GREY DENTAL STOMATOLOŠKA ORDINACIJA

Grey Dental stomatološka ordinacija

 
 
greydental@gmail.com 
 
 • GREY DENTAL - Specijalistička stomatološka ordinacija
 
 • ESTETSKA STOMATOLOGIJA
 • ORTOPEDIJA VILICA
 • PROTETIKA
 • DEČIJA i PREVENTIVNA STOMATOLOGIJA
 • ORALNA HIRURGIJA
 • LASER
 • MEZOTERAPIJA LICA
 • HYALURONE FILLER
 
                     
 
 
 
 

ORDINACIJA
Stomatološka ordinacija Grey dental osnovana je 1996. godine i kroz stomatolosku ordinaciju je do danas prošlo više  hiljada pacijenata, a svake godine se obavi oko 2 hiljada pregleda i intervencija. Sam proces rada i razvoja ordinacije se zasniva na timskom multidisciplinarnom pristupu u radu, neprekidnom tehnološkom i stručnom usavršavanju, unapređivanju organizacije rada i komunikacije sa pacijentima, pouzdanim saradnicima van ordinacije.

 
 • PRVA POSETA
  Svaki  pacijent ima pravo na  pregled i preciznu analizu zdravlja svojih usta i zuba. Tom prilikom se izrađuje plan terapije koji je, kao i pregled besplatan.
 
        
 
 • RADNO VREME
  Radno vreme je svaki dan od 12h do 20h i dve subote u mesecu.
 
 • ZAKAZANI TERMIN
  Termin se zakazuje telefonom ili lično bar 24h unapred.
 
 • HITNI SLUČAJEVI
  Svakom pacijentu sa bolom, otokom…, ćemo pružiti hitnu medicinsku pomoć u bilo kom terminu i zakazati za dalje lečenje.
 
        
 
 • MALOLETNICI
  Plan terapije maloletnika mora biti odobren od strane roditelja. Za vreme prve posete je poželjno da pacijent dođe sa jednim od roditelja..
 
 • CENOVNIK
  prvi pregled, konsultacije i plan terapije su besplatni. Tom prilikom se izrađuje predračun potrebnih intervencija.
 
 • TIMSKI RAD
  U ordinaciji je trenutno zaposleno dva lekara koji svojim stručnim znanjem pokrivaju sve oblasti u stomatologiji. U složenim slučajevima timski rad posebno dolazi do izražaja. Dobra komunikacija, razmena ideja i raspodela posla omogućava da svaki segment stomatološkog posla bude obavljen kvalitetno i u najkraćem roku. Ordinacija poseduje rtg digitalni aparat koji pacijentu pruža maksimalnu zaštitu umanjenjem rtg zračenja.
 
        
 
 • Dr Gordana Kovačević - specijalista ortopedije vilice
  Rođena u Novom Sadu gde je završila školovanje. Diplomirala na medicinskom fakultetu u Novom Sadu/ odsek stomatologija, gde je i specijalizirala 2003 godine. Završila više stotina sati kontinuirane medicinske edukacije. Član stomatološke komore Vojvodine i društva lekara Vojvodine. Vlasnik je ordinacije Grey dental od 1996. Udata i majka troje dece.
 
 
 
 • ESTETSKA STOMATOLOGIJA
 • Kompozitni ispuni
  Zbog svojih loših estetskih i biomehaničkih osobina amalgam se ne upotrebljava u našoj praksi. Materijali u boji zuba danas se upotrebljavaju i na bočnim zubima u vidu direktnih ispuna ili inleja i onleja. Kroz slaganje boja i kopiranje svih specifičnosti bićete iznenađeni estetskim i funkcionalnim rezultatom u jednoj poseti.
 • Beljenje zuba
  Beljenje zuba je danas u svetu načešća stomatološka intervencija kod odraslih. Sprovodi se kroz više različitih metoda koje se u osnovi dele na kliničko i kućno beljenje. Veoma je važno da bude sprovedena pod kontrolom stomatologa. Upoznavanjem sa prirodom Vaše prebojenosti i nijanse koja se želi postići odlučićemo koja je metoda za Vas najprimerenija. Pažljivo ćemo prodiskutovati svaki pojedinačni slučaj i upoznati Vas sa prednostima odabrane metode.
 
