Beograd 11140Kneza Višeslava 57a
Balon " Leon"
tel
062-207-854
 
 
nenadpetrovic14686@gmail.com 
 
 • ŠKOLA FUDBALA
 
     
 
 
 
 • Nastajemo novembra 2001. godine sa programom o dugoročnom stručno pedagoškom radu na svim nivoima mlađih kategorija, istovremeno pokretajući inicijativu za upis novih članova.
 • Formirana škola fudbala imala je za cilj da jedan od najstarijih klubova u zemlji konačno dobije adekvatnu fudbalsku školu, u kojoj će najmlađi polaznici, učeći prve fudbalske korake, otkriti i upoznati tajne fudbalske igre.
 
     
 
 • Sada u godini kojoj slavimo 10. rođendan želimo da budemo još bolji, da nominalno pripadmo početnicima, a da znanjem i nama značajnim rezultatima uspostavimo kriterijume.
 
     
 
 
 
 • Promovisali smo i uticali na stvaranje novog pristupa u radu sa najmlađima koji su to brzo prepoznali i pomogli nam da zauzmemo određeno mesto na fudbalskom nebu.
 • Spremni smo da u kontinuitetu preuzmemo odgovornost i vodeću ulogu u svim segmentima rada kada su škole fudbala u pitanju.
 
        
 
        
 
 • U školi fudbala Žarkovo trenutno trenira oko 250 dečaka uzrasta od 5 do 11 godina.
 • Svi naši članovi sa trenerima i rukovodstvom kluba čine jednu veliku sportsku porodicu otvorenu za sve kojima su fudbalska igra i drugarstvo na prvom mestu.
 
 
 
 • Kontakt s roditeljima veoma je značajan segment vaspitnog rada u klubu, ali takođe i ostalih aktivnosti u okviru rada s budućim igračima.
 • Prepreku uspešnoj saradnji često predstavljaju preterano ambiciozni roditelji koji kroz svoje dete leče komplekse sopstvenih neispunjenih sportskih ambicija. 
 
        
 
        
 
 • Od razumnog roditelja traži se:
  - da svom detetu osigura svakodnevni dolazak i odlazak na relaciji: škola , kuća , stadion, dok se dete ne osamostali
  - da kontroliše dete i pomaže mu u savlađivanju školskog gradiva
  - da učestvuje u rešavanju problema koji mogu izaći iz sadržajnog i intezivnog života deteta
  - da po mogućstvu detetu osiguraju pravilnu ishranu
  - da u okviru svojih mogućnosti pomognu klubu u materijalnom i drugom pogledu
  - da pokuša da objektivno prati razvoj deteta u radu i takmičenju. 
 
 
 
 • Opšte je poznata činjenica da je rad sa mlađimigračima specifičan i izuzetno složen i u tom radu neophodno je uspostaviti one trenažne principe koji odgovaraju radu u ovom uzrastu, a koji neće negativno uticati na pravilan biološki razvoj mladog igrača.
 
        
 
        
 
 • OSNOVNI PRINCIPI U RADU SA MLADIM IGRAČIMA:
  - Stvaranje zdrave ličnosti u biološkom, sociološkom i psihološkom pogledu
  - Sportski cilj u radu sa fudbalerimapočetnicima je perspektivnog karaktera
  - Trener mora da prilagodi rad tokovima biološkog razvoja i mora biti sposoban da mudro prati prirodni razvitak svakog fudbalera početnika
  - Svaki fudbalerpočetnik je "Svet za sebe", dakle drugačiji od svih ostalih
  - Sistem pipreme za seniore ne sme se primenjivati u radu sa mladim fudbalerima
  - Pravilno izgrađen temelj fizičke, tehničke, taktičke i ostalih vrsta pripreme osnovni su preduslov za buduća vrhunska dostignuća
  - U radu na razvoju obučavanja elementarne fudbalske tehnike i fizičke pripremljenosti mladih fudbalera nije preporučljivo da se odmah koriste najefikasnija sredstva
  - U radu sa početnicima, opšta fizička priprema ima najveći značaj, jer na najbolji način podržava prirodni razvoj fudbalera početnika
  - Početnike treba prvo obučavati prirodnim oblicima kretanja (hodanje, trčanje, skokovi, povaljke, bacanja i sl.), pa tek potom složenijim kretanjima s loptom, ali i bez nje
  - Ako se rad na razvoju motoričkih sposobnosti ne primenjuje u okviru takozvanih senzitivnih faza uglavnom do 12 godine, u daljem radu ne može se dostići genetski nivo.
 
        
 
 
 
 • VRŠIMO UPIS TOKOM CELE GODINE!!!
 
 
 
Povezane oblasti (prikaz po mestu):