FAROS LUMEN

Faros lumen

 
 
office@faros-lumen.rs 
support@faros-lumen.rs  
 
 • ECO TYPHOON GORIONIK NA DRVENI PELET
 
     
 
 
 
 • Razvijamo progresivna rešenja
  Faros Lumen je preduzeće nastalo u Beogradu vođeno idejom kreiranja originalnih tehnoloških rešenja u domenu različitih privrednih grana. Od svog osnivanja ulažemo u razvijanje naprednih sistema upravljanja za uređaje različitih funkcionalnosti i namena. Ulaganjem u progresivna elektronska rešenja ulažemo u veću efikasnost uređaja i bolji kvalitet života i rada.
 • Sarađujemo sa vrhunskim ekspertima
  Svaka dobra ideja traži adekvatnu i relevantnu podršku kako bi bila realizovana. Osim jasne vizije koju smo pratili tokom godina svog postojanja, uz sebe smo imali podršku stručnjaka različitih ekspertiza koji su nas usmeravali u izradi uređaja i kontrolisali svaki aspekt njihovog funkcionisanja. Rezultat su maksimalno optimizovana i efikasna rešenja u skladu sa važećim standardima, kao i konstantan visok nivo adekvatne i pravovremene usluge.
 • Ulažemo u profesionalni kadar
  Naša vizija je stalno učenje, usavršavanje i motivacija zaposlenog osoblja kako bi u svakom momentu zadovoljili potrebe naših klijenata kvalitetom proizvoda i usluge i bili u toku sa kretanjima i promenama na tržištu. Težimo ostvarivanju održivih i dugoročnih planova i opipljivih rezultata. Ulaganjem u profesionalni kadar ulažemo u budućnost firme i korisnika njenih usluga.
 • Pružamo adekvatnu podršku
  U skladu sa funkcionalnošću i namenom uređaja, obezbeđujemo profesionalnu tehničku podršku svojim korisnicima. Negujemo kontinuirani odnos sa partnerima i klijentima i vodimo računa o njihovim potrebama koje se tiču proizvoda koje im nudimo. Uz transparentnu komunikaciju karakteristika proizvoda i pravovremenu i adekvatnu podršku, ulažemo u dugoročna partnerstva i odnose sa korisnicima.
 
     
 
 • Ugradnja i namena
  Gorionik na drveni pelet – sa svim pratećim elementima i elektronskom kontrolom procesa sagorevanja, snage do 35 kw ili do 50 kw koristi se za proizvodnju toplotne energije, pre svega za zagrevanje domaćinstava. Ovakav gorionik može biti instaliran nezavisno na postojeći kotao na čvrsto gorivo, ali omogućava i zamenu postojećih gorionika (na tečno ili gasovito gorivo) čime se kod korisnika promoviše upotreba obnovljivih izvora energije na energetski efikasan i ekološki prihvatljiv način. Originalno tehničko rešenje i napredan sistem upravljanja povećavaju energetsku efikasnost procesa proizvodnje toplotne energije (uz minimalno zagađenje životne sredine) i komfor korisnika pri korišćenju.
 • Opis konstrukcije
  Konstrukcija gorionika na drveni pelet se sastoji od primarne cevi u kojoj se obavlja proces sagorevanja i sekundarne koja omogućava da se dodatno u zonu sagorevanja uvodi sekundarni vazduh. Uvođenjem sekundarnog vazduha u vrh gorionika opremljenog lopaticama nastaje turbulencija u zoni sagorevanja što omogućava dogorevanje produkata nepotpunog sagorevanja (pre svega CO). Ovakvo konstruktivno rešenje omogućava potpuno drugačiji način sagorevanja u odnosu na ostale proizvođače koji koriste samo jednu cev ili perforiranu posudu za sagorevanje peleta. Uz dvostepeno sagorevanje peleta, kontrola procesa sagorevanja kod EcoTyphoon gorionika je jednostavna i upravo takva konstrukcija ga čini energetski i ekološki efikasnim. Elektromotorna čistilica omogućava povremeno mešanje sloja peleta koji sagoreva, čime se poboljšava proces dovođenja vazduha u zonu sagorevanja, sprečava topljenje pepela i stvaranje naslaga u gorioniku, što svodi održavanje gorionika u sezoni grejanja na minimum. Ovakav koncept omogućava korišćenje goriva slabijih kalorijskih karakteristika.
 • Upravljanje i kontrola
  Razvoj elektronske upravljivosti gorionika zasniva se na kontroli rada motora i senzorskim brojanjem obrtaja čime je omogućena fina regulacija doziranja peleta i protoka vazduha. Rezultat je ekonomična isporuka energije u preko 20 različitih brzina rada gorionika kao i konstantna zadata temperatura u kotlu bez velikih odstupanja. Kontrola rada se zasniva na prikupljanju podataka iz komore za dovod vazduha o pritisku, temperaturi i iz zone sagorevanja o intenzitetu plamena , što povećava sigurnost usled mogućeg otkaza sistema kao i praćenje servisne dijagnostike i statistike rada gorionika u svrhu poboljšavanja performansi.
 
