Internacionalne škole Dedinje, Senjak

Internacionalne škole Dedinje, Senjak

The International School of Belgrade

Beograd, Dedinje, Senjak, Temišvarska 19 011 2069999
INTERNACIONALNE SKOLE - THE INTERNATIONAL SCHOOL OF BELGRADE Međunarodna škola u Beogradu (eng. International School of Belgrade – ISB) osnovana je 1948. godine u centru Beograda. Škola koja se danas nalazi na Senjaku u stambenom delu Beograda je nezavisna i neprofitna, škola koju pohađaju oba pola. Od 2003. godine otvoren je Kampus niže srednje škole (6-8 razreda) i Kampus više srednje škole (9-12 razreda). Školom upravlja školski odbor koji se sastoji od sedam članova. Škola sprovodi prilagođeni američki nastavni plan i program kombinovan sa internacionalnim obrazovnim praksama. MŠB je 2007. godine postala deo IB World School nudeći sva tri programa međunarodne mature (eng. IB programs). Programi do 12 razreda osmišljeni su da zadovolje potrebe dece iz diplomatskih, međunarodnih i poslovnih zajednica koja bi imala korist od takvih programa. Internacionalna srednja škola je u potpunosti akreditovana od strane Asocijacije škola i koledža Nove Engleske i Evropskog saveta za međunarodne škole od 1981. godine. Ponovna akreditacija je odobrena 2003. godine. Međunarodna škola u Beogradu je pod pokroviteljstvom Stejt departmenta SAD.

Deutsche Schule Belgrad

Beograd, Dedinje, Senjak, Petra Čajkovskog 4 011 4116116
INTERNACIONALNE ŠKOLE - DEUTCHE SCHULE BELGRAD Nemačka škola Beograd (DSB) je nemačka inostrana i neprofitno orijentisana škola. Osnovana je 1854. godine u Beogradu kao mala škola evangelističke parohije. Broj učenika je konstantno rastao i 1938. godine škola je brojala 400 učenika. Nakon Drugog svetskog rata polako je otpočela obnova škole. Trenutno Nemačku školu Beograd pohađa više od 200 učenika. Priznata je od strane Konferencije ministara kulture i prosvete pokrajina Savezne Republike Nemačke, kao i Ministarstva obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. U središtu pedagoškog delovanja su nemački jezik i obrazovni sadržaji predviđeni nemačkim nastavnim planom i programom. Nemačka škola Beograd predstavlja jedinu školu u Srbiji u kojoj se nastava odvija isključivo na nemačkom jeziku, pri čemu se koriste zvanični udžbenici i nastavna sredstva iz Nemačke. Nastavni materijal se dopunjava sadržajima i temama prilagođenim nastavnoj građi, a specifičnim za zemlju domaćina. Osim toga, počev od II razreda učenici uče srpski jezik – kao maternji ili strani.

Prima International School Belgrade

Prima International School Belgrade logo
Beograd, Dedinje, Senjak, Dragana Mancea bb 011 3690825
Prima International School Belgrade logo
INTERNACIONALNE ŠKOLE - PRIMA INTERNATIONAL SCHOOL BELGRADE PRIMA Međunarodna škola Beograd svojim studentima nudi najbolje od britanskog i međunarodnog obrazovanja u okruženju koje neguje, brine i stimuliše sve porodice koje traže najkvalitetnije obrazovanje za svoju djecu. Sastoji se od predškolskog, osnovnog i srednjoškolskog dela. PRIMA International School je akreditovan Cambridge Assessment International Education Centre i kao takav, stekla je reputaciju kao ozbiljna obrazovna institucija u Beogradu.
INTERNACIONALNE ŠKOLE - BRITISH INTERNATIONAL SCHOOL Ponosni smo na proteklih 20 generacija diplomaca BIS-a koji su upisali univerzitete širom sveta. Obrazovanje u BIS-u, za đake od 4 godina do 18 godina, centrirano je oko britanskog kurikuluma i razvija sve aspekte intelektualnih, socijalnih, emocionalnih, fizičkih i duhovnih sposobnosti učenika. Svrha BIS-a je da razvije međunarodno usmerene, nezavisne, pouzdane i kreativne učenike koji će moći da daju pozitivan doprinos budućem društvu.

Chartwell International School

Chartwell International School logo
Beograd, Dedinje, Senjak, Teodora Drajzera 28 011 3675340 |
011 3675299 |
Chartwell International School logo
INTERNACIONALNE SKOLE BEOGRAD - CHARTWELL INTERNATIONAL SCHOOL Chartwell International School je međunarodna škola, čiji se nastavni plan zasniva na britanskom nacionalnom nastavnom planu i programu. Škola je akreditovana kao međunarodna škola i ispitni centar Kembridža od strane Ministarstva obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja Srbije. Chartwell je više od akademske institucije. Njegova filozofija obuhvata čitavu ličnost učenika i naglašava uravnotežen razvoj. Naš cilj je da obezbedimo zaštićeno okruženje prilagođeno akademskim i ličnim potrebama svakog deteta.
IPS - International Nursery and Primary school Belgrade logo
INTERNACIONALNE SKOLE BEOGRAD - IPS Smešteni smo u lepo postavljenoj trospratnoj zgradi u listopadnom predgrađu Senjak. Sve naše prostorije se zagrevaju preko sistema centralnog grejanja i imamo klima uređaje kada je vreme vruće. Postoji potpuna kuhinja ispod prizemlja gde možemo voditi naučne aktivnosti ili glumiti kuvare, a čajna kuhinja je na vrhu. 9 učionica variraju po veličini: Naše veliko potkrovljeprima do 15 učenika, dok u prizemlju imamo 3 velike sobe, svaka za 12-15 najmlađe dece.
Back to Top
Portal Srbija logo

Copyright © Portal Srbija 2006-2022 :: Powered by PORTALSRBIJA