Škole jahanja

Škole jahanja Beograd
Salaš Stremen logo
ŠKOLE JAHANJA - SALAŠ STREMEN Škola jahanja za početnike je pravi način da upoznate ove plemenite životinje, da upoznate anatomiju i psihologiju konja, kao i da ih negujete, timarite i brinete o njima.
ERGELA KONjA ŠKOLA JAHANjA KONjIČKI KLUBOVI The Harmony Ranch Club, situated in the canyon of the river Gradac near Valjevo is a nature lovers’ club. The club was created with the aim of stabling and breeding horses. The Harmony Ranch Club incorporates an equestrian club – the ‘Swallow Way’ whose excellent results make us particularly proud. The Club boasts a hotel with a restaurant, three separate barns and separate pastures for horse breeding. At present it has the capacity for 20 riders and their horses. The grand panorama of the site, nestled as it is between five mountains, presents a unique experience for riders. It is an ideal place for cross-country riding. The surrounding area is sparsely populated offering the possibility of unrestricted movement both to riders and mountain bike and trek enthusiasts. Of particular interest is the river Gradac – a nature reserve which is accessible to riders. Fly fishing is allowed with a permit. An old water mill in working order and a restaurant provide an ideal place for a riding tour. RIDING LESSONS Riding lessons for kids of 7+ years. Lessons are being held in an outdoor paddock with trainers supervision. Protective equipment is mandatory and can be provided if you lack your own. Our school horses are calm and well trained. One lesson lasts for 1h and consists of saddling,grooming and riding. Given the fact of kids being inpatient and easily bored we tend to make the lesson as constructive as possible. Adult lessons depend on the level of your knowledge and agility,and can help you improve your technique. RIDERS ACCOMMODATION Our pet friendly rooms vary from 2 beds to family studios equiped with minibar,tv and wi fi connection. We can accommodate up to 20 riders at this moment. CROSSCOUNTRY RIDING Crosscountry riding - Sceneries

Konjički klub aleksa dundić

Beograd, Čukarica, Čukarička Padina, Paštovićeva bb 011 3541584 |
063 664183 |
ŠKOLA JAHANjA KONjI NA PRODAJU KK “Aleksa Dundić“ osnovan je 1946 godine , na inicijativu oficira tadašnje vojske Jugoslavije koji su pre II svetskog rata bili članovi konjičkog kluba “Sveti Đorđe“. Pre drugog svetskog rata klub se nalazio na prostoru današnjeg BASKA a posle rata je formiran na placu u Paštrovićevoj ulici bb gde se i danas nalazi , između kovnice novca i Hipodroma. Klub ima 27 konja, Od toga 16 školskih i 11 sportskih . Ima razvijenu školu jahanja, gde polaznici dobijaju osnovna saznanja o jahanju i bavljenju konjima Klub broji preko 500 članova, od toga oko 150 aktivnih . U okviru kluba postoji i sportska sekcija koja se bavi treningom i konja i jahača prvenstveno za preskakanje prepona i dresuru. Klub poseduje svoje štale za konje i teren za jahanje sa osvetljenjem za noćno jahanje. Upravo su u toku radovi na izgradnji nove štale i novih klubskih prostorija. Takođe za sezonu 2009 planirano je organizovanje dvodnevnog turnira u preskakanju prepona regionalnog značaja.
KONjIČKI KLUB Konjički klub „Arаnđelovаc“ je sportskа orgаnizаcijа – udruženje grаđаnа, osnovаnа 2008. godine, sа središtem u Arаnđelovcu ulicа Alekse Šаntićа 28, zа bаvljenje konjičkim sportom, konjičkim turizmom, konjаrstvom, i svime što nаs vezuje zа sport i ove plemenite životinje. Od sаmog osnivаnjа punoprаvni smo člаn Sаvezа zа konjički sport Srbije zа olimpijske i FEJ discipline i Sportskog Sаvezа opštine Arаnđelovаc. Nаš klub broji preko sto člаnovа, а vodi gа tim: Dr.Vesnа Rаdovаnović - lekаr Nаdeždа Simić – prаvnik Vlаdа Pаntelić - profesor Novicа Duronjić - Operаtivni trener konjičkog sportа predsednik klubа je Jelenа Obrаdović Nаš progrаm obuhvаtа: Strаtegijа rаzvojа sportа Konjičkog klubа „Arаnđelovаc“ je u sklаdu sа strаtegijom MOS-а Aktivnosti u sklаdu sа zаhtevimа sаvremenog društvа i rаzvojа turističke ponude Šumаdije. Nаš klub rаdi nа reаlizаciji MASTER PLANA Strаtegije rаzvojа turizmа u Opštini Arаnđelovаc u kojem je jаhаnje predviđeno kаo veomа znаčаjаn fаktor аktivnog odmorа u okviru turističke ponude Arаnđelovcа. Promocije konjičkog sportа, turizmа, i svih ostаlih rаspoloživih resursа: HorseVille, Šumаdijа nа konju, Svetosаvskа Svitа, Proslаvа Kolubаrske Bitke, Šumаdijskа jesen, Oplenаčkа berbа... Edukаcijа stručnog kаdrа, člаnovа i ostаlih zаintresovаnih subjekаtа, Orgаnizаcijа edukаtivnih seminаrа, seminаrskih kаmpovа, jаvnih čаsovа ... Sаrаdnjа sа svim relevаntnim orgаnizаcijаmа, а posebno sаrаdnjа i rаzmenа sа drugim konjičkim klubovimа u zemlji i inostrаnstvu. Rаd nа omаsovljenju sportа i rekreаcije – „I ti možeš biti nа konju“ Bаnjski turizаm - Hiporehаbilitаciju Pokretаnje progrаmа terаpije pomoću konjа i uključivаnje licа sа posebnim potrebаmа u sport, rekreаciju i rаdno аngаžovаnje. Usku sаrаdnju sа orgаnizаcijаmа iz oblаsti: kulture, umetnosti, ekologije, zdrаvog životа, licа sа posebnim potrebаmа, ljudskih prаvа i poljoprivrede. Dobrobit životinjа

