AMEROVIT

Amerovit

 
 
amer@amertea.com
 
 • Osnovna delatnost kompanije je proizvodnja i promet lekovitog bilja, proizvodnja čaja, dijetetskih proizvoda i sredstava opšte namene.
 
      
 

PROIZVODI

 • AMER PROM
     - Amer čaj
 • DIJETETSKI PROIZVODI
     - Kapsule i tablete
     - Kreme i masti
     - Kapi
     - Mešavina semena
 • AMER PROM & MAXUS - dijetetski proizvodi
     - Kapsule i tablete
 
 
 
                                       
 
 • AMER ČAJ
     - upala hemoroida, spoljašni i unutrašnji hemoroidi, upala bešike, upala prostate
 
 • Amer čaj je najpoznatiji proizvod AMER PROM-a. To je pomoćno lekovito sredstvo odobrenood Saveznog ministarstva za rad zdravstvo i socijalnu politiku. Klinički je ispitan još 1997 godine na Institutu za urologiju i nefrologiju – Kliničkicentar Srbije.

  Po sastavu Amer čaj je osušeni nadzemni deo biljke Amaranthus blitoides herbaWatson 1877.Proc.Am.Ac.Arts Sci.12: 273. u narodu poznat kao kudravolisni štir.

  Biljna vrsta se kultiviše na parcelama Amer Proma ili na parcelama kooperanata. Dalja prerada biljke – sušenje, sitnjenje, otprašivanje i pakovanje, obavlja se uproizvodnom pogonu Amer Proma u Vlahovu.

  Sistematičnim uvidom u literaturu utvrđeno je da biljna vrsta A. blitoides do sada nije hemijski ispitana. Na Hemijskom fakultetu Univerziteta u Beogradu izvršena je detaljna hemijska analiza nadzemnog dela bilje i utvrđeno prisustvo aktivnih komponenata: flavonoda, saponina, proteina i glikoproteina.
 
         
 

Amer čaj se preporučuje protiv tegoba:

 • upala spoljašnjih i unutrašnjih hemoroida, akutnih i hroničnih upala hemoroida sa ibez  krvarenja,
 • upalamokraćnih kanala,
 • prisustvabakterija u mokraći
 • upala bešike
 • upala prostate
 • izbacivanje peska i taloga iz mokraćnih kanala i bubrega
 
 • Klinička ispitivanja:

  Terapijska efikasnost i podnošljivost Amer čaja ispitana je 1997 godine u Institutu za urologiju i nefrologiju Kliničkog centra Srbije u Beogradu. Studija je obuhvatala 100 pacijenata sa infekcijama urogenitalnog trakta. Od 65 bolesnikasa urinarnom infekcijom, u 42 bolesnika (64,6%) došlo je ili do sterilisanja urinokulture ili je broj klica bio dosta smanjen u odnosu na broj pre terapije. Od 10 bolesnika sa Pseudomonas-om kod njih 5 je došlo do smanjenja infekcije.

  Od 25 pacijenata sa zapaljenskim oboljenjima prostate, kod njih 17 došlo je dosmanjenja subjektivnih metnji, a kod 10 i do popravljanja nalaza u spermokulturi.
  U toku ispitivanja nisu registrovane nikakve nus pojave niti poremećaji u biohemizmu krvi.

  1998. godine obavljeno je kliničko ispitivanje u KBC Zvezdara na 48 bolesnika obolelih od hemoroidalne bolesti. 80% bolesnika je tegobe imalo duže od godinu dana, što govori o hronicitetu bolesti. Svi ovi bolesnici su se lečili lekovimaali nisu uspeli da izleče bolest.

  Rezultati su se pokazali iznenđujuće dobri kod većeg broja bolesnika (43 bolesnika ili 89%), tj došlo je do poboljšanja, smanjenja tegoba ili prestanka tegoba.
 
         
 

Čaj je pakovan u kesice od multipaka i postoje tri vrste pakovanja Amer čaja:

 • 30g – 6 kesica po 5g čaja koje je namenjeno za akutne upale unutrašnjih hemoroida i upalu mokraćnih kanala.
 • 75g – 15 kesica po 5g čaja koje je namenjeno za hronične upale hemoroida,upalu bešike i prostate
 • 200g – 40 kesica po 5g čaja koje je namenjeno za upale hemoroida sa krvarenjem, upalu prostate i izbacivanje taloga iz mokraćnih kanala i bubrega.
 
