RAČUNARSKA GIMNAZIJA

Računarska gimnazija

 

Računarska gimnazija osnovana je 2005. godine i prva je srednja škola za talentovane informatičare. Pored informatike, učenicima talentovanim za matematiku ili fiziku pruža se mogućnost da steknu vrhunska znanja i iz ovih predmeta.

 
Zašto Računarska gimnazija?
 • Ekskurzije koje se organizuju po programu Ministarstva prosvete i sporta
 • Dva kompleta literature u štampanom ili elektronskom obliku. Jedan komplet učenik odnosi kući i zadržava, a drugi ostaje u vlasništvu škole i ostaje u đačkoj kaseti, na raspolaganju učeniku tokom školske godine
 • Rad u klimatizovanim učionicama
 • Stalan pristup internetu
 • Časopis RG Plus koji izlazi jedanput godišnje i koji uređuju sami učenici
 • Učenici imaju na raspolaganju učionicu sa računarima od 08:00 do 21:00 čas
 • Školski psiholog je na raspolaganju za svaki problem ili razgovor
 
Računarska gimnazija
 

Cena školovanja za jednu godinu je  3960 evra u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Ova suma je garantovana za sve četiri godine školovanja. U cenu su uključena predavanja, vežbe, mentorski rad iz računarstva, matematike i fizike, dva kompleta literature, koja može biti u štampanom ili elektronskom obliku (jedan komplet literature ostaje u vlasništvu učenika, a drugi, školski, ostaje u đačkoj kaseti, na raspolaganju učenicima tokom godine), ekskurzija, osiguranje učenika i polaganje ispita za sticanje zvaničnih sertifikata

 

 Računarska gimnazija   Računarska gimnazija   Računarska gimnazija

 

Učenici koji prvi razred završe sa odličnim uspehom ostvaruju popust od 5% pri upisu u narednu školsku godinu. Učenici koji prvi razred završe prosečnom ocenom 5,00 ostvaruju popust od 10% pri upisu u narednu školsku godinu. Učenici koji osvoje nagradu iz informatike, matematike ili fizike u organizaciji Društva matematičara Srbije ili Društva fizičara bar na republičkom nivou ostvaruju popust od 25% pri upisu u narednu školsku godinu.

 

 Računarska gimnazija   Računarska gimnazija   Računarska gimnazija

 

 Računarska gimnazija   Računarska gimnazija   Računarska gimnazija

 

Nastavni plan i program realizuju se po svetskim standardima, u savremeno opremljenim učionicama, u kojima svaki učenik sve vreme radi za svojim računarom. Cilj je da tablu i kredu, kao osnovna nastavna sredstva, u potpunosti zameni multimedijalni oblik obrazovanja. Ovakav vid prenosa znanja ispostavio se kao efikasniji, jer podstiče zainteresovanost i angažovanost učenika na času, kako za informatiku, tako i za fiziku, hemiju, geografiju, istoriju i druge predmete. Učenici tako imaju priliku da učestvuju u eksperimentima, vide na delu primene teorema, slikom odu na mnoga mesta, vide važne događaje i ličnosti iz prošlosti, čuju poznate kompozicije i upoznaju se sa procesom njihovog nastajanja. Kako bi se realizovao ovakav vid nastve, angažovani su vrhunski profesori i istaknuti stručnjaci. Nastava se odvija isključivo u prepodnevnim časovima, od 08:30, u odeljenjima u kojima može biti maksimalno 20 učenika. U redovnoj nastavi organizovan je mentorski rad iz informatike, fizike i matematike, čime je obezbeđeno da učenici iz ključnih predmeta savlađuju gradivo tempom koji im najviše odgovara. Pored toga, za zainteresovane učenike organizovana je i dodatna nastava, a subotom i priprema za takmičenja, što je prouzrokovalo zapažene rezultate učenika naše škole i na republičkom i na saveznom nivou.

 
 
 
Knez Mihajlova 6 - Beograd - Stari Grad
011 2636090; 011 2639104;
LOKACIJE
  Lokacija
 1. Beograd Stari Grad Knez Mihajlova 6
  +381 11 2636090; +381 11 2639104;
Pitaj RAČUNARSKU GIMNAZIJU

Poruku prima: Računarska gimnazija

Ime i prezime:*

e-mail:*

telefon:*

Poruka:*

*Obavezno je popuniti sva polja

Back to Top
Portal Srbija logo

Copyright © Portal Srbija 2006-2022 :: Powered by PORTALSRBIJA