DIJAGNOSTIČKI CENTAR ZEMUN

Dijagnostički centar zemun

 
 
dczemun@gmail.com  
 
 • RADIOLOGIJA
 • NEURORADIOLOGIJA
 • NEUROPSIHIJATRIJA
 • UROLOGIJA
 • NEUROLOGIJA
 • MAGNETNA REZONANCA
 • KOMPJUTERIZOVANA TOMOGRAFIJA
 • ELEKTROENCEFALOGRAFIJA - EEG
 • DIJAGNOSTIKA ULTRAZVUKOM
 
     
 
 
 
 • Brinući o Vašem Zdravlju prethodnih 7 godina i uvažavajuči sve Vaše realne potrebe u prevenciji i dijagnostici bolesti, Dijagnostički Centar Zemun je angažovao ekipu vrhunskih medicinskih stručnjaka i nabavio novu medicinsku opremu, čime je omogućio proširenje broja i vrsta dijagnostičkih procedura.
 
     
 
 • Uz proverenu ekipu radiologa iz oblasti CT, MR i Ultrazvučne dijagnostike i subspecijalista iz oblasti neurologije, kardiologije, urologije i pulmologije, koji koriste najsavremenije dijagnostičke uređaje, spremni smo da na najbolji način omogućimo dobijanje pravovremene i tačne dijagnoze.
 
     
 
 • Dugogodišnji kvalitetan rad, permanentno ulaganje u kvalitet stručnog tima i korišćenje najnovijih naučnih i tehnoloških dostignuća je omogućio da specijalistička ordinacija iz oblasti radiološke dijagnostike preraste u zdravstvenu ustanovu – specijalnu bolnicu za neurologiju.
 • Dakle, spojili smo poslednju reč medicinske tehnike, adekvatan prostor, obučene eksperte i ostvarili uslove evropske medicine.
 
 
 
 • MAGNETNA REZONANCA
  - Pregled se obavlja u specijalnoj MR sali gde pacijent leži na stolu koji se uvlači u cev MR aparata. Za pregled nije neophodna nikakva prethodna priprema. Pregled je apsolutno BEZBOLAN i ne traje dugo.
  - Neophodno je da se NE POMERATE za vreme pregleda, a rentgen tehničar će Vas obavestiti o završetku pregleda. U toku pregleda se čuje buka ("lupanje") koje potiče od promene gradijenta magnetnog polja i normalna je tehnička karakteristika aparata.  
  - Kod manjeg broja osoba javlja se u toku pregleda svetlucanje u očima, kao i metalni ukus u ustima ali su to prolazni efekti koji prestaju po završetku pregleda.
 
 • KOMPJUTERIZOVANA TOMOGRAFIJA (MSCT) 
  - Kompjuterizovana tomografija (MSCT) je radiološki metod snimanja koja pored rentgen zračenja, primenjuje i tomografiju, metodu koja se zasniva na matematičkoj proceduri obrade snimaka ili tomografskoj rekonstrukciji snimaka uz primenu savremenih računara i programskih paketa u njima.
  - Tokom MSСТ pregleda, vrlo često se pacijentu daje kontrastno sredstvo, u venu i to u toku samog skeniranja, i na taj način poboljšava se vizuelni prikaz nekog organa.
  - Kontrastno sredsvima daje se u ruku intravenskim putem i to obično u lakatni venu klasičnim putem, ili kroz postavljenu intravensku liniju (putem infuzije), intravenozno u vidu "bolusa". Pored intravenskog unosa kontrast se može uneti u telo neposredno pre snimanja i preko usta "peroralno".
 
     
 
 • ELEKTROENCEFALOGRAFIJA - EEG
  - Elektroencefalografija je posebna neurofiziološka metoda koja registruje moždanu električnu aktivnost preko elektroda smeštenih na poglavini ili subduralno odnosno unutar moždanog tkiva (što se koristi u preoperativnoj pripremi bolesnika sa epilepsijom).
  - EEG beleži moždane talase koji su prema frekvenciji podeljeni na delta talase, teta talase, alfa talase i beta talase.
  - Pojedina normalna (budnost, spavanje, dremanje) i patološka stanja (epilepsija, encefalopatija, moždani udar ili druge strukturne lezije mozga) imaju svoj specifičan EEG zapis, zahvaljujući kojem je EEG uvršten kao neophodna dijagnostička metoda u ispitivanju epilepsije.
 
 • DIJAGNOSTIKA ULTRAZVUKOM
  - Dijagnostika ultrazvukom je metoda koja se primenjuje u medicinskoj dijagnostici već preko 60 godina. Za sve to vreme ona se razvija, usavršava, proširuje oblasti primene i poboljšava dijagnostičke rezultate.
  - Za razliku od mnogih drugih dijagnostičkih metoda koje postoje, dijagnostika ultrazvukom je potpuno neškodljiva- bezopasna, ne zavisi od funkcije organa koji se pregleda, veoma primenljiva i u najtežim uslovima.
  - Dijagnostika ultrazvukom se danas primenjuje u svim granama kliničke medicine.  Najznačajnije oblasti primene su u dijagnostici bolesti - povreda i dr.
 
     
 
 
 
 • U našem dijagnostičkom centru, na magnetnoj rezonanciji i skeneru mogu se pregledati:
  - mozak
  - sinusi
  - orbite
  - uši i nosni hodnici
  - ždrelo (gornje, srednje i donje)
  - vrat i štitna žlezda
  - vratna, grudna i lumbalna kičma
  - pluća i grudni koš, sredogruđe
  - jetra, slezina, pankreas
  - bubrezi i nadbubrežne žlezde
  - prostata, testisi
  - ginekološki organi, bešika
  - zglobovi kuka, ramena, kolena, skočni...
  - kosti, mišići
  - MR angiografija glave i vrata i dr.
 
     
 
 • Na ultrazvučnom aparatu:
  - EHO abdomena, male karlice
  - Vrata, štitaste žlezde, mekih tkiva
  - EHO dojke
  - Kolor doppler vena i arterija nogu
  - Kolor doppler krvnih sudova vrata 
  - Kolor doppler krvnih sudova ruku
  - Kolor doppler abdominalne aorte
  - EHO urološki pregled
  - EHO srca sa kolor dopplerom
 
 • Na elektroencefalografu:
  - EEG standard
  - EEG u seriji
  - EEG posle deprivacije spavanja
  - poligrafija
 
 
 
 • Moderna medicina u evropskoj Srbiji!!! 
 
 
 
Tošin bunar 6 - Beograd - Novi Beograd
011 3160309; 063 351601;
LOKACIJE
  Lokacija
 1. Beograd Novi Beograd Tošin bunar 6
  +381 11 3160309; +381 63 351601;

Poruku prima: Dijagnostički centar zemun

Ime i prezime:*

e-mail:*

telefon:*

Poruka:*

*Obavezno je popuniti sva polja

Back to Top
Portal Srbija logo

Copyright © Portal Srbija 2006-2020 :: Powered by PORTALSRBIJA