ŠKOLICA SPORTA HERKULES

Školica sporta herkules

 
 
 marko@skolicaherkules.com
 
        
 

Vaše dete kod nas može da:

 • Prvenstveno razvija telo i duh
 • Nauči osnove sportske kulture
 • Poboljša radne navike
 • Se druži sa vršnjacima i uči kroz igru
 • Stekne veće samopouzdanje
 • Poboljša svoje psihofizičke sposobnosti
 • Otkrije za koji sport je talentovano da bi se njime ozbiljno bavilo
 
 
 
        
 

Svi zainteresovani dečaci i devojčice koji žele da upišu Sportsku školicu "Herkules" mogu to učiniti na sledećim mestima:

 • SRC "ZVEZDARA OLIMP" , Ulica Vjekoslava Kovača br 11., subotom 9:30h - 11:30h i sredom 17h - 18h
 • SRC "VOŽDOVAC" BANJICA, Ulica Crnotravska bb, ponedeljkom 18h - 19h i subotom 12h - 13h
 • OŠ "MLADOST ", Ulica Gandijeva 99, Novi Beograd, subotom 14h - 15h i nedeljom 12h - 13h
 • BAZEN: SC "VRAČAR"
 
Ili na telefone 011/3286-951 i 062/421376
 
        
 

Sportska školica “Herkules” počela je sa radom u martu 2006. godine. Prva filijala otvorena je u sportsko rekreativnom centru „Zvezdara Olimp“.

Od njenog osnivanja kroz nju je prošlo dve generacije malih sportista obuhvativši više od sedamdesetoro dece. Za nekoliko meseci rada sportska školica "Herkules" se proširila i na Banjicu, pa je tako u oktobru 2006. godine otvorena druga filijala u SRC "Voždovac".

Tokom 2007. godine zbog velikog broja zaintreresovanih polaznika otvorena je filijalu i  na Novom Beogradu u OŠ "Mladost" pa je tako mališanima na drugoj obali Save i Dunava omogućeno da se druže, igraju i vežbaju. Uz časove vežbanja u sali, najmlađima je dostupno korišćenje zatvorenog bazena u SC "Vračar" jednom nedeljno, tako da školica "Herkules" deci omogućava kompletan program vežbi koje su im potrebne da bi se pravilno razvijala.

Program rada školice sporta "Herkules" namenjen je deci uzrasta od 4 do 10 godina i traje čitave godine, koliko traje i sam upis.

Sistem rada je takav da deca koja se upišu tokom godine nemaju problema u prilagođavanju već mogu nesmetano da se priključe svojim drugarima koji su tu od samog početka.

 
 
 
        
 

S obzirom na nezvaničan statistički podatak da je čak 95% današnje dece obolelo od telesnih deformiteta u početnoj fazi (ravni tabani, slabost mišića koji drže kičmeni stub, nerazvijena motorika pokreta, gojaznost) program sportske školice "Herkules" koncipiran je tako da deci pruža igru kroz koju će ona moći da se zabave ali i pravilno razvijaju.

Vežbe se izvode sa loptama, obručima, vijačama, štapovima, na strunjačama, steperima..., a sve u cilju koordinacije tela i skladnosti pokreta.


Pažnja je posvećena osnovnim vežbama korektivne gimnastike koja je u tom uzrastu korisna za pravilan razvoj tela. Grupe su mešovitog tipa i u njima vežbaju i dečaci i devojčice, a vežbe se biraju iskjučivo iz stručne literature uz konsultaciju profesora sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje (DIF).

U toku pohađanja sportske školice "Herkules", svako dete ima svoj karton u koji se beleže svi rezultati merenja, testiranja i pregleda uspešnosti savlađivanja elemenata koji se uče i predispozicije deteta tako da roditelji u svakom trenutku mogu da imaju uvid u napredak mališana.

Ukoliko bi roditelji voleli da im se dete bavi nekim sportom, "Herkules" je tu da njihovo dete nauči osnovnim koracima, dok će roditelji na vreme dobiti procenu sposobnosti svog deteta kako bi mu lakše pomogli da se opredeli za neki sport.

Školu povremeno obilaze pojedini treneri odbojke, rukometa, atletike, fudbala... u cilju kasnijih aktivnosti, naravno u dogovoru sa roditeljima.

 
         
 
 
 

Aktivnosti školice su organizovane tako da budu u skladu periodima razvoja pojedinih motoričkih sposobnosti kod dece. Predškolski uzrast je najvažniji u celokupnom formiranju ličnosti deteta, a kasnije dolazi samo do učenja raznih modifikacija i prilagođavanja raznim situacijama u životu.

U tom periodu je najlakše delovati na dete i uputiti ga u pravom smeru. Osnovni ciljevi školice sporta "Herkules" jesu da deca kroz igru prvenstveno razvijaju telo i duh i da nauče osnove sportske kulture.

Samim ti poboljšaće se i radne navike mališana, kao i samopuzdanje jer dete uči i razvija svoj duh kroz igru sa svojim vršnjacima. Uz poboljšanje psihofizičkih sposobnosti detetu je mnogo lakše da otkrije za koji je sport talentovano i njemu se posveti kada bude starije.

Boravak mališana u školici sporta omogućiće im da se dobro zabave, da budu zadovoljni, da se pravilno razvijaju, druže i saradjuju. Intezivna i raznovrsna fizička aktivnost  u formi privlačnoj deci izaziva radost i zadovoljstvo jer deluje pozitivno na dečiju psihu.

Sa fiziološke strane, povećavanje tonusa čitavog organizma je veoma važno za sve njegove funkcije. Igra i vežbanje u školici sporta "Herkules" je prvi korak u nastojanju da se dete izgradi kao slobodna, svestrana i vaspitana ličnost. Upoznavanjem dečije ličnosti je prvi korak ka tom cilju. Najveća vrednost igre je u mogućnosti da usmeri razvoja ličnosti mališana.

 
        
 

Sa mališanima u sportskoj školici "Herkules" vežba i druži se Marko Misić, apsolvent Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje. Marko je bivši rukometaš Crvene zvezde, rođen 1980 godine u Beogradu.

Osvajač je mnogobrojnih medalja na takmičenjima mlađih kategorija RK Crvena zvezda. Završio srednju medicinsku školu u Beogradu, smer pedijatrijski tehničar.

 
 
 
Braće Jugovića 8 - Beograd - Stari Grad
011 3286951; 062 421376;
LOKACIJE
  Lokacija
 1. Beograd Stari Grad Braće Jugovića 8
  +381 11 3286951; +381 62 421376;
Povezane kategorije:

Poruku prima: Školica sporta herkules

Ime i prezime:*

e-mail:*

telefon:*

Poruka:*

*Obavezno je popuniti sva polja

Back to Top
Portal Srbija logo

Copyright © Portal Srbija 2006-2018 :: Powered by PORTALSRBIJA