FABRIKA ŠEĆERA "BAČKA" VRBAS

Fabrika šećera "Bačka" vrbas

 
 
 
 info@sunoko.co.yu
 
                       
 

Kompanija Sunoko je većinski direktni ili indirektni akcionar u fabrikama šećera u Baču, Kovačici, Pećincima i Vrbasu. Procenat učešća kompanije Sunoko u akcijskom kapitalu fabrike šećera "Bačka" Vrbas iznosi 90,26%.

Tehnološki proces prerade šećerne repe i proizvodnje šećera odvija se na način uobičajen u savremenim fabrikama šećera u svetu.

 
 
 
                      
 

AKTUELNI KAPACITET PRERADE

Kapacitet prerade šećerane iznosi oko 6.000 tona repe/dan.

Maksimalni planirani godišnji kapacitet je:

 • 80.000 tona šećera
 • 22.000 tona melase 
 • 23.000 tona peletiranog suvog rezanca
 
                      
 

ASORTIMAN FINALNIH PROIZVODA

Tokom kampanje prerade šećerne repe proizvodi se šećer koji se skladišti u u dva metalna silosa kapaciteta od po 40.000t gde se pod klimatiziranim uslovima čuva do konačne prodaje. Prilikom prodaje moguća je isporuka u sledećem obliku:

 • Šećer kristal u rinfuzi
 • Šećer kristal u JUMBO vrećama od 1000 i 1200 kg
 • Šećer kristal pakovan u natron ventil vreće od 25 i 50 kg

Tokom procesa proizvodnje šećera dobijaju se i nusproizvodi koji se takode valorizuju na tržištu. To su:

 • Sušeni i sirovi rezanac šećerne repe
 • Peletirani rezanac šećerne repe u rinfuzi
 • Peletirani rezanac šećerne repe pakovan u vrećama od 45 kg
 • Melasa
 
 
 
                     
 

POLITIKA ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

Svi zaposleni Sunoko Group-e na čelu sa menadžmentom kompanije, opredeljeni su za sprečavanje zagađivanja životne sredine i uspostavljanje, dokumentovanje, primenu i neprekidno unapređenje sistema upravljanja zaštitom životne sredine u skladu sa zahtevima standarda JUS ISO 14001:2004 i odgovarajućim zakonima i propisima o zaštiti životne sredine, o čemu svedoče završene investicije, kao i tek planirane.

Uspešnost sistema i privrženost na svim nivoima i funkcijama se ostvaruje kroz prethodno identifikovanje svih aspekata značajnih za zaštitu životne sredine, obavljanje svojih proizvodnih i drugih aktivnosti u skladu sa odgovarajućim zakonima, propisima i drugim zahtevima o zaštiti životne sredine, obrazovanje i podsticanje zaposlenih da stalno poboljšavaju zaštitu životne sredine i na kraju informisanje svojih poslovnih partnera i drugih zainteresovanih o sopstvenom opredeljenju za zaštitu životne sredine.

 
                     
 

HACCP

Sve četiri fabrike šećera iz sastava Sunoko Group-e, najvećeg proizvođača i izvoznika šećera u Srbiji imaju sertifikat o bezbednosti prehrambenih proizvoda HACCP. Uvođenje ovog sistema podrazumeva kontrolu celokupnog procesa proizvodnje šećera - počevši od primarne proizvodnje osnovne sirovine, šećerne repe, prijema polaznih materijala, prerade, pa do isporuke gotovih proizvoda u transportno vozilo krajnjem kupcu. Ta kontrola se ostvaruje korišćenjem primenom:

 • Principa dobre proizvođačke prakse u prehrambenoj industriji
 • Uvođenjem HACCP sistema koji je usaglašen sa REQUIREMENTS FOR A HACCP sistem BASED FOOD SAFETY SYSTEM 2002

Fabrike šećera u sastavu Sunoko Group svoj poslovni uspeh i dalji razvoj zasnivaju na izradi proizvoda usaglašenog sa potrebama i očekivanjima kupaca tj.krajnjih korisnika, te zahtevima normativnih dokumenata koji se odnose na kvalitet i bezbednost proizvoda.

Fabrike šećera u sastavu Sunoko Group su opredeljene da na svim tržištima postanu sinonim za kvalitet, bezbednost i higijensku ispravnost proizvoda.

 
                     
 
 
 
 
 
                    
 
 
 
Kolonija Šećerane 9 - Vrbas -
021 705102;
LOKACIJE
  Lokacija
 1. Vrbas Kolonija Šećerane 9
  +381 21 705102;
Povezane kategorije:

Poruku prima: Fabrika šećera "Bačka" vrbas

Ime i prezime:*

e-mail:*

telefon:*

Poruka:*

*Obavezno je popuniti sva polja

Back to Top
Portal Srbija logo

Copyright © Portal Srbija 2006-2024 :: Powered by PORTALSRBIJA