KUĆA ČAJA

Kuća čaja

 
 
kucacaja@kucacaja.rs 
 
 • MALOPRODAJA i SLUŽENjE ZELENIH, CRNIH, BELIH i ULONG ČAJEVA, KAO i RAZNIH BILjNIH i VOĆNIH MEŠAVINA, PRIPREMLjENIH PO RECEPTU KUĆE ČAJA
 • PRODAJA OPREME ZA PRIPREMANjE i ISPIJANjE ČAJA: ŠOLjE, ČAJNICI, SETOVI
 
     
 
 
Pijenje čaja je za mnoge izraz životnog stila.

Čaj je napitak za sve one koji traže mir i ugodan razgovor, i one kojima je potrebno opuštanje. Ko se približi čaju sa ciljem da ga bolje upozna, naslutiće koliko ima geografije, istorije, kulture, etnografije i u isto vreme magije u jednoj šoljici čaja.

Iz strasti za čajem, opčinjenosti kulturom ispijanja čaja, kao i iz želje da se to dugogodišnje iskustvo podeli sa drugima proistekla je Kuća čaja
 
           
 

Misija KUĆE ČAJA je da Vam učini dostupnim najkvalitetnije čajeve iz celog sveta. Prvoklasne berbe i svežina naših čajeva su garancija za uživanje u autentičnom ukusu i mirisu svakog od njih.

S idejom da godine koje su ispred nas krenu u pravcu svesti o malim ali tako važnim zadovoljstvima koja podižu kvalitet života, pozivamo Vas da zajedno sa nama otkrijete svet čaja.

 
          
 

Priča o čaju je duga, stara već pet hiljada godina i puna je zanimljivosti. Vremena su se promenila, ali odanost čaju još uvek traje.

Priča o čaju počinje u Kini 2737 godine pre naše ere. Legenda kaže da je Car Šen Nung šetajući se jednog dana, zastao da se odmori ispod nekog drveta i prokuva vodu za piće.

U tom momentu, povetarac je protresao granje drveta koje je bilo iznad njega i nekoliko listova je upalo u ključajuću vodu dajući joj prijatnu boju i ukus. Caru se novi napitak toliko svideo da je ponovo napunio svoju šolju. Biljka pod kojom je sedeo je bilo divlje drvo čaja. Tako je rođen čaj.
 
        
 
Čajevi
 
 • Indijski
 • Kineski
 • Japanski
 • Mešavine i mirisi
 • Vojne mešavine
 • Hladni čajevi
 
          
 
    Čaj i zdravlje
 

Od kada se pojavio u Aziji, čaj je smatran namirnicom koja je dobra za organizam.

Najstariji istorijski zapisi o čaju, naglašavaju njegove medicinske osobine, u početku se koristio kao obloga protiv reumatizma.

Na svoj način sve legende o čaju, bilo da su kineske, indijske ili japanske, sve one ilustruju stimulativne i okrepljujuće osobine čaja. Imperator Šen Nong (Shen Nong), otac kineske medicine i agrikulture, potvrdio je u svom delu:"Rasprava o planetama" da: čaj ublažava umor, jača volju, zabavlja dušu i oživljava vid.

U XX veku medicina nam dozvoljava da naučno razumemo mnogobrojne dobrobiti čaja koje su primetili njegovi ljubitelji pre već više od 200 godina.

 
                                                
 
 
 
Mišarska 6 - Beograd - Vračar
011 3345994;
LOKACIJE
  Lokacija
 1. Beograd Vračar Mišarska 6
  +381 11 3345994;

Poruku prima: Kuća čaja

Ime i prezime:*

e-mail:*

telefon:*

Poruka:*

*Obavezno je popuniti sva polja

Back to Top
Portal Srbija logo

Copyright © Portal Srbija 2006-2021 :: Powered by PORTALSRBIJA