 
 
     
 
 • Komfor i inteligencija
  Gorionik poseduje automatski preslagač peleta, pa je ručno preslaganje nepotrebno. Takođe, poseduje merač nivoa peleta u rezervoaru za gorivo i na osnovu dobijenog parametra o preostalom peletu i trenutnoj snazi sagorevanja, uređaj može prediktivno da produži rad obaranjem snage ili temperature. Napredna tehnologija pruža mogućnost uređaju da o svim parametrima može obavestiti korisnika preko GSM modema na njegov mobilni telefon.
 • Dodatna autonomija
  Razvoj kontrole motora na DC 12V omogućava rad sistema na alternativnom izvoru napajanja. Padom mrežnog napona, uređaj prepoznaje rad na akumulatorskom napajanju i menja režim rada. Pošto je na akumulatorskom napajanju nemoguće izvršiti potpalu zbog snage grejača, nakondostizanja zadate temperature, uređaj prelazi u  „tihi režim rada“ i uz minimalno sagorevanje održava rad do povratka napona, što smanjuje potrošnju energije pri povratku na standardni režim rada i ne dozvoljava potpuno hlađenje radijatora.
 • Android App
  Dodatna prednost ovog uređaja je to što mož e slati SMS poruke ili GPRS pakete sa podacima na Android aplikaciju čime se ostvaruje daljinska kontrola uređaja, uvid u trenutno stanje kao i dobijanje alarma u slučaju nepravilnosti u radu (kao što su odsustvo mrežnog napona, nizak nivo peleta, greška u radu i slično).
 • Aplikacija omogućava kontrolu na relaciji:
  - Korisnik – uređaj – Korisnik direktno upravlja uređajem.
  - Više korisnika – uređaj – Ako jedan korisnik promeni parametre, aplikacija sinhronizuje aktuelne podatke svim ostalim korisnicima.
  - Korisnik – više uređaja – Korisnik posebno ili grupno upravlja uređajima na nekoliko lokacija i dobija individualne  ili grupne statističke podake o radu i utrošenoj energiji.
 
 
 
