HOTEL AVALA

Hotel avala

 
 
info@hotel-avala.com
 
    
 
 • Zgrada hotela Avala je podignuta 1928. godine na zahtev kralja Alexandra Karadjordjevica a za potrebe ministarstva šumarstva i vodoprivrede Kraljevine Jugoslavije. Objekat je projektovan od strane ruskog arhitekte Viktora Lukomskog koji je takođe projektovao I zgradu kraljevskog dvora, patrijaršije kao I mnoge druge objekte od velikog kulturnog i istorijskog značaja.

  Mnogi događaji od nacionalne važnosti su vezani za ovaj objekat. Jedan od njih se odigrao 1929. godine kada je sa današnjeg parkinga hotela otpočeto prvo zvanično smučarsko takmičenje u Kraljevini Jugoslaviji. Prvo smučarsko prvenstvo Srbije posle Drugog Svetskog Rata je takođe otpočeto sa istog mesta.

  Danas se zbog svog velikog kulturno-istorijskog značaja objekat hotela Avala nalazi na spisku dobara gradske arhitekture grada Beograda.
 
 
 
 • Hotel Avala je idealno mesto za održavanje raznih skupova kako privatnog tako i poslovnog karaktera.

  Zahvaljujući predivnom ambijentu Hotel Avala je idealno mesto za održavanje raznih proslava, banketa, koktela, svadbi i venčanja a takođe je spreman da ispoštuje sve zahteve poslovnih manifestacija kao što su kongresi i seminari.
 
                
 

Ukoliko se odlučite da izaberete hotel Avalu za domaćina nekog od vaših događaja na raspolaganju Vam je

 • jedna velika sala za 130 osoba
 • dve manje za po 40 osoba
 • sale pod otvorenim nebom (balkoni) za 600 osoba + dve manje za po 200 + jedna za 50 osoba

Takođe bi smo Vam ponudili i usluge kateringa odnosno uslužnog spremanja, dostave i posluživanja hrane i pića. Naš katering tim je u mogućnosti da opskrbi i usluži preko 1200 Vaših zvanica!!!

Naša dugogodišnja tradicija i veliko znanje u oblasti ugostiteljstva Vam je garancija da će svi Vaši zahtevi biti ispoštovani na najbolji mogući način.  

 
 
Hotel Avala je pravo mesto za boravak svih onih uživalaca zdravog, prirodnog ambijenta bilo da su oni u poseti Beogradu ili dolaze iz njega jer ne žele boraviti u oblacima smoga koji su na našu veliku žalost nadvisili naš lepi grad.

Relativna blizina internacionalnog auto puta E-70 (Beograd-Solun) Vam omogućava da za kratko vreme stignete do Beograda (ili iz njega) ili nastavite putovanje do neke druge destinacije.

U miru avalske šume, koja je već više od dva veka rezervat prirode, nudimo Vam gostoprimstvo u nekom od naša:

 • tri apartmana
 • trinaest dvokrevetnih soba, što su i naši smeštajni kapaciteti
 
 • Proporcija veličine objekta i smeštajnih kapaciteta Vam garantuje da ćete za vreme boravka u hotelu uživati potrebnu privatnost.

  Hotel raspolaže izuzetno velikim, sopstvenim parkingom sa čuvarom pa će vaš automobil tu imati svu potrebnu sigurnost. 
 
              
 
 • Restoran stoji na raspolaganju svim gostima hotela kao i drugim posetionima. Gosti restorana se mogu služiti hotelskim parkingom sa noćnim čuvarom koji je spreman da primi više od nekoliko stotina vozila.
 • Restoranska sala je kapaciteta 120 gostiju + 2 sale za po 40. U okviru restorana se nalaze i sale pod otvorenim nebom (balkoni) za 600 osoba + dve manje za po 200 + jedna za 50 osoba.
 • Pozivamo Vas da u izuzetno prijatnoj atmosferi ovog planinskog restorana probate neko od tradicionalnih, srpskih specijaliteta kao što su roštilj na ćumuru ili teleće pešenje. Naši iskusni kuvari će vam učiniti iskustvo srpske nacionalne kuhinje nezaboravnim.
 • Vinska karta je prilagođena jelovniku te se na njoj nalaze artikli poznatih srpskih vinarija a naravno možete po želji dobiti i flašu nekih stranih proizvođača.
 
 
 
                
 
 • Avala je jedno od omiljenih izletišta beograđana i svih onih koji su u poseti Beogradu ili samo u prolazu. Avalom se proteže i desetak kilometara obeleženih planinarskih staza kao i nekoliko kilometara asfaltnog puta.

  Na Avali su se do sada održavala takmičenja u orijentiringu, veranju (climbing), planinskom biciklizmu (Mountain bike) kao i pojedine etape brdskog relija. 

  U podnožju planine na putu prema beogradskom naselju Kumodraž nalazi se i rodna kuća vojvode Stepe Stepanovića poznatog srpskog vojskovođe koji je svetsku slavu stekao osvojivši prvu bitku u korist savezničke alijanse u Prvom svetskom ratu.

  Na putu prema Beogradu, u selu Jajinci, nalazi se Spomen-park na mestu gde su Nemci, tokom Drugog svetskog rata, streljali oko 80.000 ljudi
 
 
 
Beli potok - Beograd - Avala, Jajinci
011 3906624; 011 3906621;
LOKACIJE
  Lokacija
 1. Beograd Avala, Jajinci Beli potok
  +381 11 3906624; +381 11 3906621;
Povezane kategorije:

Poruku prima: Hotel avala

Ime i prezime:*

e-mail:*

telefon:*

Poruka:*

*Obavezno je popuniti sva polja

Back to Top
Portal Srbija logo

Copyright © Portal Srbija 2006-2022 :: Powered by PORTALSRBIJA