Zemun 11080Mića Radakovića 4r
tel
011-316-70-41; 060-445-57-59
 
 
domolga.aa@gmail.com 
 
 • DOM ZA STARE 
 
      
 
 • Dom za smeštaj starih i odraslih lica pod nazivom „Dom Olga jedan“ nalazi se u ulici Mića Radakovića 4r, u Zemunu. Smešten u veoma mirnom delu Zemuna, naš dom predstavlja idealno mesto za boravak starih lica.
Domovi za stare u Beogradu domovi za stare beograd domovi za stare
Starački domovi u Beogradu staracki domovi beograd staracki domovi
 
 
 
         
 
 • Na jednom mestu starim i odraslim licima, obezbeđen je odličan smeštaj i najbolja medicinska nega. Svojim radom pokrivamo sve važnije aspekte od nege, higijene, ishrane pa do medicinskih usluga, radne terapije i bogatog društvenog života. Težimo ka tome da se naši korisnici u domu osećaju komforno i zbrinuto u svakom pogledu.
 
         
 
 • Naše specijalizovano osoblje je tu da korisnicima doma pruži najviši vid usluge po pitanju nege i staranja o njihovim osnovnim životnim potrebama. Tim koji se brine o starim i odraslim licima, čine socijalni radnik, lekar, fizioterapeut, medicinske sestre, negovateljice i ostalo osoblje.
 
 • Svakodnevno, pod stručnim nadzorom nutricioniste, u našoj kuhinji se pripremaju obroci u vidu doručka, ručka i večere, kao i dve užine za sve naše korisnike. Takođe ukoliko se korisnik na posebnom režimu ishrane, ista se priprema u skladu sa njegovim potrebama.
 
         
 
 • Posebno vodimo računa o socijalizaciji i druženju naših korisnika, pa shodno tome organizujemo individualne i grupne aktivnosti, kojima ispunjavamo njihov dan. Takođe organizujemo i proslave rođendana, praznika, društvene igre, izlete, kreativne radionice i grupe, negujući na taj način kulturno zabavni deo života naših korisnika.
 
 • Naše osoblje je uvek tu da sasluša i pruži savet starim i bolesnim osobama koje borave kod nas, sa ciljem da se isti nikada ne osete usamljeno i otuđeno, iako ne borave više u vlastitom domu. Naš cilj je stvaranje prijatnog i udobnog smeštaja za sva lica koja su korisnici našeg doma.
 
         
 
        
 
 
 
 • „Dom Olga jedan“ svim korisnicima nudi i medicinske usluge, pod stalnom kontrolom lekara, koje se odnose   na:
  - merenje krvnog pritiska
  - merenje šećera u krvi
  - merenje telesne temperature
  - EKG
  - pružanje medikamentne terapije (unos lekova)
  - davanje infuzije
  - obradu dekubitalnih rana
  - plasiranje katetera
 
 • Takođe moguće je pružanje i specijalističkih usluga, odnosno pregleda, koji se organizuju pod nadzorom naših lekara i osoblja, bilo da je u pitanju dolazak lekara specijaliste u naš dom ili transport do neke od zdravstvenih ustanova. Naš dom je opremljen i svom neophodnom opremom za fizikalnu terapiju svojih korisnika, kao i masažu, što svakako podiže kvalitet života naših korisnika na viši nivo.
 • Ukoliko se radi o slučaju medicinske indikacije „Dom Olga jedan“ obezbeđuje poziv hitne pomoći i prevoz do odgovarajućih zdravstvenih ustanova.
 
       
     
      
 
 
 
        
 
     
 
 
 
Povezane oblasti (prikaz po mestu):