sigurno njegova kraljica. Raskosno vino, slamnasto-žute boje sa zelenim odsjajem, karakterističnog muskatnog ukusa i mirisa koji u sebi nosi kombinaciju začinskih tonova tamjana, cimeta i bosiljka i voćne tonove ananasa i jagode.
  Lepo se slaze sa ribom i morskim plodovima, a posebno sa kolačima od oraha, lešnika i badema.
 • Rizling
  Grožđe poreklom iz doline Rajne srodilo se sa blagim župskim kosama i pruža nam iz berbe u berbu izuzetno puna vina zlatno-zelene boje snažnog i punog ukusa i nežnog mirisa agruma i smreke.
  Savršeno pristaje uz ribu, morske plodove, bela mesa i … dobro društvo.
 
 
 
                                    
 
 • Filozofija osnivača vinarije, Dragoslava Ivanovića, da se vino proizvodi u vinogradu doslovno se poštuje; rod grožđa je strogo kontrolisan, a pre vinifikacije ostećena i zelana zrna se odstranjuju.
 
                                   
 
 
 
10. avgusta 18 - Aleksandrovac -
037 555033; 063 528246;
LOKACIJE
  Lokacija
 1. Aleksandrovac 10. avgusta 18
  +381 37 555033; +381 63 528246;
Povezane kategorije:

Poruku prima: Vinarija ivanović

Ime i prezime:*

e-mail:*

telefon:*

Poruka:*

*Obavezno je popuniti sva polja

Back to Top
Portal Srbija logo

Copyright © Portal Srbija 2006-2024 :: Powered by PORTALSRBIJA