Konjički klub bačka

Đurđevo, Kralja Petra I 53 021 838832
KONjIČKI KLUB ORGANIZATOR MANIFESTACIJE FIJAKERIJADA Konjički klub ''Bačka'' osnovan je dana 06.04.2000. godine. Okuplja ljubitelje konjičkog sporta, uzima učešće na mnogim manifestacijama iz ovog sporta u Srbiji, te organizuje svoje manifestacije. Konjarstvo i konjički sport su od davnina zastupljeni na ovim terenima, jer je ranije život bez konja bio nezamisliv. Korišćeni su pri obradi zemljišta, transportu itd. Stoga nije bilo domaćinstva koje nije imalo barem jednog konja. Stoga je do danas ostala velika ljubav prema konjima, te im se i dalje posvećuje velika pažnja, ali sada više kao kućnim ljubimcima. Konjički klub ''Bačka'' organizuje manifestaciju iz konjičkog sporta pod nazivom ''Fijakerijada''. Poslednja takva manifestacija je održana dana 03.11.2006. godine. Na istoj je bilo prisutno oko petstotina gledalaca, a nastupilo je tridesetak zaprega. Događaj su pratila i sredstva javnog informisanja. Ova manifestacija će se i nadalje tradicionalno održavati svake godine.

Konjički klub kremen

Pančevo, Bavaništanski put bb 060 0371613
KONjIČKI KLUB KK „Kremen“ Pančevo osnovan je 1989. godine kao „jahaća“ sekcija KK "Pančevac". Osnivač i idejni tvorac kluba bio je Borislav Milanović, legenda grada, Pančevcima poznatiji kao Bora Konj. Borislav Milanović je bio začetnik ideje o daljinskom jahanju našem klubu, kojim je predsedavao sve do svoje smrti. U njegovu čast svake godine održava se memorijalna trka u daljinskom jahanju pod nazivom "Memorijal Bore Milanovića". Godine 1992. klub je registrovan kao konjičko društvo "Kremen" kako je funkcionisao do 2003. godine kada je registrovan kao KK „Kremen“ Pančevo i postao član saveza za konjički sport Srbije i Crne Gore za olimpijske i FEI discipline. Konjički sport u Pančevu ima dugu i bogatu tradiciju, konjički klub "Kremen", koji je i danas aktivan, pokušava radom i entuzijazmom svojih članova da pronađe nove sadržaje i privuče na svoje prostore prijatelje i poklonike ovog lepog i plemenitog sporta. Konjički klub postao je inicijator novog pokreta za oživljavanje konjarstva na teritoriji južnog Banata, uzgoj plemenitih pasmina, opšta obuka, škola jahanja, organizacija takmičenja…deo su aktivnosti koje preuzimamo da bi ostvarili svoj cilj.

