Novi Beograd 11070Milentija Popovića 7b
tel
011-222-05-05; 011-201-17-64
 
 
penzijskifond@deltagenerali.rs
 
 • DELTA GENERALI, društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom, prvo je društvo osnovano u Srbiji koje je 8. IX 2006. godine od Narodne banke Srbije dobilo dozvolu za rad.

  Po ugledu na mnoge zemlje u svetu, i naša država je pristupila reformi penzijskog sistema i odnedavno je uvedena mogućnost uplata doprinosa u dobrovoljne penzijske fondove.

  Na ovaj način građani, koji žele da dodatno obezbede prihode u starosti, mogu sami ili posredstvom svojih poslodavaca, da uplaćuju doprinose u DELTA GENERALI dobrovoljni penzijski fond (u daljem tekstu DELTA GENERALI FOND) i štede za svoju penziju.
 
                                
 
 • DELTA GENERALI, društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom (u daljem tekstu Društvo DELTA GENERALI), osnovalo je DELTA GENERALI OSIGURANJE, koje je najveća privatna osiguravajuća kuća u Srbiji i zajednička kompanija Delta holdinga i Generali grupe (Đenerali grupe).

  S tradicijom od 175 godina Generali grupa je jedna od vodećih svetskih osiguravajućih kompanija koja posluje na pet kontinenata i danas ima 109 kompanija u 40 zemalja sveta, a zapošljava približno 61.500 ljudi.
  Principi poslovanja dobrovoljnih penzijskih fondova različiti su od poslovanja osiguravajućih društava u oblasti štednih životnih osiguranja.

  Sredstva osiguranika koji uplaćuju premiju životnog osiguranja nisu odvojena od imovine tih društava. Kod dobrovoljnih penzijskih fondova celokupna imovina fonda je potpuno odvojena od imovine društva za upravljanje i isključivo je vlasnišvo članova fonda, srazmerno njihovim ulaganjima. Shodno tome, članovima fonda je omogućeno da dnevno prate vrednost svog uloga, a prinos koji se ostvari u potpunosti se pripisuje individualnim računima članova fonda.

  Osnivanje Društva za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom označava početak rada prvog dobrovoljnog penzijskog fonda u Srbiji. Verujemo da će DELTA GENERALI dobrovoljni penzijski fond dati snažan doprinos penzijskim reformama u interesu Srbije i njenih građana