 
 
     
 

DIJETETSKI PROIZVODI

KAPSULE i TABLETE

 • Antibol M - upala hemoroida, upala bešike, upala prostate 
  Amer-antibolM, kapsule predstavljaju dijetetski proizvod, vrlo efikasan, jedinstvenuformulu esencijalnih sastojaka sa bioflavonoidima, koja se koristi kod tegobaakutnih i hroničnih upala hemoroida, prisustva bakterija u mokraći, upalabešike i prostate.
 • Amer Antibol F - urinarne infekcije, upala hemoroida, spoljašni i unutrašnji hemoroidi, upala bešike, upala prostate
  AmerAntibol F – TR tablete su tablete visokog potencijala, najbolja formula koja sepreporučuje protiv hemoroida u svim stadijumima (bola i krvarenja),hroničnihupala i infekcija mokraćnih kanala,bešike i prostate,kao i za izbacivanjetaloga iz mokraćnih kanala i bubrega.
 • Amer USA - upala hemoroida, spoljašni i unutrašnji hemoroidi, gastritis, čir na želucu i dvanaestopalačnom crevu, zatvor (opscipacija)
  AmerUSA kapsulepredstavljaju dijetetski proizvod koji objedinjuje dejstva flavonoida, karotenai sene. Uspešno rešava probleme zatvora, hemoroida i gastritisa.
 
                                   
 

KREME i MASTI

 • Amer HM - upala hemoroida 
  Amer HM krem predstavlja izuzetno delotvornu kremu. Pomaže u otklanjanju tegoba kodspoljašnjih hemoroida i zapaljenskih procesa na koži.
 • Amer H - herpes infekcije 
  Amer H krem predstavlja idealnu pomoć kod herpetičnih infekcija (svih vrsta herpesa izuzev oka). Primenjuje se 2 – 4 dana,nakon čega dolazi do znatneregresije simptoma (svrab,peckanje),regresije eriterma i vezikulacije.
 • Calendula mast - upala vena,promrzline 
  Calendula mast predstavlja visoko kvalitetnu mast od nevena koja pomaže kod upaljenih i proširenih vena,promrzlina i gljivičnih obolenja stopala.
 • Amer D - upala dojki (mastitis)
  Amer D predstavlja jedinstvenu formulu lekovitih sastojaka polena i  lekovitog bilja koja omogućava normalan protok mleka u dojkama kod majki dojilja i rešava problem zapaljenskih procesa dojki.
 
              
 
 
 

KAPI

 • Sinasin kapi - upala sinusa
  Sinasin kapi predstavljaju prirodni sok lekovitog bilja,koji poseduje antizapaljenska iantibakterijska svojstva,zbog kojih u kratkom roku(1-3 dana)rešava problemeakutne i hronične upale sinusa.
 
                                                                
 

MEŠAVINA SEMENA

 • Amer B - bronhitis
  Amer B predstavlja mešavinu semena koja vrlo efikasno otklanja tegobe akutnog i hroničnog bronhitisa, bronhijalne astme i pušačkog bronhitisa, pri čemu alakšavadisanje i potpomaže izbacivanje sekreta iz bronhija.
 
     
 
 
 

AMER PROM & MAXUS - dijetetski proizvodi

 • Omega 3 - riblje ulje
  Omega3,riblje ulje predstavlja dijetetski proizvod koji je bogat izvor polinezasićenihmasnih kiselina EPA i DHA,koje imaju nezamenljiva pozitivna dejstva na srce i kardiovaskularni sistem. Preporučuju se kod poremećaja metabolizma holesterola i triglicerida, a blagotvorno deluju i kod reumatskih procesa.
 • Spirulina
  Spirulina– plavo-zelena mikroalga,najstarija je biljka na planeti i najbogatiji izvororganskih hranljivih sastojaka,zato je NASA spirulinu nazvala “hranom budućnosti”,aOUN “idealnom hranom za čovečanstvo”.Spirulina je bogataproteinima,hlorofilom,vitaminom B12,beta karotinom,RNA,DNA i mnogim drugimprirodnim sastojcima esencijalnih vitamina,minerala i aminokiselina.Nutricionisti preporučuju Spirulinu kao dodatak ishrani kod dijeta.
  Spirulinastimuliše imuni sistem,podiže energetski nivo organizma,smanjuje apetit,poboljšavavarenje,pojačava seksualnu izdržljivost,pomaže smanjenje holesterola i visokogkrvnog pritiska,smanjuje rizike srčanih oboljenja i anemije.
 