Konjički klub policajac

Beograd, Banovo Brdo, Trebevićka 12 011 3003008
Konjički klub „Policajac“ je jedan od najtrofejnijih klubova u konjičkom sportu. Najviše puta je bio prvak Srbije i Jugoslavije, a na međunarodnim takmičenjima i turnirima u reprezentaciji su uvek bili i takmičari našeg kluba. Klub je dao veliki broj ekipnih i pojedinačnih prvaka Srbije i Jugoslavije u svim kategorijama, šampione i vicešampione Balkana i Evrope. Za više od šest decenija svog postojanja, postignuto je mnogo u obuci svih uzrasta jahača, kao i na sportskom planu. Za postignute rezultate, Klub je nagrađen brojnim priznanjima i odlikovanjima. Dobitnik je Plakete grada Beograda i Ordena zasluga za narod.
KONjIČKI KLUB ŠKOLA JAHANjA Konjički klub Nonius se nalazi u Gornjem Međurovu na domaćinstvu porodice Ilieski. Osnovan je i registrovan, kod nadležnog Ministarstva za sport, kao sportska organizacija u oblasti konjičkog sporta. Pored sportskih aktivnosti u klubu se pre svega gaji ljubav prema konjima i prirodi i očuvanju tradicije ovog sporta u nišavskom regionu. Klub trenutno ima 50 članova svih starosnih doba koji se bave aktivnim sportskim takmičenjem u preponskom jahanju i daljinskom jahanju, kao i rekreativnom jahanju. Klub raspolaže sa osam konja koji su zasticeni i registrovani od strane ministarstva poljoprivrede. I to šest kobila u rasi Noniusa, jedan licencirani pastuv rase Nonius i jedna polukrvna kobila rase Dođite i uverite se sami. Bez obzira da li ste iskusan jahač ili želite to da postanete. Bez obzira da li želite da jašete rekreativno ili samo da se družite sa konjima. Mi vas očekujemo!

Konjički klub corpo

Beograd, Čukarica, Čukarička Padina, Službeni put 5 011 3057260
KONjIČKI KLUB ŠKOLA JAHANjA Hala za konjički sport veličine 50x30m, počela je sa radom krajem 2010.godine. Izvanredan teren koji se svakodnevno održava, oprema priznatih svetskih proizvodjača (prepone za trening i prepone za takmičenje, automatsko kvašenje terena, oprema za održavanje terena, tribine), omogućili su vrhunske uslove jahačima i konjima za trening i takmičenje tokom cele godine. Hala je otvorena za zainteresovane u svim disciplinama konjičkog sporta, rekreativce, školu jahanja i hipoterapiju. U sklopu hale nalazi se i kafić „ L' Amour du cheval“ „Corpo“ postaje ozbiljan konjički klub u čijem su timu profesionalci: trener, veterinar, potkivač, štalski momci. Uz veliko zalaganje uprave, sve više uspešnih, mladih sportista odlučuje se da brani boje ovog kluba. To je donelo rezultate. 2008. godine „Corpo“ je bio apsolutno najuspešniji klub u državi, a 2008. i 2009. godine postaje najuspešniji u olimpijskoj disciplini - preskakanje prepona. Klub ima štalu izgradenu prema najvišim standardima, koja se sastoji od 18 boksova, dimenzija 3,5x3,5m, 8 ispusta, 2 kupatila za konje, solarijuma, ultra modernim svlačionicama, kupatilima i prostorijama za dnevni boravak jahača. Briga o konjima je 24 sata, uključujući i video nadzor. Celokupna aktivnost članova kluba usmerena je ka jednom cilju – popularizaciji i omasovljavanju konjičkog sporta, a istovremeno da nega i briga o konjima bude po evropskim standardima. Čovek i konj, dva živa bića, dve ličnosti, pretočene u jedno - garantuju uspeh. „Želje, snovi, vizije... Mi igramo da pobedimo“
KONjIČKI KLUB