 • ECO TYPPHOON
 
 • EcoTyphoon je jedinstven tip gorionika na drveni pelet na našem tržištu, snage do 35kw ili do 50kw. Inovativno konstrukciono rešenje uz elektronsku kontrolu rada omogućava značajnu uštedu energije, a samim tim i uštedu novca utrošenog na zagrevanje raznih tipova objekata. Ovakvo rešenje je nastalo kao proizvod odbacivanja perforirane posude za sagorevanje peleta koja je sastavni deo kod većine proizvođača gorionika. Ta promena omogućava uvođenje elektromotorne čistilice za povremeno mešanje sloja peleta koji sagoreva. Time se sprečava topljenje pepela i stvaranje naslaga u gorioniku, a održavanje gorionika u sezoni grejanja svodi na minimum.
 • Dodatno sagorevanja
  Pomoću inovativnog sistema „Afterburn“ sagorevanja uvodi se sekundarni vazduh u vrh gorionika opremljenog lopaticama usled čega nastaje turbulencija u zoni sagorevanja što omogućava dogorevanje produkata nepotpunog sagorevanja, pre svega CO.
 • Regulacija doziranja peleta
  Za razliku od ostalih proizvođača doziranje peleta kod Eco Typhoon gorionika zasniva se na kontroli rada motora i senzorskim brojanjem obrtaja čime se postiže fina regulacija dovoda peleta. Rezultat fine regulacije doziranja peleta je konstantno održavanje plamena.
 • Režimi rada
  Različiti režimi rada korisniku omogućavaju pametno korišćenje energije i sprečavaju potpuno hlađenje radijatora, pružajući osećaj stalne topline i komfora. Sistem je potpuno bezbedan i izrađen u skladu sa najvišim standardima energetske efikasnosti. Uz minimalnu količinu otpada i efikasnu potrošnju energije, brine kako o životnoj sredini, tako i o kućnom budžetu.
 • Alternativno napajanje
  U slučaju nestanka mrežnog napona, uređaj prelazi na akumulatorsko napajanje i menja režim rada do povratka napona. Uz kontrolu nivoa peleta u rezervoaru, postiže se produženi rad uz smanjivanje temperature u kotlu.
 • Daljinsko upravljanje sistemom
  Uz pomoć Android aplikacije, korisnik u svakom momentu ima uvid u rad sistema i dobija potpunu daljinsku kontrolu uređaja.
 • Namena – Proizvodnja toplotne energije, pre svega za zagrevanje domaćinstava.
 • Ugradnja - Ugrađuje se na postojeći kotao na čvrsto gorivo ili menja postavljene gorionike na tečno ili gasovito gorivo.
 • Ekološki aspekt – Koristi obnovljive izvore energije na efikasan i ekološki prihvatljiv način.
 
     
 
 
 
 • SERVIS i USLUGE
 
 • Jednostavna ugradnja
  Vršimo besplatan transport, ugradnju i podešavanje uređaja u skladu sa Vašim kotlom kako bi se postigla maksimalna efikasnost uređaja.
 • Dve godine garancije
  Kupovinom Eco Typhoon gorionika ostvarujete pravo na garanciju u trajanju od 24 meseca.
 • Profesionalna podrška
  Zauzimanjem veoma značajne i odgovorne pozicije na tržištu preuzeli smo i obavezu da kao proizvođač pružamo kompletnu podršku od momenta kupovine do ugradnje i održavanja uređaja, kao i snabdevanja peletom.
 • Faros Lumen kartica
  Nakon isteka garantnog perioda, uz našu Faros Lumen karticu koja podrazumeva godišnju članarinu, stičete pravo na besplatne godišnje preglede uređaja i popravke u slučaju kvara (osim u slučaju potrebe za kupovinom rezervnih delova).
 
     
 
 
 
 • “Faros Lumen je kompanija koja brine o svojim korisnicima i podršci koju im pruža”.
 
     
 
 
 
Aleksandra Deroka 17 - Beograd - Mirijevo
011 4146710; 069 2225588;
LOKACIJE
  Lokacija
 1. Beograd Mirijevo Aleksandra Deroka 17
  +381 11 4146710; +381 69 2225588;
Povezane kategorije:

Poruku prima: Faros lumen

Ime i prezime:*

e-mail:*

telefon:*

Poruka:*

*Obavezno je popuniti sva polja

Back to Top
Portal Srbija logo

Copyright © Portal Srbija 2006-2020 :: Powered by PORTALSRBIJA