BELIT

Belit

 
 
 office@belit.co.rs
 

Projektovanje i izrada IT rešenja za elektronsko trgovanje

 • međubankarska tržišta novca i deviza
 • softver za berzansko i brokersko posredovanje i izveštavanje
 • klijentska rešenja za platni promet složenih preduzeća
 
     
 
 • Belit d.o.o. Beograd je preduzeće osnovano 2001 od strane IT eksperata, prethodno zaposlenih u Tržištu novca i kratkoročnih hartija od vrednosti Beograd, koji su kreatori prvog domaćeg elektronskog dealing sistema BELT (od 1992) kao i niza programa vezanih za poslovanje brokerskih kuća i banaka.

  Specijalnost Belit-a je u projektovanju i razvoju softvera za potrebe banaka i finansijskih organizacija, a posebno u domenu elektronskog trgovanja i elektronskog izveštavanja. U okviru ove orijentacije referentna lista Belit-a obuhvata sve banke koje posluju u Srbiji.

  Poslovana orijentacija u poslednje tri godine usmerena je na učešće Belit-ovih eksperata u projektovanju, razvoju i implementaciji kompleksnih registara (Kreditni biro, Registar poreskih obveznika, Registar korisnika primarne zdravstvene zaštite) za potrebe Udruženja banaka Srbije i Republičkih institucija.

  Referentna lista, stručnost, iskustvo i rezultati u razvoju softvera omogućili su Belit-u dobijanje realizacije niza IT projekata za potrebe državnih institucija u Srbiji (Poreska uprava, Ministarstvo finansija, Uprava za javne nabavke, Republička direkcija za robne rezerve, Agencija za sanaciju banaka, Republička statistika, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo za nauku, Ministarstvo zdravlja) kao i za složene kompanijske sisteme u Srbiji (Dunav osiguranje, Velefarm holding).

  U periodu 2001-2007 Belit posluje kao tehnička podrška Udruženja banaka Srbije za čije potrebe su projektovani, razvijeni, implementirani, održavani i nadgledani projekti vezani za međubankarsko poslovanje (Međubankarsko tržište deviza, Međubankarsko dinarsko novčano tržište, Bilbon, Finnet, 8 servisa za međubankarsko trgovanje, Kreditni biro).

  Projekat “Kreditni biro” za fizička i pravna lica koji uključuje sve domaće banke, leasing kompanije investicione i garancijske fondove i ostale davaoce kreditnih usluga ocenjen je najvišim ocenama od strane domaćih i inostranih eksperata.

  Sistem za generisanje izveštaja u elektronskoj formi i njihovo dostavljanje Narodnoj banci Srbije (Bank report) omogućava bankama korisnicama dnevno i periodično izveštavanje u formatima koji se promptno usklađuju sa izmenana zakonske regulative.

  Software za elektronsku aukciju Hartijama od vrednosti (E-aukcija) omogućava bankama korisnicama da u realnom vremenu učestvuju na aukcijama koje organizuje NBS i na kojima se trguje Hartijama od vrednosti koje emituje Narodna banka Srbije i država Srbija, posredstvom RTGS sistema za elektronski platni promet procedurom razmene elektronskih dokumenata u SWIFT formatu.
 
 
 

Pored navedenih ostale delatnosti kojima se bavi Belit su:

 • IT konsalting i inženjering
 • Instalacija i administracija sistemskog softvera
 • Instalacija i ordržavanje računarskih mreža
 • Prodaja i servisiranje hardvare-a
 • Projektovanje i razvoj Web aplikacija
 • Web design
 
 
 
Obilićev venac 18-20 - Beograd - Stari Grad
011 2030403;
LOKACIJE
  Lokacija
 1. Beograd Stari Grad Obilićev venac 18-20
  +381 11 2030403;

Poruku prima: Belit

Ime i prezime:*

e-mail:*

telefon:*

Poruka:*

*Obavezno je popuniti sva polja

Back to Top
Portal Srbija logo

Copyright © Portal Srbija 2006-2020 :: Powered by PORTALSRBIJA