JEDINSTVO LIVNICA POŽEGA

Jedinstvo livnica požega

 
 
office@livnica-pozega.rs
 
                    
 

Odlivci za vagonogradnju - umeci kočnih papuča za:

 • Lokomotive
 • Putničke vagone
 • Teretne vagone
 • Tramvaje
 • Šinska vozila u rudnicima i termoelektranama
 

Odlivci za vodovod i kanalizaciju:

 • Poklopci i okviri šahti
 • Ulični slivnici i kanalske rešetke
 • Zupčaste spojnice, obujmice za vodovodni priključak, penjalice

Proizvodni program odlivaka za vodovod i kanalizaciju obuhvata oko 30% od ukupne proizvodnje. Materijal od koga se izrađuje ova vrsta proizvoda je sivi liv SL-20 - JUS C.J2.020 i proizvodi su zaštićeni bitulitskim premazom. Po zahtevu kupca moguća je izrada ove vrste odlivaka i od nodularnog liva NL-50. Kvalitet odlivaka za vodovod i kanalizaciju ispitan je i verifikovan od strane ovlašćene institucije i za iste posedujemo certifikate o kvalitetu.

 

Odlivci za peći na čvrsta goriva

 • U mogućnosti smo da odlijemo sve vrste rešetki - rostove za kotlove, peći i kazane, kao i druge delove: poklopce, vrata, ramove i okvire prema modelima kojima raspolažemo ili modelima kupca.

 

Mašinski odlivci za poljoprivredu, mašinogradnju i tekstilnu industriju

 • Ovi odlivci se izrađuju u kvalitetu SL-15 do SL-30 i NL-50, težine do 500kg sa mogućnošću izrade modela kod nas ili sa modelima kupca. Takođe raspolažemo sa opremom za termičku i mehaničku obradu odlivaka.
 
      
 
 
 

Livnica "Požega" AD osnovana je 1948. godine u okviru "Poljoservisa" kao Pogon za livenje akumulatorskih klema i obojenih metala. Početkom sedamdesetih godina osvojen je novi program - proizvodnja umetaka za kočne papuče za železnicu i druga šinska vozila.

Osvajanjem novog proizvodnog programa otpočinje brži razvoj, tako da 1990. godine OOUR "Livnica" iz MRO "Potens" prerasta u samostalno preduzeće.

Na osnovu dugoročne saradnje sa železnicom, Livnica "Pozega" se opredeljuje da joj osnovni proizvodni program budu odlivci za vagonogradnju (oko 70%), a ostali deo programa se odnosi na odlivke za vodovod i kanalizaciju, kao i mašinske komade.

Od osamostaljivanja Livnica je neprestano investriala u opremu, tako da svojim kupcima pruža kompletnu uslugu izrade raznih odlivaka od sivog i nodularnog liva (od proizvodnje do završne obrade).

Livnica "Požega" se opredelila da kvalitet svojih proizvoda uvek i u potpunosti ispunjava zahteve i očekivanja korisnika, tako da danas Livnica poseduje certifikate za proizvodnju umetaka kočinih papuča, odlivaka za vodovod i kanalizaciju izdatih od strane ovlašćenih instituta, kao i Certifikat Saveznog zavoda za standardicaiju JUS ISO 9001:2001.

 
      
 

Livnica "Požega" vec od 1998. godine posluje kao akcionarsko društvo, gde pored zaposlenih radnika akcionara, učešće u kapitalu ima i ŽTP "Beograd", kao nas dugogodišnji i najveći kupac.

Danas Livnica zapošljava 120 radnika sa godišnjim proizvodnim kapacitetom od 5000 t odlivaka od sivog i nodularnog liva.

 

 
 
 
Bakionička 14 - Požega -
031 3716025; 031 3816130; 031 713374;
LOKACIJE
Povezane kategorije:

Poruku prima: Jedinstvo livnica požega

Ime i prezime:*

e-mail:*

telefon:*

Poruka:*

*Obavezno je popuniti sva polja

Back to Top
Portal Srbija logo

Copyright © Portal Srbija 2006-2024 :: Powered by PORTALSRBIJA