Konjički klub dora

Bajina Bašta, Planina Tara 060 0901962
KONJIČKI KLUB ŠKOLA JAHANJA Na planini Tari, na Kaluđerskim barama, neposredno do Manastira Srpskih Svetitelja, nalazi se ergela konja i Konjički klub „Dora“, osnovan u Septembru 2006. godine. Delatnost ergele konja i konjičkog kluba imala je izuzetno pozitivan efekat na poboljšanje sadržaja planine Tare, razvoj turizma i sporta na istoj, tim pre što su ovde izvanredni uslovi za konjarstvo( veliki broj napuštenih livada, kvalitetna kabasta hrana i drugo). Konjički klub „Dora“ je član Saveza za Konjički Sport Srbije, a predstavlja sportsko udruženje građana, sa ciljem okupljanja i organizovanja članova – ljubitelja konja, radi brige o konjima, edukacije, sportskog i rekreativnog jahanja. U planu kluba je i uvođenje hipo terapije u lečenju dece sa posebnim potrebama. Od početka rada, do 2008. god. kroz klub je prošlo oko 100 dece, od kojih se neki danas bave ovim sportom aktivno, rekreativno ili samostalno. U 2008-oj godini postignuti su značajni sportski rezultati- prvo mesto pojedinačno i prvo mesto ekipno u Otvorenom Prvenstvu Države u disciplini Endurance.
ETNO RESTORAN STALNA MUZEJSKA POSTAVKA KONAK ZA GOSTE ŠKOLA JAHANjA ZA DECU i ODRASLE

Konjički klub kentaur

Beograd, Zemun, Banatska 31b 065 2617128 |
062 269371 |
KONjIČKI KLUB KENTUR ŠKOLA JAHANjA KONjIČKI KLUB KENTUR Konjički klub „Kentaur“ postoji od 1991. godine. Od svog nastanka do današnjeg dana okupio je veliki broj članova: sportista, rekreativaca i ljubitelja konja i prirode. Nalazi se u mirnom delu Zemuna, okružen pašnjacima, šumom i prostranim livadama idealnim za terensko jahanje u harmoničnom prirodnom ambijentu. Smešten na 8 hektara, klub u svom sklopu ima peščani manjež dimenzija 77 m x 55 m i travnati deo za jahanje 55 m x 45 m, dve štale sa dvadeset konja za sportsko i rekreativno jahanje, kao i nekoliko ispusta, a u upotrebi je i zatvoren prostor za jahanje. Klub je učestvovao na brojnim preponskim turnirima, imao velikog uspeha i osvojio veliki broj nagrada u kategorijama dece, juniora i amazonki. Pored toga, klub se bavi uzgojem mladih konja i vožnjom zaprega. Učestvovali smo na nekoliko gradskih manifestacija poput tradicionalne parade u Zemunu za Badnji dan, a naši članovi i konji su učestvovali na snimanju filmova i raznih muzičkih spotova. ŠKOLA JAHANjA Konjički sport okuplja porodicu Naš program bavljenja konjima na prvom mesto uključuje rad sa decom. Deca su očarana ovim plemenitim životinjama, i roditelji uskoro mogu primetiti kako ona postaju aktivna i odgovorna, raduju se svakom susretu s konjima. Jahanje ih motiviše, ona postaju vredna, uče se poštenju i strpljivosti, a to je jedini način da se razvije poverenje i dobar odnos. Naš rad sa decom podrazumeva tandemsko jahanje (jahanje sa instruktorom), samostalno jahanje na lonži, a za sve one koji više vole druženje sa konjima od samog jahanja, postoji i program obuke dece i odraslih za rad sa konjima. Pored rada sa decom, Konjički klub „Kentaur“ nudi razne vidove edukacije za sve uzraste. Za početnike program edukacije obuhvata: upoznavanje i razvijanje odnosa sa konjem, korišćenje opreme, osnovne tehnike u jahanju, uspostavljanje ravnoteže na konju,

Ergela kelebija

Subotica, Put Edvarda Kardelja 437 024 789063 |
024 789034 |
ŠKOLA JAHANjA UZGOJ KONjA PANSION ZA KONjE VOŽNjA FIJAKEROM TURIZAM SALA i RESTORAN ZA ORGANIZOVANjE SVEČANOSTI GOSTIONA

Konjički klub amigo

Beograd, Avala, Jajinci, Voje Radića 5 064 2450644
ŠKOLA JAHANjA HIPOTERTAPIJA TERAPIJSKO JAHANjE
Back to Top
Portal Srbija logo

Copyright © Portal Srbija 2006-2024 :: Powered by PORTALSRBIJA