HOTEL BALKAN BEOGRAD

Hotel balkan beograd

 
 
info@balkanhotel.net 
 
 • HOTEL
 • RESTORAN ORIENT EXPRESS
 
 
 • Hotel Balkan je oaza mira i udobnosti smeštena usred uzavrele energije i burnog života centra Beograda, koji svakodnevno poseti hiljade ljudi.
 • Raspolaže sa 5 apartmana, 5 polu-apartmana, 5 trokrevetnih soba, 43 dvokrevetne i 22 jednokrevetne sobe, restoranom, letnjom baštom, VIP salonom i aperitiv barom, kao i salom za seminare i prezentacije, menjačnicom i bankomatom.
 • Sve sobe poseduju klima uredjaj, TV, DVD player, mini bar, kafe aparat, telefon, sef kao i bežicnu internet konekciju.
 
                               
 

Hotel "BALKAN" predstavlja idealnu bazu kako poslovnim ljudima, tako i onima koji putuju iz uživanja.

U neposrednoj je blizini Knez Mihailove ulice, šetališta u kome možete osetiti sav šarm Beograda, a na par koraka od Trga Republike, nadomak mnogobrojnih pozorišta, muzeja i bioskopa, kao i Skadarlije, stare boemske četvrti. Takođe se nalazi u blizini Skupštine grada Beograda, Privredne Komore Srbije, Privredne Komore Beograda, brojnih ministarstava i ostalih relevantnih institucija važnih za poslovne ljude.Uživajte u znamenitostima grada, kulturnim dogadjanjima i atraktivnom noćnom provodu. Posle dugog dana (ili noći) sa uživanjem ćete se vratiti u ovaj otmeni hotel.

Udovoljite svim svojim čulima uz kulinarske majstorije u restoranu “ORIENT EXPRESS” koji se nalazi u sklopu hotela i vrhunska nacionalna i svetska pića u aperitiv baru i letnjoj bašti.Hotel poseduje luksuzni mini bus sa 18 sedišta i vrši gratis transfere putnika od aerodroma do sajma i nazad u hotel. Udaljenost hotela od Beogradskog Sajma je 4 kilometara.

 
                                            
 

Tradicija hotela Balkan duga je vek ipo. Izgrađen je oko 1860. godine, kada u beogradskoj arhitekturi vlada romantizam, u vreme kada na Terazijama nije bilo značajnijih građevina, osim njega. Ime vlasnika nije poznato, ali se zna da ga je projektovao čuveni beogradski arhitekta, inženjer Andrija Vuković.

Najstariji podaci o hotelu potiču iz 1876. godine, kada je u Beograd došao da bi ratovao s Turcima, poznati Garibaldinac, Italijan Duzepe Barbanti - Brodano. Stigavši u Beograd, nije mogao da nadje prenoćište. Posle dužeg lutanja najzad ga je dobio u hotelu Balkan, i ostavio je zapis : "Ime je veličanstveno i spoljašnjost zgrade odgovara mu!". Tokom svog boravka svakoga dana u kafani hotela, za stolom, napolju pod drvećem, pio bi odličnu tursku kafu, kakve nije bilo u Italiji i Austriji.
Iz iste godine potiče i najstariji sačuvani fotografski snimak hotela, ruskog ratnog reportera I.V. Gromana, koji je takodje došao u Srbiju zbog rata sa Turcima.

U Vodiču Beograda iz 1896. godine, hotel Balkan zaveden je kao hotel trećeg reda, pogodan za sve staleže, sa 12 soba, čija je cena bila 2-6 dinara.

Ipak, stari hotel je dotrajao, pa tadašnji vlasnik doneo odluku da ga poruši i sagradi novi. U proleće 1935. godine, stara zgrada je srušena i na njenom mestu izdigao se hotel koji i danas stoji i gostima sa svih strana priča svoju istoriju dugu 70 godina.

 

Hotel Balkan udovoljiće željama i najprobirljivijih gostiju!

 
 
 
Prizrenska 2 - Beograd - Stari Grad
011 3636000;
LOKACIJE
  Lokacija
 1. Beograd Stari Grad Prizrenska 2
  +381 11 3636000;
  Lokacija
 2. Beograd Stari Grad Terazije 18
  +381 11 2687945;
Povezane kategorije:

Poruku prima: Hotel balkan beograd

Ime i prezime:*

e-mail:*

telefon:*

Poruka:*

*Obavezno je popuniti sva polja

Back to Top
Portal Srbija logo

Copyright © Portal Srbija 2006-2023 :: Powered by PORTALSRBIJA