FUTURE HEALTH

Future health

 
 
 info@futurehealth.rs
 
 • MATIČNE ĆELIJE - Future Health
 
               
 
 • Mi smo bili PRVA privatna, porodična banka pupčane krvi u Velikoj Britaniji koja je dobila potpunu akreditaciju kao banka humanih tkiva 2004. godine od MHRA (UK's Medicines & Healthcare products Regulatory Agency), agencije britanskog Ministarstva zdravlja (broj akreditacije 0083/00/00/0-04)). Mi smo odobreni od Agencije za humana tkiva, (HTA). 7. aprila 2006. dobili smo cenjenu licencu od HTA, a u skladu sa EU Direktivama, EU Tissues and Cells Directives (2004-2006). 1. septembra 2006. bili smo ponovo PRVA privatna banka tkiva koja je dobila trogodišnju nezavisnu licencu od HTA.
 
 • Agencija za humana tkiva (HTA) reguliše procesiranje i čuvanje humanih tkiva, za veći broj propisanih namena, a u skladu sa Zakonom o humanim tkivima.
 
 • Kao deo zakonskih ovlašćenja, HTA vrši inspekciju objekata, proveravajući da se sve radnje vrše propisno, po kriterijumima izdate licence.
 
 • Krajem 2007, završili smo gradnju novih laboratorija. HTA je izvršila inspekciju laboratorije i ostalih objekata i obnovila licencu na naredne 3 godine. Broj licence 22503 02-04-08.
 
 • To znači da je sve, od metodologije prikupljanja, preko laboratorijskih procesa i objekata za čuvanje, prošlo rigoroznu inspekciju i potpuno odobreno.
 
 • Naša sopstvena namenski napravljena laboratorija poštuje smernice Code of Practice for Human Tissue Banks, takođe smernice Microbiological Safety of Human Organs, Tissues and Cells used in Transplantation, kao i važeću Dobru proizvođačku praksu (cGMP). Takođe postupamo po svim važećim direktivama EU.
 
       
 
 • Mi koristimo najsavremeniju opremu za procesiranje i krioprezervaciju i radimo po merama najviše sigurnosti i protokolima monitoringa.
 
 • Na primer, mi insistiramo da prikupljanje vrše samo zdravstveni radnici, transport se obavlja u termalnoj transportnoj kutiji sa zaštitom od neželjenih temperaturnih uticaja, a preko odobrenog medicinskog kurira.
 
 • Future Health je lociran u Notingemu, Velika Britanija, gde imamo sopstvene, namenski izgrađene laboratorije, objekte za čuvanje i administraciju. Već prikupljamo uzorke iz više od 35 zemalja. Imamo kancelarije u više od 15 zemalja. Mreža naših kancelarija se brzo uvećava kako bi izašla u susret potrebama svake zemlje i kulture.
 
 • Činjenica da smo akreditovani čini sigurnim i mirnim ne samo roditelje, već i zdravstvene radnike.
 
              
 
 • Šta znači imati licencu kao Banka humanih tkiva?
 
 • To nije obična laboratotijska licenca. Mi legalno možemo da postupamo sa humanim tkivima i ćelijama
 • Mi možemo legalno da transportujemo Humane ćelije (Biološki materijal) u i između zemalja, a po EU direktivama
 • Uzorke mogu da koriste:
  1. Donor/dete (Autologna primena)
  2. Drugi član porodice ili druga osoba (alogena/heterologna primena)
 • Uzorak je legalno prihvatljiv za sve bolnice i transplantacione centre kao supstanca za injekcije
 
 • Čuvanje matičnih ćelija je proces gde se pupčana krv (bogata matičnim ćelijama) iz pupčane krvi vaše bebe, bezbedno prikupljena pri rođenju, korišćenjem Kita koji obezbeđuje Future Health, pod strogim uslovima zamrzava i čuva u namenski napravljenim kontejnerima.
 
 • Kit za prikupljanje sadrži sve što je potrebno za bezbedan transfer pupčane krvi do naših specijalno izgrađenih objekata za čuvanje. Ti objekti su prvi i najstariji porodični centar u Velikoj Britaniji sa akreditacijom UK MHRA. To čini logičnim vaš izbor kad odlučujete kome ćete poveriti odgovornost za čuvanje matičnih ćelija vašeg deteta.
 
              
 
 
 
 • Šta su matične ćelije?
  Matične ćelije se smatraju "gradivnim elementima" ili master ćelijama krvi i imunog sistema.
  Matične ćelije su vrlo "spretne" i mogu da se razviju u mnogo različitih tipova ćelija u organizmu. One mogu da budu smatrane kao sistem za "popravljanje" organizma, gde matične ćelije (ili progenitorske ćelije) imaju potencijal da postanu novi tip ćelija sa više specijalizovanom funkcijom, naprimer ćelije srčanog mišića za popravljanje oštećenog srčanog mišića.
  Matične ćelije se smatraju "gradivnim elementima" krvi i imunog sistema.
  U proteklih 20 godina više od 20 000 transplantacija matičnih ćelija je pomoglo u tretmanu mnogih bolesti opasnih po život "popravljajući" oštećene delove tela. Pored standardnih medicinskih tretmana gde se matične ćelije iz pupčane krvi rutinski koriste, istraživanja koja su u toku fokusiraju se na nove mogućnosti upotrebe. Na primer, istraživači u Great Ormond Street Hospital (GOSH) i Institute of Child Health (ICH) dobili su ohrabrujuće rezultate da bi se matične ćelije iz pupčane krvi mogle koristiti za razvijanje u plućne ćelije.
  Matične ćelije iz pupčane krvi NISU iste kao embrionalne matične ćelije, one su slične matičnim ćelijama iz koštane srži
 
 • U koje svrhe mogu da se primenjuju matične ćelije?
  Lista primera gde su matične ćelije napravile pozitivne promene u nečijem životu je sve duža. Njihova jedinstvene osobine omogućavaju organizmu da doslovno regeneriše oštećene ćelije i organe. Upotreba matičnih ćelija danas može pomoći u terapiji leukemije, anemije i srčanih problema.
  Matične ćelije omogućavaju oragnizmu da regeneriše oštećene ćelije i obnovi organe.
  Future Health omogućava jedinstvenu priliku da zaštitite zdravlje vašeg deteta u budućnosti.
  Moguće je da se čak i nasledne bolesti uspešno leče korišćenjem matičnih ćelija iz pupčane krvi. To je moguće jedino ako se potpuno poštuje testiranje i procesiranje po smernice Britanskog Ministarstva Zdravlja. Ako potpuno testiranje nije izvršeno uzorak ne može biti korišćen za druge članove porodice.
  Naši medicinski eksperti su uvek na raspolaganju da razgovaraju sa vama kako su korišćene matične ćelije i kod kojih bolesti.
 
 
 
Gospodar Jevremova 41 - Beograd - Stari Grad
011 3034400; 011 3034401; 060 3088344;
LOKACIJE
  Lokacija
 1. Beograd Stari Grad Gospodar Jevremova 41
  +381 11 3034400; +381 11 3034401; +381 60 3088344; +381 60 3034401;
Povezane kategorije:

Poruku prima: Future health

Ime i prezime:*

e-mail:*

telefon:*

Poruka:*

*Obavezno je popuniti sva polja

Back to Top
Portal Srbija logo

Copyright © Portal Srbija 2006-2023 :: Powered by PORTALSRBIJA