 • ORTOPEDIJA VILICE
  Ortopedija vilica (ortodoncija) je stomatološka grana koja se bavi dijagnostikom i lečenjem nepravilnosti zuba, vilica i lica kod dece i odraslih. Naš cilj je da tokom terapije postignemo dobru funkciju oralnog sistema i idealan osmeh koji je usaglašen sa izgledom Vašeg lica!
  Ortodontska terapija podrazumeva upotrebu različitih pokretnih i fiksnih aparata koji proizvode blagu silu kojom se prirodni zubi postavljaju u bolji, željeni položaj, i to je zdrav način da se poboljša zdravlje Vaših zuba i dobije lepši, prirodniji osmeh.
 
 • PROTETIKA je deo stomatologije koja se bavi nadoknadom zuba koji se izgube tokom života. Vrlo je važno da vodimo brigu o našim prirodnim zubima i da uradimo sve da ne dodje do njihovog gubitka.
  - Ukupno imamo 32 zuba. Gubitak i samo jednog zuba se odražava na ostale tako što će preostali (susedni) zubi da se pomeraju u taj novonastali prostor, i doći će do remećenja odnosa između samih zuba ali i između vilica. Zato je izuzetno važno da se vodi briga o prirodnim zubima, ali ako se desi da i izgubi neki od njih taj manjak zuba obavezno treba da se nadoknadi.
  - U zavisnosti od toga koliko zuba je izgubljeno moguće je izraditi fiksnu ili mobilnu protetsku nadoknadu.
 
 
 • DEČIJA PREVENTIVNA STOMATOLOGIJA
  Pošto je stanje oralnog zdravlja kod dece u našoj sredini jednako loše kao i u susednim regionima o čemu najbolje govori podatak da više od 80% dece ima više od četiri kvarna zuba u ustima, u našoj praksi se deci posvećuje posebna pažnja kako u preventivnom tako i u kurativnom smislu. Osim lečenja mlečnih zuba, sto je veoma bitno zbog kasnijeg pravilnog nicanja i uzubljenja stalnih zuba veoma je korisno uraditi i zalivanje fissura na stalnim zubima, najkasnije godinu dana po nicanju.
 
 • ORALNA HIRURGIJA
  U svakodnevnoj stomatološkoj praksi najčešće su sledeće intervencija. Kada se iscrpe mogućnosti konzervativne terapije kao jedino rešenje u cilju očuvanja zuba ostaje hirurška intervencija koja se zove apikotomija. Nekada je zahvat indikovan kao pretprotetska priprema za optimalniji prihvat proteza ili skraćivanje pripoja labijalnog i lingvalnog frenuluma. Ponekada je za uspešnu ortodontsku terapiji potrebno ukloniti fibrozni frenulum tzv. frenulektomija. Ako imate izraženu fobiju od oralnohirurških intervecija, određene intervencije moguće je uz analgosedaciju. Vađenje impaktiranog umnjaka je hirurška procedura i bitno se razlikuje od vađenja izniklih zuba. Postoperativne komplikacije su moguće.
 
 • IMPLANTIImplantologija je stomatološka disciplina bazirana na oralnoj hirurgiji i stomatološkoj protetici. Radi se o ugradnji posebnih zubnih zamena (implantata) izradjenih od titana. Zubni implanti mogu značajno da poboljšaju funkciju postojećih zuba ili u potpunosti da preuzmu njihovu ulogu. Preduslov ugradnje implantata su specijalsticki pregledi koje obavljamo u ordinaciji, kada se pristupa sanaciji. Usne šupljine, uklanjanju svih naslaga i samoj ugradnji. Važno je reći da je proces ugradnje zubnih implantata bezbolan. Vreme srastanja u gornjoj vilici traje 3 meseca, a u donjoj vilici 6 meseci.
 
 
 
Lovćenska 1 - Novi Sad -
021 422024;
LOKACIJE
  Lokacija
 1. Novi Sad Lovćenska 1
  +381 21 422024;

Poruku prima: Grey Dental stomatološka ordinacija

Ime i prezime:*

e-mail:*

telefon:*

Poruka:*

*Obavezno je popuniti sva polja

Back to Top
Portal Srbija logo

Copyright © Portal Srbija 2006-2018 :: Powered by PORTALSRBIJA