                                 
 
 • Ajkulina hrskavica
  Ajkulina hrskavica je prirodni preparat koji otklanja bolove kod artritisa.Obnavlja oštećenuhrskavicu deluju protivupalno i zaustavlja delje propadanje hrskavice.
 • COENZYME Q10
  CoenzymeQ10 (ubi-quinone) je prisutan u svakoj ćeliji organizma. Njegova uloga uenergetskim procesima ćelije je nezamenljiva,jer ubi-uinon svojim delovanjemobezbeđuje kiseonik za njihovo funkcionisanje.Koenzim Q10 smanjuje rizik od srčanogudara,stimuliše imuni sistem i reguliše krvni pritisak.Poboljšava cirkulacijukrvi kroz srčani mišić.
 • Prirodan san
  Prirodan san je jedinstvena formula lekovitog bilja koja potpomaže relaksaciju i vraćaprirodan san.Aktivne komponente koje ulaze u satav ovog preparata poboljšavajuopšte stanje organizma,regulišu metabolizam ugljenih hidrata,masti iaminokiselina,jačaju nervni sistem ,povećavaju otpornost organizma nabakterijske i virusne infekcije.Ova relaksaciona formula otklanja duševni itelesni zamor,jača oslabljenu koncentraciju i radnu sposobnost.
 
                                                                   
 
 
 

AMER PROM d.o.o. iz Vlahova, Srbija osnovana je 1990.godine i pripada krugu vodećih organizacija u oblasti proizvodnje fitoterapeutskih dijetetskih proizvoda:

 • čajeva
 • krema
 • masti
 • tableta
 • kapi i dr.

Kompanija ima dugogodišnju saradnju sa VMA – Beograd,gde se klinički ispituje delotvornost proizvoda,Hemijskim i Farmaceutskim fakultetom,kao i Zavodom za farmaciju –Beograd i Institutom Biopharm iz Berlina.

Amer Prom sarađuje niz godina sa renomiranom američkom farmaceuskom kućom MAXUS-vodećim proizvođačem dijetetskih proizvoda u svetu,i zastupnik je njihovih proizvoda za zemlje Balkana.

Takođe,Kompanija poseduje proizvodno-tehnološku opremu koja zadovoljava sve standarde za ovu vrstu delatnosti i dobro razvijen marketing i plasman svojih proizvoda u zemlji i inostranstvu.

Za dosadašnji rad AMER PROM-u je dodeljeno niz priznanja: javna priznanja Privrednog Centra Srbije za Najuspešniju kompaniju u 1997,1998.2000godini,Zlatna Palma 1996 za najuspešnje promovisan proizvod, i niz zlatnih i srebrnih medalja za kvalitet proizvoda u 2001. i 2002. godini na Međunarodnom sajmu lekovitog bilja u Novom Sadu.

 
                                                             
 

U ovom momentu Amer Prom tržištu nudi 19 proizvoda, koji se mogu nabaviti,neposredno kod proizvođača ili u apotekama Srbije i Crne Gore,Republike Srpske, Bosanske Federacije, Makedonije, Nemačke, kod ovlašćenih distributera u i Americi.

Svi proizvodi kompanije AMER PROM mogu se naručiti neposredno kod proizvođača ili u distributivnim centrima:

 • Republika Srpska - ICM - Bjeljina tel/fax: +38755/228-055; +387 55 240 423
 • Nemačka - Berlin - "AMER OHG" EXPORT IMPORT, tel/fax: ++4930 44 012 012
 • Amerika - Čikago - "GM IMPORT/EXPORT", tel/fax: ++ 177 377 522 88
 
 
 
Vlahovo - Žitorađa -
027 63481; 027 63314;
LOKACIJE
  Lokacija
 1. Žitorađa Vlahovo
  +381 27 63481; +381 27 63314;

Poruku prima: Amerovit

Ime i prezime:*

e-mail:*

telefon:*

Poruka:*

*Obavezno je popuniti sva polja

Back to Top
Portal Srbija logo

Copyright © Portal Srbija 2006-2023 :: Powered by PORTALSRBIJA